自由講場

跳至

首頁
23456...10

尾頁

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

piv 發表於 24-4-16 20:39
我重申俾人望無問題,我一直係講緊不正常的目光。男男女女都唔好

點為止不正常眼光,你經常遇到?定極端小數例子?

公爵府

kittylam 發表於 24-4-16 20:43
諗下港鐵「視姦」女,就知呢個問題冇絕對性,覺得望下都唔得變相鼓勵出多d「視姦」女?覺得冒犯純屬個人感 ...

你不如睇返我留言先,我一早講咗遇到呢啲事離開就算。
問題係閣下話唔想俾人望,叫人著得平凡密實啲啦。我只係指出著得密實,唔關有冇人望的事。

珍珠宮

piv 發表於 24-4-16 20:52
你不如睇返我留言先,我一早講咗遇到呢啲事離開就算。
問題係閣下話唔想俾人望,叫人著得平凡密實啲啦。我 ...

事實係衣著密實有幾何比人望?衣著密實係街畀人望又點呢?

男爵府

piv 發表於 24-4-16 20:32
我好驚訝咁多人,可能好多係囡囡的媽咪,覺得出得街就預咗俾人望。正常望絕對無問題,因為咁而鬧人真係好痴 ...

同意你呀!我都係講緊不正常不禮貌望呀!咸濕伯父係會望實後生女學生妹,就算衣著平凡沒有打扮不是天生麗質,只要你有胸就可以了,當然我講緊望人不正常的咸濕佬,這些無品咸濕佬被人公審也冇問題因為這些人是無品,不用保護佢哋吧

男爵府

piv 發表於 24-4-16 20:14
唔係架,有啲著得密實的後生女,都會“野”嚟令人不安的目光嘅。我見得最多係時常坐喺快餐店的某一類人。
...

我都見過,佢哋吾係食嘢飲嘢,之前有d阿伯公然係kfc睇av

珍珠宮

vkm2014 發表於 24-4-16 20:55
同意你呀!我都係講緊不正常不禮貌望呀!咸濕伯父係會望實後生女學生妹,就算衣著平凡沒有打扮不是天生麗 ...

問題係正唔正常係由女方決定?視姦女佢都覺得被個學生侵犯,事實真係咁嚴重?冇條片應該大部份都同情個女人。

公爵府

kittylam 發表於 24-4-16 20:54
事實係衣著密實有幾何比人望?衣著密實係街畀人望又點呢?

你話無問題就無問題。

大宅

2023年兔年勳章

洋蔥頭媽咪 發表於 24-4-16 15:06
人哋望下又唔係犯咩法,旭啲就影人然後擺上網公審好衰格,此風不可長。

珍珠宮

piv 發表於 24-4-16 21:00
你話無問題就無問題。

唔係話絕對唔會,不過發生情況真係好微,唔會影響到日常心情同生活,極端例子唔在討論範圍。

公爵府

vkm2014 發表於 24-4-16 20:55
同意你呀!我都係講緊不正常不禮貌望呀!咸濕伯父係會望實後生女學生妹,就算衣著平凡沒有打扮不是天生麗 ...

就係,佢哋係好誇張的,有啲人未遇過,就以為自己啱晒,無野好講。

男爵府

kittylam 發表於 24-4-16 21:00
問題係正唔正常係由女方決定?視姦女佢都覺得被個學生侵犯,事實真係咁嚴重?冇條片應該大部份都同情個女 ...

呢個case太極端吧,擺明蝦個男仔,我相信大部分人會懂分析怎樣才是真正不禮貌眼神,有時不需對望你會feel到

公爵府

kittylam 發表於 24-4-16 21:02
唔係話絕對唔會,不過發生情況真係好微,唔會影響到日常心情同生活,極端例子唔在討論範圍。
...

你話“唔係絕對唔會”就得啦,請不要自以為是,事實係點大家會有不同解讀。

珍珠宮

vkm2014 發表於 24-4-16 21:06
呢個case太極端吧,擺明蝦個男仔,我相信大部分人會懂分析怎樣才是真正不禮貌眼神,有時不需對望你會feel ...

問題上網公審有幾多係真相?都係由自己角度出發,我只係唔認同公審呢個行為。

公爵府

vkm2014 發表於 24-4-16 21:06
呢個case太極端吧,擺明蝦個男仔,我相信大部分人會懂分析怎樣才是真正不禮貌眼神,有時不需對望你會feel ...

珍珠宮

piv 發表於 24-4-16 21:10
你話“唔係絕對唔會”就得啦,請不要自以為是,事實係點大家會有不同解讀。
...

你唔止自以為是,仲脫離現實添,一個普通人衣著密實,日日有鹹濕佬視姦你?你係明知嘅情況係仲日日都出現係個鹹濕佬眼前,簡直為拗而拗

男爵府

piv 發表於 24-4-16 21:06
就係,佢哋係好誇張的,有啲人未遇過,就以為自己啱晒,無野好講。

總之女仔要保護自己,不要穿太性感,遇到呢d人盡量避開,男仔盡量不靠近女性免被指視姦非禮,我知係難香港太太太擠迫,但大家盡量保護自己吧!每人睇法角度都吾同,可能有時你啱有時我,或佢啱,所以這個話題可能沒完沒了吧

公爵府

kittylam 發表於 24-4-16 21:14
你唔止自以為是,仲脫離現實添,一個普通人衣著密實,日日有鹹濕佬視姦你?你係明知嘅情況係仲日日都出現 ...

你真係好痴線,我一直係講緊啲後生女,我有邊個留言講我自己,你呢個人真係無藥可救。
仲有我幾時明知咁,日日都出現係個鹹濕佬眼前???你係咪就係啲變態咸濕佬???
唔同快餐店,周街都有呢啲人架啦。自己衰咗就認啦,係度發晒癲好樣衰。

珍珠宮

piv 發表於 24-4-16 21:20
你真係好痴線,我一直係講緊啲後生女,我有邊個留言講我自己,你呢個人真係無藥可救。
仲有我幾時明知咁, ...

冷靜d啦,話我係變態佬你都噏得出嘅 !你脫離現實就認啦,發爛渣有用咩,感覺好正義?你又唔係個後生女,你點知人介意?都係個句,介意自己會避,如果後生女唔知咪對佢冇影響囉,衣著密實怕咩畀人望,真係會小忽肉咩,本來我都幾客氣回你,係你話人自以為是先,而家仲話我係變態佬添 ,所以我一直好反對網絡單方面公審,一切都係由自己觀感出發。

男爵府

2024年龍年勳章 醒目開學勳章

有啲鹹濕大叔,真係眼金金望住啲女仔,仲有搭巴士都見過呢類型鹹濕大叔,鍾意揀女仔,後生女一齊坐,仲要黐到好埋。

子爵府

Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

vkm2014 發表於 24-4-16 20:58
我都見過,佢哋吾係食嘢飲嘢,之前有d阿伯公然係kfc睇av

OMG!真係好大膽唔怕人哋注目鄙視

首頁
23456...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊