自由講場

跳至

首頁
23456...12

尾頁

大宅

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

KUDOS 發表於 21-5-3 14:22
所以先咁多人會借錢唔還仲大條道理囉!簡直歪理!
條女仲要口出惡言話蔡係垃圾喎!人格卑劣成咁都有!

瑪瑙宮

bivian_bivian 發表於 21-5-3 14:44
就算同屋企人住都要俾家用,更何況響人地度住,人地5收就人情,收你就道理
...

男方唔係有錢人,住公屋,唔係獨立屋喎,肯收留佢,做朋友算係咁啦,仲要2年喎。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

水晶宮

回覆 moonlight9198 的帖子

梁c浩咁大聲,不如招呼個女人去佢屋企住2年吖。
個個月比4位數字wor,good deal呀。

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

每月$1000蚊, 算乜錢呀? 俾水電煤都唔夠啦! 一個星期伙食費都唔夠啦!
韓小姐, 唔係唔知米貴呀?
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

男爵府

純男女朋友關係點會住埋一齊,我在外地聽香港新聞時,話佢哋兩個係埋一齊,唔敢肯定有冇話結婚,但話恭喜佢哋咁囉。
我又唔信收留朋友搭住咁簡單。

restahaus    發表於 21-5-3 17:14

珍珠宮

小玲太太 發表於 21-5-3 14:01
$1000 當租金?

有朋友肯收留你,自己出得果500-1000都唔好意思啦,何解可以咁厚面皮覺得人哋應該包佢生養死葬?即使係親人,你試吓住屋企比1000,阿爸阿媽殺左我都似

珍珠宮

回覆樓主:

男的就算叫韓小姐搬出也是合情合理喎,男的已經無條件比2年時間女的有個居留地方,韓小姐你仲想點呢?

難道你想住到出嫁果日?

男的又不是你什麼親人?做人都要知足感恩啦!

珍珠宮

Jane1983 發表於 21-5-3 14:54
回覆 moonlight9198 的帖子

梁c浩咁大聲,不如招呼個女人去佢屋企住2年吖。

啱聽

男爵府

虎到金來勳章

vespa 發表於 21-5-3 14:59
純男女朋友關係點會住埋一齊,我在外地聽香港新聞時,話佢哋兩個係埋一齊,唔敢肯定有冇話結婚,但話恭喜佢 ...

我都覺得兩個不是純粹朋友咁簡單,可能大家感情有變而生恨

侯爵府

c27cheun 發表於 21-5-3 14:28
本來自己一個住自由自在,肯收留朋友住兩年真係唔話得。每月俾一千人地,講到好似比左10萬9千7咁,真係唔知 ...
男人仲要每月租迷你倉放雜物才騰出位置俾女方暫住, 個d又唔係錢咩, 女方真係

伯爵府

由同情佢變到唔仲意佢,佢到底知唔知自己有問題呀?

翡翠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

替蔡國威難過,曾經有個咁嘅朋友

男爵府

女既咁多有錢朋友都唔見有人肯收留佢, 反之冇乜錢嘅收留完仲要比人唱, 所謂好朋友村長還好意思話人蝦女人, 又唔見佢收留女住番幾年, 兩個可否收聲? 已經犯衆憎了

瑪瑙宮

Zoesk2 發表於 21-5-3 15:01
我都覺得兩個不是純粹朋友咁簡單,可能大家感情有變而生恨

據講男方既性取向,係唔會喜歡韓小姐,應該純粹幫朋友。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

子爵府

回覆樓主:

唉! 韓好肉酸,香港1000幾佰算交租? 真心厠所都唔得啦,揾嚟講! 無錢都算,唔好人做到咁!

男爵府

moonlight9198 發表於 21-5-3 14:08
梁C浩響facebook,開post 鬧男方蝦女人。
放長雙眼睇佢幾時俾人反轉豬肚

珍珠宮

我當平價飯盒$25個,佢嗰$1000先買得40個飯盒,一個月每日兩餐都未夠,佢嗰$1000好大嗎?佢越雙咁講,越覺得個男人應該照顧得佢好好,搞到佢完全唔知物價

子爵府

water524 發表於 21-5-3 14:31
人格衰到咁,抵佢咁拆墮

破產邊拆墮, 可以唔洗還錢喎

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

moonlight9198 發表於 21-5-3 14:43
男方據聞,是不好女色既人,咁又點會拍拖呢?

佢早年曾响節目講過,試過想追伊能靜,(曾年伊未婚)。

又講過,歡樂今宵期,阿行姐初出,佢都想追佢,但行姐媽咪嫌佢窮。其後佢發圍有錢喇,行姐媽咪又成日想佢地一齊,可惜,梁已無咁既想法喇。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

首頁
23456...12

尾頁

跳至