跳至

首頁
23456...10

尾頁

禁止訪問

洋房

原帖由 小天使 於 09-9-16 13:57 發表
mclyhome ,
你個囡是不是9月7號生日那個? 由你個囡的anut 同佢上堂? 如果是我都見過你個囡, 當日都好乖,好叻女.

hehe, 佢係9月5號生日, 9月7號才可上堂.
係呀, 9/7陪佢上堂個位係佢姨媽呀, 佢平日不知幾多野講, 個日可能係第一日返學未慣新環境, 所以比較靜, 今日姨媽先話我知, 老師話佢原來好多野講, haha.

子爵府

好媽媽勳章

mclyhome
今日我阿媽都同我講, 老師話你個囡都無哭.不過我阿媽都讚你個女好叻, 老師教做一些動作時, 你個囡都跟到,反而我個仔就唔得. 今日阿媽還同你個妹/姐講, 叫佢星期二晚同你個囡一起去街市那到跟 coby 哥哥好跳舞tim~

洋房

原帖由 小天使 於 09-9-16 20:30 發表
mclyhome
今日我阿媽都同我講, 老師話你個囡都無哭.不過我阿媽都讚你個女好叻, 老師教做一些動作時, 你個囡都跟到,反而我個仔就唔得. 今日阿媽還同你個妹/姐講, 叫佢星期二晚同你個囡一起去街市那到跟 coby 哥哥 ...

Sorry, 尋日返咗大陸做嘢.
多謝你媽媽誇獎, 可能佢之前有返開playgroup, 且响屋企又成日睇的兒歌, 跟住d畫面做動作, 學學埋埋所以跟到吧
我家姐都有講有個婆婆叫佢去coby哥哥到跳舞, 但唔得星期二定星期五, 原來個位婆婆是你媽媽, 請問幾點鐘上堂? 睇吓到時抽唔抽到時間去.

子爵府

好媽媽勳章

coby dance : 逄星期二 5:15 至 6:25
應該由9月29日開始 ~~~ 看下你有無時間一起去玩, 佢地有一堂免費試堂的.

子爵府

好媽媽勳章

昨晚,阿仔同表姨在屋企樓下的大堂玩時唔小心,整到個頭仔. 那今日返學後,老師就在上堂的時間(我想佢是安排在小朋友入房室及做左體操後), 打俾我, 問我仔仔個頭是不是撞到. 佢話佢問過我小朋友, 我個仔答佢撞到個頭.那佢打來同我求證.這個行為我都好開心,因為起碼佢地真是有留意個小朋友,同埋都立刻打俾我講.

洋房

oh, Matthew無事嗎?

有通告話10月要見家長, 約我10月10日上午8:45, 你呢? 睇吓到時大家有無機會見一面, 交流吓.hehe

子爵府

好媽媽勳章

放心, MATTHEW 無事, 我都收到, 不過我10號那個星期要返工,返要要等老師俾另一個時間我.

洋房

大家好, 我個仔係下午班N1-綠組 "最八厭個位"唔知有無家長記得呢, hahaha...
據我所知成班學生大部份係女仔, 得8-10個係男仔, 由於亞仔比較好動, 間中我都會問班主任亞仔既情況, 因驚佢攪到其他同學仔, hehe...
但有樣野想請教大家, 我由8月已開始同亞仔唔用尿片,但直到依家都唔成功, 聽老師講暫時得我個同另外一個女同學要用片, 請各位媽咪俾D意見及方法呀, 好苦惱呀 #_#

大宅

戒片衣家野好睇小朋友自己架喎, 急唔黎.

vd
原帖由 carolmummum 於 09-9-23 14:40 發表
大家好, 我個仔係下午班N1-綠組 "最八厭個位"唔知有無家長記得呢, hahaha...
據我所知成班學生大部份係女仔, 得8-10個係男仔, 由於亞仔比較好動, 間中我都會問班主任亞仔既情況, 因驚佢攪到其他同學仔, hehe...
但有 ...

大宅

我個囝2010年2月插班, 我想佢由一個新學期開始!!!

原帖由 Lingtwl 於 09-7-20 19:17 發表

同班同學仔嗎?同你Say過Hi先, 你個仔仔幾時返學呀?
我果個12月先返呀! : ]

大宅

Lingtwl, i have the same feeling as you!!!
my son also not good at talking.... just a very simple word!!!

原帖由 Lingtwl 於 09-9-16 11:54 發表
好耐無上黎, 睇番大家的留言, 有少少擔心添!
我阿仔12月先返學呀!
而家仲係唔係好識講野...
大家的小朋友已經會唱歌仔,
真係好擔心阿仔會跟唔上...

大宅

哦... 原來係咁...

係呢呀芷晴ma. 我10/10 既 appointment 係 9:45 , 你呢?

原帖由 karryho 於 09-9-16 17:26 發表
係呀, 今日架校車遲左同埋換左第二架校車, 原因係架校巴爆左呔, 要叫另一架車黎接小朋友, 所以就遲左啦~~

子爵府

好媽媽勳章

明天生日會, 大家同小朋友著什麼色衫? 要著全套同色的衫,我昨晚找了好久, 都無, 我個仔的褲有藍色, 但是衫又無全藍色的款, ~ 最多是白色T-SHIRT 仔咋~ 真是難想~

禁止訪問

大宅

請問生日會係咪個個月開架? 我亞女10月5日開始番學喇, 多多指教.

原帖由 小天使 於 09-9-24 16:56 發表
明天生日會, 大家同小朋友著什麼色衫? 要著全套同色的衫,我昨晚找了好久, 都無, 我個仔的褲有藍色, 但是衫又無全藍色的款, ~ 最多是白色T-SHIRT 仔咋~ 真是難想~ ...

大宅

我係10/10 10:30呀..到時唔知有無機會撞到呢~~

丫..仲有我想問你一個問題, 你個仔本手冊, 老師填個part, 係咪全部tick架?? 會唔會有圓圈or三角型? 因為我個女全部tick, 我問另外一個mami佢又係全部tick, 我諗緊老師究竟係咪mi埋隻眼黎填??
仲有呢, 本貼紙簿, 每次最多貼4個貼紙, 順住貼, 好似無左個意義, 乜唔係佢真係做得好先貼返相應既主題比佢咩??
究竟係我要求高, 定係學校求其??

原帖由 goofrey 於 09-9-24 13:29 發表
哦... 原來係咁...

係呢呀芷晴ma. 我10/10 既 appointment 係 9:45 , 你呢?

大宅

生日會每2個月一次, 唔需要著校服, 帶個奇趣袋就可以~

原帖由 nancy0411 於 09-9-25 08:51 發表
請問生日會係咪個個月開架? 我亞女10月5日開始番學喇, 多多指教.

大宅

兩個月一次, 我亞女10月4日生日, 咪11月尾先慶祝?!

原帖由 karryho 於 09-9-25 09:53 發表
生日會每2個月一次, 唔需要著校服, 帶個奇趣袋就可以~

大宅

你個女10月先入學似乎應該無得慶祝啦, 因為9月份既生日會係for 9-10月生日既小朋友架~

原帖由 nancy0411 於 09-9-25 15:05 發表
兩個月一次, 我亞女10月4日生日, 咪11月尾先慶祝?!

首頁
23456...10

尾頁

跳至