自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章

happysmileha 發表於 24-2-28 21:57
我地只係行萬步同做任務就有coupon 換, 咁想問佢地賺咩?

應該係想吸客,客行多啲健康啲,有機會長命啲 可以繼續幫襯佢哋耐啲,而且覺得著數仲會推薦埋俾屋企人同朋友join

其實唔止大家減齡,仲有其他保險app都有行路賺分換嘢,不過我覺得中銀依個易用又多著數

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章

好有問題 發表於 24-2-29 07:17
請問有冇人用samsung電話?
用Google fit是否能用到?

我係samsung機,早期用google fit,冇問題嘅,不過你要拎住或隨身袋住手機行先得,有garmin錶就可以連接garmin數據,戴住隻錶就搞掂

主要計步數,有錶可以有埋靜息心率,攞到多啲藍色閃電開寶箱

大宅

youjump 發表於 24-2-29 11:51
我係samsung機,早期用google fit,冇問題嘅,不過你要拎住或隨身袋住手機行先得,有garmin錶就可以連接ga ...

唔該哂你
今日第一日用,仲未好識玩

複式洋房

侯爵府

回覆 好有問題 的帖子

我都係今日第一日用喎 已經儲到250分我冇嗰啲運動手錶呀~不過出出入入都袋住部手機,用google fit

侯爵府

回覆 youjump 的帖子

好多謝你畀嘅小貼士同埋願意分享你嘅用家心得
我今日都好刻意行多咗?真係過到一萬步
跟住開始摸熟個app知道點樣玩嗰啲任務

感覺真係唔錯

男爵府

好有問題 發表於 24-2-29 16:50
唔該哂你
今日第一日用,仲未好識玩

摸索多啲就識玩,唔明嘅bk有好多高級會員可以幫到你

男爵府

ohmygosh 發表於 24-2-29 20:59

好多謝你畀嘅小貼士同埋願意分享你嘅用家心得

唔使客氣

今日有啲簡單任務出咗,記得入去完成攞藍色閃電開箱
attach0/tmp/phps6c3or

ohmygosh    發表於 24-3-1 13:45

珍珠宮

15週年勳章

剛用 LYSPRING 登記左做新會員, 7日內有100 coupon, 謝謝好介紹

侯爵府

2024年龍年勳章

謝謝分享

別墅

回覆樓主:

有無人可以解答, 我已經連結左google fit, 點解成日更新唔到
attach0/tmp/phpkZpbIk

公爵府

回覆樓主:

我原來登記果陣唔記得入推廣碼,傷心

公爵府

回覆樓主:

同埋大家有無食電食得好快,開住個google fit,5個鐘頭無用電話都可以無左30%電。

男爵府

薑汁豬潤通 發表於 24-3-1 14:00
有無人可以解答, 我已經連結左google fit, 點解成日更新唔到

你個google fit有冇數據?

男爵府

love.g.wad 發表於 24-3-1 14:24
同埋大家有無食電食得好快,開住個google fit,5個鐘頭無用電話都可以無左30%電。
...

我之前用google fit冇依個問題,佢係背景run,唔使開住先計到步數

別墅

我連左, 又唔見有數據, 唔知邊度出錯

男爵府

薑汁豬潤通 發表於 24-3-1 15:22

會有delay,通常行一陣,開個google fit睇有冇步數先,之後去大家減齡就應該有(google fit背景run就得,係八卦即時步數先開嚟睇)

至於delay幾耐係一時時,有時成個鐘,有幾只差幾分鐘,只要確認駁到數據,每日23:59前夠目標步數就得

別墅

youjump 發表於 24-3-1 15:30
會有delay,通常行一陣,開個google fit睇有冇步數先,之後去大家減齡就應該有(google fit背景run就得,係 ...

唔該曬,我去留意下。

大宅

牛年勳章

薑汁豬潤通 發表於 24-3-1 16:22

你可以click左上角 「 =」 ,最底下「設定」> 其他設定 > 數據來源 > 連結至google fit / garmin / fitbit

男爵府

薑汁豬潤通 發表於 24-3-1 15:35
唔該曬,我去留意下。

如樓上jm咁講,按右上個menu,再揀設定,數據來源你睇吓係咪已經駁咗google fit(我用garmin),如果冇,按下一步再connect一次,確認google fit係有步數嘅話,大家減齡等一陣都會有
attach0/tmp/php6c0c8H
attach1/tmp/php7mjF4R

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊