自由講場

跳至

首頁
23456...27

尾頁

子爵府

alicelaukl 發表於 24-5-3 13:59
這單CASE 令我諗返起魏駿傑都佢湖南老婆,兩者又係年齡相差大,男嘅想安穩過埋下半生 & 照顧女兒,女嘅就 ...

呢單感覺唔同喎,小丸子讀書增值自己做營養師可自力更生。 湖南女子整容整到亞媽唔認得去增值自己,做保險痴有錢人攀上上流社會,此女子就真正唔理個女想找有錢佬包。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

hellomiki 發表於 24-5-3 13:52
讀書增值自己就系唔照顧仔女?現代好多女人都要返工,又系唔照顧仔女?歐用左咁多年讀完,可能一星期只上 ...

現在讀書進修途徑,真係廣泛左…
遙距又得,上堂都未必要日日上…有心去讀,去學習,其實真係唔係好困難嘅事…仔女番晒學,已經可以有時間比自己温習…

點解可以講到佢讀書,就無照顧仔女,根本兩件事嚟

男爵府

其實郭兩個女人都唔要距, 本身都有問題啦!

歐靠距咩? 放棄自已事業做煮飯婆讀書政府都有資助, 連層樓都無距名, 挨大子女先走人縂想點?

大宅

licpd 發表於 24-5-3 14:26

歐靠距咩? 放棄自已事業做煮飯婆讀書政府都有資助, 連層樓都無 ...
被綠果個反而有問題?

瑪瑙宮

咁有趣? 點解一定係歐問題? 佢兩個咩問題佢兩個至知喇.

大宅

既然仔女大,又冇嘢分比老婆,咁離婚郭都冇損失啫,唔明啲人點解要話歐。郭真係咁好應該轉頭可以搵個新嘅。

大宅

licpd 發表於 24-5-3 14:26

歐靠距咩? 放棄自已事業做煮飯婆讀書政府都有資助, 連層樓都無 ...

咪係,使唔使還返學費添呀?啲人計到咁盡,又唔諗下個男人,真係對人咁好咁少奶奶生活,人地就唔使出返嚟打份牛工啦!晒包炒樓開舖啦!望下郭藹明!啱啱又買6800萬貝沙灣!

子爵府

洋蔥頭媽咪 發表於 24-5-3 13:03
好多人都話佢根本揾郭做水泡,利用完供佢讀完曬書仲點會甘心照顧件老嘢 ...

水泡就應該唔會嘅, 感情應該係有嘅, 但唔係愛囉!
老夫少妻/ 老妻少夫去到某一個年紀, 步伐唔一致,可能為錢丶可能為性丶又可能為價值觀, 當中如果冇咗愛喺入面維繫,結局都係得一個啫! 後生嗰個一定會先離開

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

yaumuimui 發表於 24-5-3 12:57
大家點知人哋家庭狀況,點解會一口咬定女的無做好媽媽的角色既?我睇報道又話媽媽是虎媽,爸爸是唔鍾意咁 ...

總有離別的時候

男爵府

一齊左18年, 女人最青春既時間比晒佢, 仲生左2個做ftm照顧小朋友,
只係讀左個學士學位, 居然都比人話佢只係為左搵個男人供佢讀書,
讀完書就過橋抽板, 讀個學士洗得幾多錢呀, 普通打份工都讀得起啦,
所以幾時都話女人先最鍾意為難女人

hungng    發表於 24-5-3 18:30

子爵府

lily233242 發表於 24-5-3 13:36
洞悉先機,知道此女子養唔熟!

可能男家知道呢個女子養唔熟, 我估當初佢哋結婚屋企人一定有提醒過男方, 老夫少妻, 十幾二十年之後就會容易有問題㗎喇喎! 如果大家有屋企人娶老婆娶個細咁多年嘅, 作為親人都會提醒下掛。

男爵府

SASSY10 發表於 24-5-3 14:31
被綠果個反而有問題?
唔知人地有無被綠但係兩個女人都同距行著好耐然後離開距, 第三者甘容易乘虛而入既咩?

尼度有的價值觀好奇怪! 宜家女既可以獨立, 奉獻著幾十年青春咩都縂係靠自已, 連讀博士的錢都無, 尼個男人真係! 唔通結婚唔嗮養老婆? 甘距係未肯卑老婆出來拍劇啊?

尼個PO其實想撩起的野來講, 正常人唔會甘帶風向, BK變成甘好可惜!

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

owla 發表於 24-5-3 14:39
一齊左18年, 女人最青春既時間比晒佢, 仲生左2個做ftm照顧小朋友,
只係讀左個學士學位, 居然都比人話佢只 ...

總有離別的時候

男爵府

回覆 Phewong 的帖子

睇過一次佢既訪問, 佢仲話自己係營養學家, 笑死人

珊瑚宮

日日好攰 發表於 24-5-3 13:27
係囉,突然覺得呢度變得咁封建,乜邊個養邊個,又過橋抽板。

各自唔同崗位,大家都有付出。今日唔知聽日 ...

其實唔明點解人人咬定郭供老婆讀書 曾經聽過歐本身屋企環境唔差 阿媽仲係護士長 而家唔知退休未

伯爵府

yaumuimui 發表於 24-5-3 09:11
其實讀個學位用得幾多錢?點解講得咁難聽泊碼頭為左讀書,讀完書就飛起頭家。 女人將青春美麗的25年和郭晋 ...

原來bk暗藏咁多旺fans.

物係law,做女人去讀下書又係錯,仲講到洗左佢个过氣老公成億去讀書咁,做左夫人十幾年,無功都有勞卦。

男爵府

女的已經更年期 生唔到 男的仲可以搵第二件
無師自通,每天追求神蹟,鎮守潮汐,戒財色名食睡。無所從來,亦無所去。

伯爵府

licpd 發表於 24-5-3 14:40
唔知人地有無被綠但係兩個女人都同距行著好耐然後離開距, 第三者甘容易乘虛而入既咩?

尼度有的價值觀好奇 ...

同感,好有風向feel.

珍珠宮

Angelice-BeBe 發表於 24-5-3 14:21
現在讀書進修途徑,真係廣泛左…
遙距又得,上堂都未必要日日上…有心去讀,去學習,其實真係唔係好困難嘅 ...

舊社會喜歡打壓女人進步,女人無才便是德 驚嘆呢到原來好多人思想停留系舊社會時代,女人照顧家庭就唔好去進修學習,要一切以家庭為先,女人婚姻唔開心要離婚就系反骨,男人只要供食住就要感恩男人,因為男人賺錢養家,ftm無付出,所以要謝主龍恩,女人唔應該離婚
題外話,記得內地之前疫情開放,一過完年出現排晒隊離婚人潮,大部分都系女人提出離婚的,現實中,的確大多數女人想離婚嘅人多過男人

大宅

owla 發表於 24-5-3 14:39
只係讀左個學士學位, 居然都比人話佢只 ...

啲回覆真心恐怖

結左婚生左兩個,十八年黎讀個學位,考個船牌,就十惡不赦咁,好似賣身賣斷還一世,永不超生咁

緣份的天空    發表於 24-5-3 15:23

首頁
23456...27

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊