自由講場

跳至

首頁
23456...9

尾頁

子爵府

babyhoi 發表於 23-4-15 23:18
我同你差不多
去做婦科檢查,
個女醫生原來係我學生嘅家長

好彩係女醫生

子爵府

2024年龍年勳章

我的好朋友的同事的老公,係我老公的同事,擺酒果日先知

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我同老公生日的日同月嘅數字係剛好調轉,而我哋結婚前住嘅樓層,亦分別係呢兩個數字,所以我覺得好神奇

伯爵府

bmuimami 發表於 23-4-15 21:41
生阿女時
側邊床位個老公係我中學班主任,我尷尬到想調房

(唔好意思,真係好好笑)

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

人生第一次去三藩市,落機就去咗Union Square,竟然響Macy’s百貨公司門口撞到中學同學,佢仲要唔係響三藩市住或者讀書,只係咁啱放假過咗西岸玩!
又有一次去咗London玩,喺地鐵站撞到個10幾年冇見移咗民去英國嘅舊同事,嗰下都呆咗一呆!
另外一次係返工,老闆叫我入房話有個新同事會跟我training,我一見嗰個新同事再叫咗佢個中文名,佢都呆咗,但係又唔認得我,其實佢係細我好多年級嘅學妹,細個坐校車成日啲保母俾佢坐我隔籬叫我照顧佢,更加係因為冇見20年,佢個樣同幼稚園基本上係一樣樣,連頭髮嘅五手辮都係一樣,好難唔認得,佢跟住嘅training就好開心唔怕俾我炳

伯爵府

龍貓車 發表於 23-4-15 22:50
睇晒都無我咁尷尬
有次入醫院做婦科手術要剃下面毛毛
點知入黎幫我剃嘅係我中學同學黎:laugh2cr ...

(唔好嬲)真係好難忍

大宅

回覆樓主:

小時候同家人去旅行,
因為坐飛機坐得耐好悶,同細佬成日借啲意去洗手間,行黎行去,
之後再行去洗手間,就撞到我同細佬個小學校長,
佢話:我仲想話邊個小朋友咁曳走黎走去,原來就係你兩個!
我地嚇到即刻返埋位,唔敢再走出去

長大後,有次去旅行,機上有一家四口好嘈,
所以吸引左我注意,認得佢地,
去完旅行返香港,睇返啲相,
發現好多景點嘅相入面都影到果一家四口,
但我當時無見到佢地

大宅

發夢夢見一個好耐冇聯絡嘅中學女同學,第二日佢竟然fb揾我(非保險
仲有一個,六合彩買中咗幾百蚊

子爵府

ksliu7272 發表於 23-4-15 21:29
入住病房,護士係中學同學,畢業後無見過,我都唔知佢做咗護士。
住同區朋友,十幾年無撞過,但旅行係東京 ...
有日同班舊公司同事聚會其中一個話佢上年買咗樓,我話我都係上年買樓,佢問我住幾多樓我講住二十八樓,佢話佢都係住二十八樓,跟住問我住幾多室我話一室,佢話佢又係一室

有次跟團去旅行回程係大廈大堂見到團友,原來大家都係住咗幾年,但我哋從來無撞過

返新工做咗半個月,有日同個同事食飯佢話佢讀邊間中學我話我都係,原來我哋係同班同學,但大家都唔認得,我嗰個同學靚咗好多

伯爵府

回覆樓主:

而家嘅老細係我當年嘅班主任

大宅

Gel甲,幫我整嗰個人係細個xanga follow過嘅女仔

伯爵府

OsansanO 發表於 23-4-15 23:39
以前既中學同學產檢時撞返,我同佢同一日同一間醫院生仔,仔女都係同年同月同日出世,待產時重係對面床
...

諗起朱千雪同佢老公

伯爵府

SforSylvie 發表於 23-4-16 00:50
Gel甲,幫我整嗰個人係細個xanga follow過嘅女仔

講起xanga,我都曾經喺鬧市中央遇到一個細個喺xanga follow嘅陌生人,仲同佢對話。個感覺好奇妙!

男爵府

同同事傾開計,講大家個老公做咩工作,咦?同行喎!咦?同一區!下?同一間公司
後來先知原來仲係隔離位

大宅

ksliu7272 發表於 23-4-15 21:29
入住病房,護士係中學同學,畢業後無見過,我都唔知佢做咗護士。
住同區朋友,十幾年無撞過,但旅行係東京 ...

家姐生女時,咁啱撞到舊同事又生,到同事生第二胎時,咁啱我呀嫂又生,兩次都係醫院撞見

子爵府

2023年兔年勳章

回覆樓主:

後生時同前度男友分手,無耐就識到我c6拍拖,原來佢哋住埋同一屋苑,同一座,仲要同一層

大宅

Wyltcy 發表於 23-4-16 02:08
家姐生女時,咁啱撞到舊同事又生,到同事生第二胎時,咁啱我呀嫂又生,兩次都係醫院撞見
...

我同下兩層同下三層同一單位,我哋三個同一年生都係男仔,都係第一胎,其他有無都係就唔知,無去八

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

龍貓車 發表於 23-4-15 22:50
睇晒都無我咁尷尬
有次入醫院做婦科手術要剃下面毛毛
點知入黎幫我剃嘅係我中學同學黎:laugh2cr ...

sorry堅係笑咗

翡翠宮

大臭臭 發表於 23-4-16 00:44
而家嘅老細係我當年嘅班主任

如果你有嘢唔識或者做錯,咪同佢兜口兜面講,教不嚴師之惰

翡翠宮

回覆樓主:

我老公中學時候嘅老死,原來係我朋友嘅細佬,我哋都好多年後先至知道原來佢哋係兩姊弟,我老公嘅舊同學其實係明星,佢家姐即係我朋友其實同佢係餅印咁,但我從來冇諗過佢哋係姊弟,後尾我哋知道之後成日將我老公同佢細佬中學嘅笑話攞出嚟confirm,我哋兩個仲唔知點樣可以搵到當年佢哋爭女嗰個女同學而家嘅相嚟笑佢哋兩個

首頁
23456...9

尾頁

跳至