自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

Charlotte_mom 發表於 24-4-23 13:52
有冇好介紹?
我一家4口都要搵家庭房,但要近bts 站又啱budget好似無咩好選擇
...

我book 左Fraser Suites Sukhumvit Bangkok,但未入住,未知好不好,我們住3晚,2 bedrooms, 8800幾

好多年前住過另一間service apartment, 果時未有grab, 行去bts 好遠,我又不敢在泰國截的士(試過比黑心司機車左不知去邊,之後有陰影)

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

fanny590 發表於 24-4-23 14:43
佢網站寫2份早餐, 但我寫明係3人入住, 2人同3人係唔同錢, 點知去到check-in先知係2份早餐, 要食早餐時自己 ...

係呀!3人佢可能預洗漱、拖鞋等用品多啲囉

我之前都有打去問定加幾錢,最後walkin免咗囉!

子爵府

無話可說 發表於 24-4-23 14:05
有寫幾多份早餐喎

我經常在agoda訂三人房,因為喜歡去渡假酒店有包晚/午餐的,好多時只包2人餐,但早餐通常就可以三人,其實都好亂的

最近有試過訂三人加包餐早,午或晚,check過包餐同唔包餐只相差$500,所以決定包餐(寫明餐是2人的),付款後張訂單寫左是要到付約5百元加床費 ,但去到酒店無收我五百元加床費,早餐係三人,晚餐係二人

所以三人房真係好煩的
attach0/tmp/phpCSqziu

公爵府

Charlotte_mom 發表於 24-4-23 13:52
有冇好介紹?
我一家4口都要搵家庭房,但要近bts 站又啱budget好似無咩好選擇
...

我仔女大左之後,去旅行多數搵service apartment, 不用爭廁所,又可以住埋一齊,我同事話香港日日對住,去旅行又對住,不悶既咩…..

公爵府

fghjkl 發表於 24-4-23 14:52
我經常在agoda訂三人房,因為喜歡去渡假酒店有包晚/午餐的,好多時只包2人餐,但早餐通常就可以三人,其實都好 ...

我會寫email 去酒店問

岩岩去完福岡,我都是寫email 去問,順便request 埋枕頭我用不慣d棉花枕,我全家都用慣記憶枕

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

無話可說 發表於 24-4-23 13:56
我無搞八達通個信用卡,點搞架?係咪即開即用?增值當信用卡?

八達通 app入面,「管理八達通」,跟指示開通,增值先碌到
attach1/tmp/phpa2tYXg

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

野原美冴 發表於 24-4-23 13:56
我已經網上full payment, 都要我(訂房人)親身去check in, 諗起都嬲爆!

我都係,我仲諗住請親戚,結果要佢自己埋單,勁尷尬。
之後我都陪親戚 check in。

複式洋房

無話可說 發表於 24-4-23 13:07
唔該,咁改睇呢間啦!暫時只睇左Trip.com

睇埋hotel .com

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

https://www.klook.com/zh-HK/tetris/promo/hotel-monday/?spm=Home.PromoPath%3Aany%3A%3APromotion%3ABanner_LIST&clickId=010be9c1a2

提提樓主,而家Klook有得book酒店
星期一有85折
仲有套餐(連一程機場接送,或連數據卡,或連一日團)仲平過齋book

記得夾價

象牙宮

mercurycc 發表於 24-4-23 14:41
12歲前都係訂3人房3床,記得都係咁訂架.

我無喎,就咁照訂2人,去到話加阿仔,唔使加床唔使加錢

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

CrabPincers 發表於 24-4-23 14:51
我book 左Fraser Suites Sukhumvit Bangkok,但未入住,未知好不好,我們住3晚,2 bedrooms, 8800幾

好 ...

呢間我有睇
我都鍾意住Fraser,去廣州必住
不過呢間離bts有點遠,所以我都未試過 (去bkk我要痴住地鐵站,塞車太勁)

象牙宮

pauline_c 發表於 24-4-23 15:13
八達通 app入面,「管理八達通」,跟指示開通,增值先碌到

依,比阿仔睇先,thanks

象牙宮

daymon 發表於 24-4-23 16:58
睇埋hotel .com

我trip有分呀,減價

象牙宮

Charlotte_mom 發表於 24-4-23 17:04
https://www.klook.com/zh-HK/tetris/promo/hotel-monday/?spm=Home.PromoPath%3Aany%3A%3APromotion%3ABan ...

依,幾好咁喎,唔該晒

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

在 Trip.com 預訂產品最方便的除了是一站式的服務覆蓋全球,由機票、酒店、高鐵/火車、租車以至當地玩樂,我們為大家提供多元化的付款方式!即使你沒有信用卡,你也可以用扣帳卡(如Mox卡)和第三方支付平台(PayMe、Apple Pay、Google Pay、雲閃付、Wechat Pay、Alipay)付款。

王國長老

CrabPincers 發表於 24-4-23 14:54
我仔女大左之後,去旅行多數搵service apartment, 不用爭廁所,又可以住埋一齊,我同事話香港日日對住,去 ...

我哋都係主力book serviced apartment
仲係揀兩廁
有廳方便買宵夜開餐

公爵府

2024勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

康得思有3人房

象牙宮

廷廷媽 發表於 24-4-23 17:13
在 Trip.com 預訂產品最方便的除了是一站式的服務覆蓋全球,由機票、酒店、高鐵/火車、租車以至當地玩樂, ...

係所有電子支付都無

象牙宮

Charlotte_mom 發表於 24-4-23 17:14
我哋都係主力book serviced apartment
仲係揀兩廁
有廳方便買宵夜開餐

我都想book呢d,係咪揀酒公寓?

象牙宮

無話可說 發表於 24-4-23 17:04
我無喎,就咁照訂2人,去到話加阿仔,唔使加床唔使加錢
11歲以下有d係免費.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊