跳至

首頁

尾頁

男爵府

原帖由 monmuifamily 於 09-6-3 16:19 發表

嘩....你住元朗...係法國生咪好遠law??? 我係法國生係因為住得好近.....hehe..

最近係呢間架啦, 一或港安... 我依都搵緊d一定call到既紅的, 準備到時飛的去, 我都問過醫生會唔會太遠生左都未到, 佢話無咁快喎。
Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life. - Confucius

大宅

To: littlewaiwai
我就係唔知道有冇呢個需要, 聽其他媽咪講佢照得咁仔細就唔需要出去再照喇喎

男爵府

原帖由 jojodic 於 09-6-3 16:32 發表

你同你老細關係點架? 傾下先啦. 如果我係老細, 個staff 有咩事我都唔敢擔當啦, 會自己去或派第二個同事去.....
如果都唔得.....奸計係去前14日唔見咗回鄉証,快証都做唔到啦.... ...

咁都比你諗到
Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life. - Confucius

大宅

原帖由 saltato 於 09-6-3 14:48 發表

大家今日好似無咁忙喎, 平時我唔敢上咁耐架, 我老細就座響我後面, 上網都要將個broswer整到好細...嘻嘻!

呢個真係最恐怖嘅安排呀....

男爵府

原帖由 jojodic 於 09-6-3 16:35 發表

係呀, 所以今日我蛇左一日我覺得勁開心!

大宅

原帖由 saltato 於 09-6-3 16:34 發表

咁都比你諗到

hehe 因為我真係試過因咁去唔到北京開會呀....不過當時巳resign 咗, 我老細都無mud所謂, 我想去就去law :)

大宅

.. KAKA, 阿 Sa & monmuifamily :
你地係搵邊位醫生接生呀

大宅

原帖由 monmuifamily 於 09-6-3 16:19 發表

嘩....你住元朗...係法國生咪好遠law??? 我係法國生係因為住得好近.....hehe..

我都叫近法國但係都要搭的士

男爵府

原帖由 babeBBDoll 於 09-6-3 16:39 發表
.. KAKA, 阿 Sa & monmuifamily :
你地係搵邊位醫生接生呀

我係搵元朗既馮樹明醫生。

大宅

好媽媽勳章

多謝大家既意見 .. 好感動呀 ..

jojodic條橋好奸呀 .. 哈哈!!

咁我應該同我老細傾下先定係搵左醫生寫證明先呢? 其實我老細未知我要去trip架 .. 因為係其他region既office搞架.. 佢地冇cc 我老細 ..

原帖由 jojodic 於 09-6-3 16:38 發表

hehe 因為我真係試過因咁去唔到北京開會呀....不過當時巳resign 咗, 我老細都無mud所謂, 我想去就去law :)

大宅

你地真係無人有興趣呀?
母乳全功略....
http://www.mamabebe.com.hk/seminar.html

我覺得幾好喎 

大宅

原帖由 Rachel208 於 09-6-3 16:08 發表

我就因為有咗bb, 唔想依家影wor..咁同c6講好咗..生完收哂身先補返去台灣影啦...不過可能到時我會要求帶埋bb一齊去..有部份同埋bb一齊影啦~~諗起好開心呀 ...

真係開心...我都好驚生完瘦唔返呀~~ 我家姐生完都未坐完月就即刻節食, 攪到身體唔係幾好. 你減還減要小心身體

大宅

原帖由 WongPigPig 於 09-6-3 16:45 發表

咁我應該同我老細傾下先定係搵左醫生寫證明先呢? 其實我老細未知我要去trip架 .. 因為係其他region既office搞架.. 佢地冇cc 我老細 ..

...

你直接同你老細講都得啦, 好多老細都怕左d大肚婆. 咁有咩事佢地擔當唔起o家麻. 可能其他region既office d人唔知你有左bb先咁安排者. 你咪同你老細個做空姐都唔洗飛啦, 飛機有好多菌 好危險

大宅

原帖由 WongPigPig 於 09-6-3 16:45 發表

...

我覺得同老細friend 嘅就傾下先,你可以通知佢有trip 要去時講埋你嘅憂慮.但如平時佢都唔體諒你嘅就要醫生證明啦...

男爵府

原帖由 jojodic 於 09-6-3 16:46 發表
你地真係無人有興趣呀?
母乳全功略....
http://www.mamabebe.com.hk/seminar.html

我覺得幾好喎 

我之前既一股作氣突然間又有d退縮...諗住餵1個月就算...哈哈!

大宅

我都會係法國生, 其實我都想轉醫生, 因為我老公唔係太鍾意個醫生, 老公話佢症又多(走o黎走去兩間房), 我又覺得佢冇咩野喎, 講真佢又平同埋好多媽咪都話佢手勢好, 我老公話今次產檢都仲係咁就轉醫生
佢開刀 $ 30000 , 之前我地睇過另外一個醫生順產最平都要 $ 35000 開刀最平要 $ 45000 我又唔係好鍾意o個個醫生又收得貴, 我而家都唔知點好

大宅

原帖由 saltato 於 09-6-3 16:43 發表

我係搵元朗既馮樹明醫生。

想問下你醫生收費 ?
順產同開刀

大宅

好媽媽勳章

咁樣坐法就係唔係既方便喎 ..
我宜家個位好OK架.. 個個位都有成個人咁高既partition間開 .. 個mon仲有塊privacy filter .. 不過呢d日子好快就冇喇.. 因為公司會大裝修.. 好似由7月開始搞到年尾先完工, 之後大家既位都會好open .. 遲d都唔可以成日上黎傾喇 .. 我仲擔心緊裝修期間公司會好大塵同埋會有好大陣既天拿水呀裝修果d味會影響bb .. 突然好多野擔心添 ..

原帖由 jojodic 於 09-6-3 16:35 發表

大宅

我想問下大家肚臍下面有時緊緊脹脹的感覺
阿b好似係下面噤
現在彎腰都覺得有野頂住
可能我以前冇肚腩 唔知係咪噤感覺

大宅

好媽媽勳章

都幾好喎 .. 因為我報唔到廣華果個 .. 等我今晚同老公傾傾先.. 捉埋佢一齊去

原帖由 jojodic 於 09-6-3 16:46 發表
你地真係無人有興趣呀?
母乳全功略....

我覺得幾好喎 

首頁

尾頁

跳至