自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

小肥§澄 發表於 20-2-24 13:39
其實封城到而家超過3星期,如果有自律冇周圍走,冇發病嘅90%冇事,適當地開始放人走都係正常,而香港媒體不 ...

都封咗3星期, 要發病的都發了, 一人發病, 成家移走隔離...大致上叫可控吧.
無可能無了期咁封, 其實,甚么時候放行都係有風險.
jm們, 坐穩啦, 現在挑戰才開始呀.

伯爵府

jyjy1684825 發表於 20-2-24 15:57
都封咗3星期, 要發病的都發了, 一人發病, 成家移走隔離...大致上叫可控吧.
無可能無了期咁封, 其實,甚么時 ...

已經又封番

子爵府

ensureyip 發表於 20-2-24 14:04
其實放佢地出來,其他地區知道佢地係武漢出來,都唔俾佢地入啦,香港除外。
...

甘香港會變成點呢?

大宅

Mimi_Ma 發表於 20-2-24 15:20
咁即係叫當權者殺1. 3億人。 要殺死咁多人都話唔夠。 毒到你。
...

係,我好毒

珍珠宮

好媽媽勳章

估唔到咁多人贊成解封明明每日仲有咁多新增確診都話疫情受控

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

sunnygirl 發表於 20-2-24 16:21
估唔到咁多人贊成解封明明每日仲有咁多新增確診都話疫情受控 ...

係喎...如果咁講, 香港都唔應該封關口喎!
一視同仁, 係咪先?

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

mlcbb 發表於 20-2-24 15:59
已經又封番

度門又關了

複式洋房

FanGoi 發表於 20-2-24 14:11
咁叫授控?

係受控,不是「授」。
確診數字持續降低,治癒出院的個案越來越多,從數字分析,已經受控了。
不過受控好主觀的,同一件事,我覺得受控唔代表你都覺得受控,好似美國導致萬四人死亡既流感咁,佢地都話自己受控架,但其實係咪真係受控呢?

大宅

ensureyip 發表於 20-2-24 14:04
其實放佢地出來,其他地區知道佢地係武漢出來,都唔俾佢地入啦,香港除外。
...
由1月27號開始所有14日內去過湖北省既人都唔可以入香港喎,點解你覺得香港除外?

首頁

尾頁

跳至