自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

貝_貝 發表於 24-5-3 08:17
買飛買定行李,好似幾多人一齊買飛,就全部都要加,唔可以單獨加一個,唔知即場加可唔可以只加一件
...

唔係,可以只有一人買行李

公爵府

貝_貝 發表於 24-5-3 08:17
買飛買定行李,好似幾多人一齊買飛,就全部都要加,唔可以單獨加一個,唔知即場加可唔可以只加一件
...

唔係。我兩公婆去,次次都係一個買行李。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

heilok 發表於 24-5-3 08:54
sorry,我唔覺得幫手搵人調位係好事。check in 時幫就係,上到機仲幫干擾其他客人,亦養成d 人老奉要人調 ...

HKE 會安排小童同家長一齊坐,即係一個家長,唔係全部人一齊坐,正常就 check in 處理,喺機上處理可能有特殊情況。

水晶宮

比你参考吓,我用呢個行李磅

【淘宝】https://m.tb.cn/h.gYLC97U?tk=o6b9WHslt9p CZ3458 「FURI福日旅行秤充电便携式电子秤行李秤快递称50公斤/110磅kg/lb」
点击链接直接打开 或者 淘宝搜索直接打开

別墅

回覆樓主:

上個月中坐完去大阪,無delay,好正常,hand carry行李回程捉得比較嚴。我買左25kg,個大喼只係19kg,用唔盡所以佢比我個細喼寄埋倉。

公爵府

smile828 發表於 24-5-2 22:45
因為用個垃圾袋包住你個背包放地下,咁你個背包咪唔會污糟囉

我都會攞個膠袋袋住個背囊先放地下

公爵府

Charlotte_mom 發表於 24-5-2 23:24
淘一個呀(好似12蚊店都有)
我嗰個只係酒店sales送嘅贈品,用咗十幾年囉!用完返屋企記得拆電,就唔怕擺 ...

好呀,一陣去睇睇先

公爵府

pauline_c 發表於 24-5-3 09:02
比你参考吓,我用呢個行李磅

【淘宝】https://m.tb.cn/h.gYLC97U?tk=o6b9WHslt9p CZ3458 「FURI福日旅行秤 ...

謝謝

象牙宮

sorry,我唔覺得幫手搵人調位係好事。check in 時幫就係,上到機仲幫干擾其他客人,亦養成d 人老奉要人調 ...
咁做好騷擾客人。

水晶宮

買咗機票未?雞蛋仔半價呀 ~

https://www.hkexpress.com/zh-hk/promos/meal_offer_20240503/?utm_campaign=meal_offer_20240503&utm_source=facebook&utm_medium=social&fbclid=IwZXh0bgNhZW0BMQABHRoPGJ2dbqH3gUE14g2Po_pMd8I5BBGAWGTXngzhA0lWnTInyw-_Ehde5Q_aem_AfpzYRm5WpipeEujBTEVGUuc6UutD7hSZFGXbeRef6TGs5JWMJYp3HLwo4CZmySydNJWmZgCkiCl3GGa4-F-yjG0

大宅

認識瑞士牛牛第一回

前幾日去布吉, 無買劃位 (因為都係2個大人), 特登唔ONLINE CHECK IN 諗住早D去櫃台劃位可以一齊坐....... CHECK IN時同地勤講佢話盡量安排, 點知出飛都係同行但隔左一個位 (第2X行, A C位),唔緊要幾個鐘分開坐都無所謂...... 上到機完來前前後後都係咁比人打散晒坐.

所以暑假帶2個仔飛日本, 都即刻比錢劃左位先, 雖然2個仔都大.

侯爵府

你都講得啱嘅!
我只係覺得客人冇要求之下、佢哋主動去care 客人、感覺佢哋几helpful!

我估佢哋只係問一個人坐嗰啲乘客?
我最後都叫佢哋唔需要幫手、因為我小朋友唔係太細、自己坐冇問題

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

X2

公爵府

pauline_c 發表於 24-5-3 10:50
買咗機票未?雞蛋仔半價呀 ~

https://www.hkexpress.com/zh-hk/promos/meal_offer_20240503/?utm_campaign ...

多謝告知,半價超抵,會呢兩日買的了

公爵府

Ksy229 發表於 24-5-3 11:14
前幾日去布吉, 無買劃位 (因為都係2個大人), 特登唔ONLINE CHECK IN 諗住早D去櫃台劃位可以一齊坐....... C ...

係啦,如果係大人分開坐都ok,最怕係比左錢劃位,到頭來又吾係坐指定位,分開哂仲要無錢退就吾抵喇

水晶宮

bkfans123 發表於 24-5-3 13:05
多謝告知,半價超抵,會呢兩日買的了

我本來就想試雞蛋仔,見到半價好開心

公爵府

pauline_c 發表於 24-5-3 14:09
我本來就想試雞蛋仔,見到半價好開心

咁啱,你買左機票?係咪買平啲嘅票呀?

水晶宮

bkfans123 發表於 24-5-3 14:36
咁啱,你買左機票?係咪買平啲嘅票呀?

我有套免費機票,就快出發喇 ~

公爵府

pauline_c 發表於 24-5-3 14:42
我有套免費機票,就快出發喇 ~

正喎,免費

珍珠宮

popocat 發表於 24-5-2 22:14
請問點解要用新垃圾袋包住呢?

個地下咁污糟,落機又孭上身?

首頁

尾頁

跳至