自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

大力大力 發表於 23-1-26 20:38
當年戈爾巴喬夫、就錯信美國搞成今日、當年美國答應前蘇聯、蘇聯解散北約集團不會東擴、蘇聯解體後己十國 ...

北約東擴是指北約將前蘇聯和中東歐的國家納入該組織,這是冷戰後歐洲戰略格局轉變時期的必然產物。
中東歐國家和前蘇聯的加盟共和國相繼敲響了北大西洋公約組織的大門,申請正式加入北約。

1999年,北約首先將捷克、匈牙利和波蘭吸納為會員。2004年斯洛伐克、保加利亞、羅馬尼亞、斯洛文尼亞、以及波羅的海沿岸國家愛沙尼亞、拉脱維亞和立陶宛等七國,成為北約組織的正式成員國。該組織的成員國也由先前的19個增加到26個。

2022年2月21日,俄羅斯總統弗拉基米爾·普京發表全國講話,美國主導的北大西洋公約組織不斷東擴,完全無視俄方安全關切,是歐洲出現安全危機的原因
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

禁止訪問

回覆樓主:

子爵府

redhot 發表於 23-1-26 18:54
中國加油!我要長命啲,見証中國成為世界第一大國!

睇到你呢句莫名感動

ohmygosh    發表於 23-1-26 22:26

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

pillarfung 發表於 23-1-26 21:12
"乜番版咁易番架咩?講到咁容易唔見其他國家番到嘅。"

哈哈哈!食住嘢睇留言差啲哽親!親口承認大陸翻版 ...

上邊都講、翻版咁易、唔見其他國家做到?

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

chingnc 發表於 23-1-26 20:55
中國人不嬲聰明,只係傳統思想限制左,一爆發出黎我敢講都無人能及

係呀!四大文明古國,只有中國可以保留到古文化,都咪話唔犀利!
來生不做中國人,講得出呢句說話,即係身處寶山不識寶,可惜!

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

BBHHO 發表於 23-1-26 21:13
睇到你呢句莫名感動

唔使莫名其妙、我同你解釋.....

因為中國要全面超過美國、包括美國軍事及美元霸權、還有一段路要跑、不是講緊五年、十年、專家估計要20年。

買基金真係好傷

珍珠宮

bebepopo 發表於 23-1-26 20:35
中華文明一直領先世界幾千年,只是近兩百年落後,中國現在不是崛起,而是復興,沉睡的獅子醒了,在短短幾十 ...

講得好,祈待中國成為世界一哥,制衡爛仔老美,世界先可以和平

珍珠宮

畀面勳章

你有閱讀障礙?

hungng    發表於 23-1-26 22:25

琥珀宮

大力大力 發表於 23-1-26 21:16
唔使莫名其妙、我同你解釋.....

因為中國要全面超過美國、包括美國軍事及美元霸權、還有一段路要跑、不是 ...

係莫明感動呀!

水晶宮

翻版咁易唔見其他國家做到?= 親口承認大陸翻版最叻,~~~~你對中文嘅閱讀理解真係有自己嘅一套,好獨特

侯爵府

開心吸收勳章

呢個係超越,唔係翻版。你理解能力係咪有問題?唔通5G技術又係4G既翻版

珍珠宮

玩具勳章

小肥兔 發表於 23-1-26 21:03
讀下中國歷史, 就唔會講 [傳統思想限制 ]呢個說話,中國哲學思想流派很多, 但中國思想一點也不傳統,三 ...

我中西史都有讀過下,可能未及你涉獵得廣呀下。我就寧願你多三言兩語好過你甘寸咀。你既男女平等同種族融和同樓主講關係在於?

珍珠宮

玩具勳章

大力大力 發表於 23-1-26 21:05
因為香港是主市場主導、正如類似八達通、之前十幾間公司推出、最後由於地鐵是最多人用、所以地鐵勝出。

...

仲有好多井底之蛙,活在自己世界裡,無黎進步仲嫌人呢樣個樣

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

小肥兔 發表於 23-1-26 21:16
你有閱讀障礙?

佢唱左我兩日、我冇睇到、我見到後搭了幾句、貼文便搬了走了~

買基金真係好傷

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

chingnc 發表於 23-1-26 21:41
仲有好多井底之蛙,活在自己世界裡,無黎進步仲嫌人呢樣個樣

佢地連回鄉證都無、就話中國點衰點、衰點落後、就好似一些臺灣人一樣、上曬腦。

公爵府

牛年勳章

Gniw 發表於 23-1-26 18:38
晶片會是下一個。期待

老尾最怕中國做到晶片,所以老尾晶片製造商唔同意禁止晶片出口到中國。如果逼中國做出晶片,到時損失慘不忍睹。

珍珠宮

玩具勳章

大力大力 發表於 23-1-26 21:07
X 2

所以中國早兩年、 禁止娘娘腔文化及㙯人、試問全國男子都乸型、油頭粉面、怎樣保衛國家?

老實講我都頂唔順

伯爵府

回覆樓主:

冇野可以難到中國

男爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

回覆樓主:

中國人很聰明,加油!

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

[img=500,400][/img]

首頁
23456...7

尾頁

跳至