自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

wong2323 發表於 23-7-24 11:04

無開卡費,一次畀100元人仔入去account,之後會逐個月扣月費
開埋美團會送10元人仔,而家見我acco ...

中國移動 廣東省?
無開卡費,一次畀100元人仔入去account,之後會逐個月扣月費。每月交多少?

有了中移動 廣東省? 可上美團 买食品?
可上拼多多嗎?

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

333s 發表於 23-7-30 19:44
Yuyu 媽媽
Download 中移動app搵CS幫你改。要求完之後佢會48小時之內有真人打返俾你confirm

開完搵CS改,跟住嗰個月就可以轉¥8

333s    發表於 23-7-31 08:37

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

YuYuMother 發表於 23-7-30 20:41
開完搵CS改,跟住嗰個月就可以轉¥8

8蚊plan 有兩款,請問揀通話定上網好?

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

silence莓 發表於 23-7-30 19:33
登記美團送10元? 係咪中移動APP嘅活動?

係登記美團送¥10 通話費

唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

翡翠宮

aaaiqc 發表於 23-7-30 21:05
8蚊plan 有兩款,請問揀通話定上網好?

通話好,流量玩簽到兌換就有

子爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

YuYuMother 發表於 23-7-24 10:13
Download 中移動app搵CS幫你改。要求完之後佢會48小時之內有真人打返俾你confirm。可能會問你密碼但係冇密 ...

唔好意思,我唔多明白
咁我無國內電話, 職員點樣打俾我confirm?

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

BBsnoopy 發表於 23-7-31 13:47
唔好意思,我唔多明白
咁我無國內電話, 職員點樣打俾我confirm?

你開左卡先做呢個action, 點冇電話號碼?我就真係唔明你講乜

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

333s 發表於 23-7-30 19:48
中國移動 廣東省?
無開卡費,一次畀100元人仔入去account,之後會逐個月扣月費。每月交多少?
1.轉了月費8元人民幣,每月交人民幣8元
2.應該可以

唵嘛呢叭咪吽      

伯爵府

YuYuMother 發表於 23-7-24 10:13
Download 中移動app搵CS幫你改。要求完之後佢會48小時之內有真人打返俾你confirm。可能會問你密碼但係冇密 ...

請問邊個位置?
attach1/tmp/phpRbDaHJ

伯爵府

wong2323 發表於 23-7-25 19:01
係咪要登陸咗先至可以搵CS?>>是

陸嗰時要收驗證碼,係咪喺香港都可以收到佢嘅SMS ?>>係喺香港都可以收到 ...

香港收到SMS 係咪要插番張大陸電話卡先可以?因為我回港就忟左大陸咭出嚟

超級版主

Freedomfish 發表於 23-7-31 18:22
香港收到SMS 係咪要插番張大陸電話卡先可以?因為我回港就忟左大陸咭出嚟
...
係要插番張大陸電話卡先可以收到SMS
唵嘛呢叭咪吽      

翡翠宮

Freedomfish 發表於 23-7-31 18:22
...

jm介紹過中移動可以用「无忧行」app申請號碼托管,之後就可以用app免費收短訊及接電話,唔使插sim卡。

因為申請時要插大陸卡開上網,所以喺香港申請會扣多少少錢。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Freedomfish 發表於 23-7-31 18:17
請問邊個位置?

呢樹
attach0/tmp/phpUjsVx2
放下自在

男爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

留毛

伯爵府

你哋真係好好人,
多謝你地既回覆,
我好stupid 架

水晶宮

lyh80115 發表於 23-7-31 13:32
通話好,流量玩簽到兌換就有

我選了流量,可更改嗎?

水晶宮

lyh80115 發表於 23-7-31 19:42
jm介紹過中移動可以用「无忧行」app申請號碼托管,之後就可以用app免費收短訊及接電話,唔使插sim卡。

因 ...

無忧行可在国内接電話免費嗎?sms是在香港收還是国内收。我好蠢架,麻煩你做明燈給我指引。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

HLDMaMa 發表於 23-7-31 21:26
無忧行可在国内接電話免費嗎?sms是在香港收還是国内收。我好蠢架,麻煩你做明燈給我指引。
...

無憂行主要係返港後,收電話同sms用, 在內地一放咭就會自動取消托管
無放咭又點上網?
放下自在

水晶宮

cattz288 發表於 23-7-31 21:33
無憂行主要係返港後,收電話同sms用, 在內地一放咭就會自動取消托管
無放咭又點上網? ...

那麼接收電話要收費嗎?我開了,但帳户名不知道為什么一堆英文字母和數字,我編輯了還是一樣。

又我選了中移動的¥8套餐,選了流量,現在可改為电話用量嗎?方便叫美团外賣。流量成日有得送。

象牙宮

HLDMaMa 發表於 23-7-31 21:53
那麼接收電話要收費嗎?我開了,但帳户名不知道為什么一堆英文字母和數字,我編輯了還是一樣。

又我選了 ...

我上次easter收酒店電話無收我錢

用戶名應該係你中文名喎,實左名架嘛
放下自在

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊