自由講場

跳至

首頁
23456...10

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

男方唔係唔想結婚,只係唔想同你朋友結婚
過多幾年男嘅玩夠,就會搵個年輕賢淑型女仔結婚

女嘅40幾歲+愛夜生活+成日飲酒….um….

大宅

如果,不幸福,如果,不快樂,那就放手吧。

如果,捨不得、放不下,那就痛苦吧。——柏拉圖

男爵府

PIGPIG朱 發表於 21-9-27 00:25

先要講男方條件好有本事

走乜鬼。女方失業中先想生b等個男養。成年炒散。女蒲開唔通40+先著low cut賣酒

女方做住sales,男方都唔理

公爵府

我有個男性朋友都係同個女友同咗居之後幾年先話唔夾分開咗,其實如果同居都唔夾仲唔快啲分開搵個夾嘅仲好啦!仲洗諗咁多?

珍珠宮

siucl 發表於 21-9-27 00:47
走乜鬼。女方失業中先想生b等個男養。成年炒散。女蒲開唔通40+先著low cut賣酒

女方做住sales,男方都唔 ...

之前女方做空姐唔同講法,現在女方炒散,男既一萬幾千都應該補貼下吧?如男既無錢唔補貼都ok,但照我睇你提過既工,男方應該有十幾萬以上收入吧(我估姐因為我唔確定個個職業搵幾錢)
甘一齊8年,女方被炒有難當頭,男方搵到下錢都唔幫一幫?
根本唔洗講結婚生子,佢要幫由一被炒就應該補貼下,就算比幾千都叫有比

珍珠宮

siucl 發表於 21-9-27 00:47

女方做住sales,男方都唔 ...

真係識錯人,曬左8年,登你朋友慘,又靚又索一早轉會做左少奶奶

男爵府

PIGPIG朱 發表於 21-9-27 01:09
之前女方做空姐唔同講法,現在女方炒散,男既一萬幾千都應該補貼下吧?如男既無錢唔補貼都ok,但照我睇你提 ...

男要供樓,交税養車又有嗜好,好多開支
女做空姐疫情前都難做到老
自己揾自己使,唔使供樓已經好好

女有遣散費同打散工
男唔俾家用,以前唔俾,將來唔會俾吧

同居太耐累左個女

分開就可惜d.一齊咁耐
同居對女方好無保障

女想分居一陣,睇下有冇轉機

珍珠宮

siucl 發表於 21-9-27 01:54
男要供樓,交税養車又有嗜好,好多開支
女做空姐疫情前都難做到老
自己揾自己使,唔使供樓已經好好

本身我以為男方條件好好,聽落搵到但未必有得剩,有剩都唔會跌出黎,會自己享用
甘就搵到個好既就拿拿聲走啦,對方甘鬼為自己
我就係想帶出一點,結婚生仔男方都未必會比,要比呢一年都比左,生左可能叫女方搵野做請工人,想做ftm有人養太難了
如男方有錢/搵到錢,唔係話女方有譴散有炒散,就一蚊都唔跌甘鬼肉酸掛,男方想女方安樂過活係愛既一部分黎架喎
倒轉女方份工高薪厚職/有家底,男方出現困難,女方都會出聲幫下手啦
兩個人係埋一齊甘多年,有起事發現仲陌生過普通朋友

RAA    發表於 21-10-6 12:20

珍珠宮

siucl 發表於 21-9-27 00:37
男冇養女,只係有樓住,冇家用,好似免費工人咁

女未裁,有番工,要捱夜,工時不穩定

講來講去,咪即是個女得個空殼囉,如果做人稍為有啲質素,也不致於識唔到個正經男人掛

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

siucl 發表於 21-9-26 23:35
男蒲精,女都係. 40幾,幾國色天香都有老態

男人要結婚,會揾個乖女係啱。朋友依家唔出去玩, ...

40幾歲、牌面輸晒點博?
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

伯爵府

回覆樓主:

就算你朋友肯屈就不婚不生亦不分,繼續同居,但還會有多少個 8 年? 就咁睇,完全睇唔到將來囉!

伯爵府

回覆樓主:

一早知男嘅唔想結婚唔想生B,快快斫纜.我本唔太讚同同居,但冇住在一起唔知佢個人點.我個女又系有一個行咗八年嘅男友.同居一年.在呢一年睇到佢完全唔負責任嘅人.租金,utilities 本應各人各負一半. 、而佢總有各種藉口拖得就拖.到分咗手都追唔番條數.我就話當破財擋災.好采唔系結咗婚生埋一大堆唔止分一半身家(外國)仲要我幫手養,我就死得啦.

子爵府

好媽媽勳章

siucl 發表於 21-9-26 22:28
同左居先知男人唔想生b,
之前個女工作常出trip.唔多覺個男成日出去玩

我有個親戚,情況跟你朋友一模一樣,同居十幾年後,當年女的呃個男的話好似有左,男的緊張即刻攪結婚

珍珠宮

開心吸收勳章

siucl 發表於 21-9-27 00:37
男冇養女,只係有樓住,冇家用,好似免費工人咁

女未裁,有番工,要捱夜,工時不穩定

分開。同居8年都冇結婚打算,來緊8年都唔會想搵呢個女朋友結婚。

侯爵府

老陳皮 發表於 21-9-26 22:12
一齊左幾耐,其實同居先係真正睇清楚另一個人

一半啦!有小朋友先最清楚

魚兒小寶貝    發表於 21-9-27 10:48

男爵府

2021可愛聖誕B勳章

siucl 發表於 21-9-27 00:41
唔驶問,一向都冇家用
免住宿雜費已經好好。
咁樣不如唔好結啦,結佐如果有小朋友仲煩,個男人唔肯付出,無論金錢同心理上都係苦事,因為養多個小朋友呢2方面需求更大更多。趁自己仲有姿色,就騎牛搵馬,搵份新工,再睇吓出面仲有無機會識男仔,如果有新男仔追咪睇男朋友有無表示仲係咪肯娶,唔肯就走人,無謂再浪費青春,好過等到近50先比佢飛仲傷。佢如果依家自己搬走,個男嘅又習慣佐就應該散緊,唔會再一齊

大宅

PIGPIG朱 發表於 21-9-27 01:10
真係識錯人,曬左8年,登你朋友慘,又靚又索一早轉會做左少奶奶

totally agree

珍珠宮

2023年兔年勳章

InkCartridge 發表於 21-9-27 06:27
分開。同居8年都冇結婚打算,來緊8年都唔會想搵呢個女朋友結婚。

水晶宮

siucl 發表於 21-9-26 22:20
好朋友拍拖幾年。同居幾年,先知男人無谂住生b結婚。女都40出頭,仲被裁。本來谂住做ftm

無諗住生b,又何來ft”m”

禁止訪問

首頁
23456...10

尾頁

跳至