自由講場

跳至

首頁
23456...10

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

燒肉like都係1個鐘

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

定食一小時夠啦

象牙宮

pauline_c 發表於 24-4-2 13:10
二人一爐都 ok,夠時間食,不過呢類係快餐,唔係同 friend 吹水

朋友話一個細肉餐,雞肉餐,三爬兩撥,岩岩好夠時間 !好彩個爐夠猛火,第一次試

象牙宮

pauline_c 發表於 24-4-2 13:07
燒肉 like 日本都好食過香港

兩邊我都未食過.
正常,始終香港都係大集團買個名返來做,
一定差d.

子爵府

回覆樓主:

時間肯定就夠,就係D人以為食飯包吹水時間,食完又唔肯走先要出呢D memo

侯爵府

牛年勳章

呢啲係一人燒喎,好似燒肉like呢類一人set,一碟肉仔一碗飯跟個麵豉湯,點樣唔夠時間呀?打工仔lunch time都食,咁有幾唔夠?

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

糯米米糍 發表於 24-4-2 13:23
呢啲係一人燒喎,好似燒肉like呢類一人set,一碟肉仔一碗飯跟個麵豉湯,點樣唔夠時間呀?打工仔lunch time ...

我諗啲人以為係任食燒肉放題,其實只係快餐店燒肉定食,幾片肉加碗飯咁之嘛,點可能坐多過一個鐘?

侯爵府

牛年勳章

BGCOME08 發表於 24-4-2 12:54
上面個個都話夠時間,咁餐廳咪又可以縮到變9個字,半個鐘囉 。

所以香港餐廳越來越苛刻,都係D食 ...

無話寵唔寵,每個城市生活節奏本來就唔一樣,香港人一向生活節奏急促,況且一個鐘食飯,唔計吹水gathering,呢個唔只係香港嘅節奏,想慢慢食咪搵其他,呢啲主打一人燒,一個人一個set得果幾塊肉一碗飯,香港租金亦唔係其他地方能比擬,做生意方式當然就要調節配合,食客亦有權唔幫襯,又唔係要去乞,食唔食自己揀姐

子爵府

無話可說 發表於 24-4-2 11:33
好佩服朋友2公婆肯仲食,唔係放題都唔使咁嘛 我一定走人

點解而家d人覺得俾少少錢就可以包起張枱成晚?以前去唱k都旺嘅時間都唔會無限時,都係話有人等就要準時交房,d人變左

大宅

牛角 buffet 出左個一碟肉 + 自助bar , 60 分鐘 . 如果你有下廚經驗基本上都夠時間食

象牙宮

無話可說 發表於 24-4-2 12:52
咁香港仲會食既,再唔係返大陸食囉!不過夏天唔會大陸食,太熱了
呢兩年都無香港食啦!
大陸夏天商場係咪都係25度?

子爵府

呢啲好明顯係速食餐廳
個餐份量唔會太多
絕對唔係比你chill 或 聚會嘅餐廳

你去一蘭可唔可以坐多個65分鐘?

子爵府

糯米米糍 發表於 24-4-2 13:28
無話寵唔寵,每個城市生活節奏本來就唔一樣,香港人一向生活節奏急促,況且一個鐘食飯,唔計吹水gathering ...

吹水就食完轉場搵cafe慢慢吹,銅鑼灣好多樓上cafe,我地成班朋友十幾年前聚會,咪又係轉場飲野飲多幾粒鐘先散水,我地試過cafe都full,去維園吹水

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

只系食唔講野,大家集中精神全神貫注邊燒邊食系夠既。

男爵府

麟媽媽 發表於 24-4-2 13:25
我諗啲人以為係任食燒肉放題,其實只係快餐店燒肉定食,幾片肉加碗飯咁之嘛,點可能坐多過一個鐘?
...

樓主真係時不時都要走出嚟獻醜,自己又未食過就在呱呱大叫嘈喧巴閉。

牛繁同燒肉Like都食過,肉係名片咁大塊薄過紙,套餐得嗰4塊至6塊,一碗白飯,一碗麵豉湯,一碟仲細過豉油碟嘅前菜,清水任飲,其他飲品仲要另加錢添!咁嘅牌面我慢慢燒loop住電話60分鐘都燒完食埋囉。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

60分鐘真係好趕,已經不停咁燒,食完都唔知咩味道,得咁短時間燒,無下次

男爵府

Haz-mama 發表於 24-4-2 13:41
60分鐘真係好趕,已經不停咁燒,食完都唔知咩味道,得咁短時間燒,無下次 ...

牛繁燒肉套餐只得六片名片咁大同咁薄嘅牛肉喎,60分鐘咩都夠。

水晶宮

回覆樓主:

48元就可以
attach0/tmp/phpIr4RsG

珍珠宮

bb2 發表於 24-4-2 11:53
燒肉like都係一個鐘,我地一家就好夠時間,因為重點係食,但同朋友吹水就一定唔揀限時餐廳
...

碟肉唔算多亦夠薄,所以係可以嘅,不過一家四口通常係四人枱得兩個爐,咁就有d趕;撞啱佢俾一排四個爐就好好多。

象牙宮

noodle_noodle 發表於 24-4-2 13:32
點解而家d人覺得俾少少錢就可以包起張枱成晚?以前去唱k都旺嘅時間都唔會無限時,都係話有人等就要準時交 ...

無話成晚,但肉類燒烤嘛,我覺太趕啫!唱k又點同呢…唔會肚痛

首頁
23456...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊