自由講場

跳至

首頁
23456...17

尾頁

男爵府

mmkk12 發表於 24-5-7 13:00
啲仔女唔啱
錢係老豆㗎嘛關佢哋咩事啫
就算係呀老豆畀乞衣都好呀都唔關於仔女事

調返轉, 阿爸錢用完係唔係要仔女夾錢養老、照顧?BK 經常有人問要有幾多儲蓄先可以退休啦!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

呢度有人話阿伯自己錢,自己有權決定D錢使去邊,比人呃都系阿伯自己願意,其實同D父母見仔女日日打機唔讀書一樣,好多人都可以話仔女自己前途由佢地自己決定,問題系到仔女PK系咪可以忍心唔理佢?阿伯個case一樣,佢D錢比人呃曬又老又病時,仔女系咪由佢病死算?最後咪又系仔女執手尾。

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章

仔女

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

仔女,不過唔會咁鬧老豆

公爵府

Anpanmama 發表於 24-5-7 12:51
其實正印何太都走咗九年,啲錢一路都係安安穩穩喺銀行,伯伯都可以提取,一直到呢個新何太出現,仔女先至 ...

覺得果幾個人係:何太d fd / 打手/ 有反社會人格/ 同類呃緊其他阿伯ge人

珍珠宮

仔女,有心拎唔係呢一刻,要貪一早拎

珍珠宮

2024年龍年勳章 玩具勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

睇下何太係咪出嚟做野,養何生先講啦!

真愛唔講錢,無哂啲錢又如何。

子爵府

2024年龍年勳章

一定係仔女
同何太既然係真心相愛,而家老人家又無哂d錢,何太應該即刻出嚟打幾份工,等何生可以安享晚年

伯爵府

818 發表於 24-5-7 13:49
一定係仔女
同何太既然係真心相愛,而家老人家又無哂d錢,何太應該即刻出嚟打幾份工,等何生可以安享晚年:n ...

係架,呢個係證明真愛既好機會

伯爵府

育兒性格勳章

aidan08 發表於 24-5-7 13:34
都係㗎,呢個真係文化差異的問題。

外國父母仔女滿十八歲就多數覺得自己責任已盡,早早踢仔女出去自立。 ...

你講得好啱,
依筆錢係畀何伯安享晚年,
萬一有病都可以唔使諗即刻入去私家醫,
唔使等。
無咗筆錢,
日後生活、醫病就要籌錢,
咁咪影響到啲仔囡,本來可以安安樂樂理掂自己頭家就得㗎嘛。

珍珠宮

2024年龍年勳章 玩具勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

何太係咪呃我唔知,
如果真係呃,到時錢就呃左,
人就唔好講,財就肯定無哂,
做仔女谷氣之餘,又要執手尾,
明明攞住4百幾萬養老,可以安樂過日子。

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

仔女,保住養老錢至重要!

伯爵府

仔女

大宅

回覆樓主:

仔女

侯爵府

仔女,係我都會攞左d錢,如老豆堅持要返,可以的,以後不相往來,d錢係佢,佢可以點洗,岩,但唔好俾人呃要我埋單,我會眼不見為乾淨
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

何太如果係真愛,就唔會同何生上東張啦,何太可以為真愛養埋何生,又講到佢2個Taste一樣,情投意合,點解為哩4百萬搞到佢愛嘅人同子女反目?

珍珠宮

一定仔女,識咁少時間又名表又鑽戒,重要攞一百萬做生意,太明顯騙案

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

freebox 發表於 24-5-7 12:44
應該冇人會幫何太掛?

同聲同氣既同類人咪會幫果件大陸婆囉

男爵府

lovececing 發表於 24-5-7 13:57
仔女,係我都會攞左d錢,如老豆堅持要返,可以的,以後不相往來,d錢係佢,佢可以點洗,岩,但唔好俾人呃要 ...

好難拉,到時比人呃晒走埋佬,又上東張哭又認錯話仔女唔養佢

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

lovececing 發表於 24-5-7 13:57
仔女,係我都會攞左d錢,如老豆堅持要返,可以的,以後不相往來,d錢係佢,佢可以點洗,岩,但唔好俾人呃要 ...

第時人又老錢又無 大陸老婆又走佬
咪又一樣會返去搵返仔女
仔女唔理又話佢地不孝
出動親情勒索
又話自己只係一時糊塗點點點
呢啲故事大把
點都係搵仔女埋單走唔甩

首頁
23456...17

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊