潮流時尚

跳至

首頁
23456...21

尾頁

伯爵府

其實你而家都係要去Chanel check 左先

別墅

生命麵包 發表於 21-2-2 13:38
其實你而家都係要去Chanel check 左先
係唔係就咁拎個袋入去話想check?

大宅

我 follow 開有個 Facebook page, 個版主係外國資深 Chanel 用家, 你比d 相同咭 number 佢睇就會知真假, 佢自己都有公司提供驗証,有張 cert. 証明返你個袋係真定假,好多人搵佢㗎。你可以試吓出 post 問下真假然後再拎證明,唔好比d 不法之徒再呃人。ig: zeko_authentication(希望幫到你)

別墅

SuperbabyCrab 發表於 21-2-2 13:46
我 follow 開有個 Facebook page, 個版主係外國資深 Chanel 用家, 你比d 相同咭 number 佢睇就會知真假, ...

其實已經知道一定係假 佢又話要專門店出proof先得

別墅

tszkinmama 發表於 21-2-2 13:51
其實已經知道一定係假 佢又話要專門店出proof先得

唔好玩啦,專門店唔好咁做架

別墅

mikimika 發表於 21-2-2 13:56
唔好玩啦,專門店唔好咁做架

係囉 個個咁做佢地邊洗做生意

別墅

SuperbabyCrab 發表於 21-2-2 13:46
我 follow 開有個 Facebook page, 個版主係外國資深 Chanel 用家, 你比d 相同咭 number 佢睇就會知真假, ...

不過下次可以用呀 唔該哂你!

大宅

回覆 tszkinmama 的帖子

呢個人都可以出到 proof, 好有認受性,好多買家同賣家買賣之前都會經佢證明先,呢個人好勁㗎,所以依家有好多假冒佢相同名嘅人出 post 呃人。佢分到d 超AA 㗎, 又有方法 check 到個 number 係咪真。唔到個假賣家狡辯, 佢會提供實在有力證據。(個 number on Chanel bag 同假單係証明個袋係賣家比你果個)

男爵府

tszkinmama 發表於 21-2-2 13:02
多謝你地呀 我尋晚一個喊又唔敢俾屋企人見到 上黎有咁多姊妹傾下好返好多
我尋晚上睇左網上d真 ...

樓主我好明白你,因為舊年年頭我都瀨過野,都係同一個平台。只可以講騙徒多之餘,平台唔會做到d 咩,最多block account 。報海關and 報警都只係留record, 無咩做到。(我有埋對方bank account都無用),因為只要對方一句話佢比真野你你而家換左隻假就講得甩,你亦無更多證據。個次我都好傷心,錢無左當然唔開心,但亦好痛恨d 騙徒手法層出不窮。

所以買pre-love 野都係去市場上信得過的店鋪好d,又或真係儲多些少去專門店買好過。網上實在太多騙徒

大宅

tszkinmama 發表於 21-2-2 09:28
我一月中喺carousell買左個chanel袋 賣家係個空少 叫James Chan 佢話個袋係朋友嘅 堅持收左錢先可以陪驗 之 ...

張單 係香港定外國先? 如果外國有時會打埋20% 係退稅 喎

別墅

SuperbabyCrab 發表於 21-2-2 14:01
回覆 tszkinmama 的帖子

呢個人都可以出到 proof, 好有認受性,好多買家同賣家買賣之前都會經佢證明先,呢 ...

不過個賣家話唔接受都冇辦法 不過呢個IG好有用 大家要買二手野都可以用下

別墅

bobo1118 發表於 21-2-2 14:06
樓主我好明白你,因為舊年年頭我都瀨過野,都係同一個平台。只可以講騙徒多之餘,平台唔會做到d 咩,最多b ...

我地大家都要小心呀!

別墅

chole99 發表於 21-2-2 14:06
張單 係香港定外國先? 如果外國有時會打埋20% 係退稅 喎

退稅會寫明 佢係寫discount呀
佢係巴黎 嗰度最多退12.x%

別墅

bobo1118 發表於 21-2-2 14:06
樓主我好明白你,因為舊年年頭我都瀨過野,都係同一個平台。只可以講騙徒多之餘,平台唔會做到d 咩,最多b ...

仲有以後都唔敢上carousell買野

男爵府

tszkinmama 發表於 21-2-2 14:15
仲有以後都唔敢上carousell買野

係,真係見過鬼怕黑

不過JM 你話卡LOGO 印歪,其實我在專門店買袋的卡都有見過印得唔係咁正的。所以真係好鬼難分。

別墅

bobo1118 發表於 21-2-2 14:27
係,真係見過鬼怕黑

不過JM 你話卡LOGO 印歪,其實我在專門店買袋的卡都有見過印得唔係咁正的。 ...

我都有諗好多人話佢quality差左 我心諗 真係好差喎
我上網睇真假對比 發現卡假 塵袋假 個盒假 朵山茶花假 個手袋都假

大宅

tszkinmama 發表於 21-2-2 12:17
想問係咪佢主動肯俾返一半你架?

未搵佢前我發現有問題,我搵人再扮買家有興趣,明明賣左俾我,都仲話有得賣(都知咩事)後尾我同佢傾話係fake...佢就扮唔知,又話自己ex係搵代購買,佢買左好多野俾ex...佢自己損失都好大etc....我話佢賣假野俾我都有問題,我有朋友係海關,教左我點同佢對答,不過知道追到一半都算係敢,果次當買個教訓,只可以話下次都係反鋪買

伯爵府

tszkinmama 發表於 21-2-2 14:35
我都有諗好多人話佢quality差左 我心諗 真係好差喎
我上網睇真假對比 發現卡假 塵袋假 個盒假 朵山茶花假 ...

講真你就一下過,去完Chanel check 左係假就去搞佢,你面交完而家先黎講返覺得呢度假果度假,成個都假但又唔拎去比自己了左件事,真既咪安心用囉,假既就做佢,就係咁多

有問題當初就唔應該完成交易

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

生命麵包 發表於 21-2-2 13:36
1月 classic flap 都有貨呀

12月中walk-in HC 都有CF黑金牛中&細

別墅

生命麵包 發表於 21-2-2 14:55

講真你就一下過,去完Chanel check 左係假就去搞佢,你面交 ...

就係唔識check先會完成交易 發現有問題已經請假去多幾間二手店check結果一樣 朋友已經問左佢相熟Chanel sales 佢地唔做check袋

我上黎第一要提醒大家小心 第二自己都有個地方傾下 仲有佢賣假野係有後果

首頁
23456...21

尾頁

跳至