懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

各位早晨!
今晚會打邊爐,好開心呀
My Two Princess

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

原帖由 gilkathy 於 09-7-30 22:12 發表
唔知以為我有左7個月....

個肚又大左好多啦.....你知仔定女未ga?你個肚好圓呀....

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

PIGPIG...早呀.....
今日又唔訓啦~~

琥珀宮

原帖由 giselle1012 於 09-7-30 22:37 發表

但其實會唔會系小B升高左先胃腩突 我10日前都未有呢個問題架 宜家又樣衰又辛苦 望望下 個肚有D似豬八戒個肚。。。

我由細到大個胃腩都好大 減黎減去舊野都仲係度!

琥珀宮

原帖由 AikiAiki 於 09-7-31 08:26 發表
PIGPIG...早呀.....
今日又唔訓啦~~

今日唔訓啦....一陣約左朋友食lunch...跟住再去買少少野打邊爐呀....
你呢?今日幾好嗎?

男爵府

原帖由 pigpig 於 09-7-31 08:29 發表

今日唔訓啦....一陣約左朋友食lunch...跟住再去買少少野打邊爐呀....
你呢?今日幾好嗎?

好開心呀你...有得打邊爐.....
我今日隻小蘿蔔好累呀...
因為尋晚又抽筋了~~

琥珀宮

原帖由 AikiAiki 於 09-7-31 08:32 發表

好開心呀你...有得打邊爐.....
我今日隻小蘿蔔好累呀...
因為尋晚又抽筋了~~

我見屋企上次打邊爐仲有包和牛係樹,甘聽日老公又唔使帶飯,咪打邊爐囉
你係咪訓覺時會伸懶腰ga?你有無留意,好多時就係一伸懶腰果下,就會抽筋?
我自己有時訓訓下伸,都會想抽筋,但我就會即刻放鬆自己,甘就無事....
不過,尋晚同囡囡訓,佢訓訓下發夢,竟然打左我個肚2拳 今朝問佢,佢話唔知自己做緊咩!笑死...

男爵府

原帖由 pigpig 於 09-7-31 08:36 發表

我見屋企上次打邊爐仲有包和牛係樹,甘聽日老公又唔使帶飯,咪打邊爐囉
你係咪訓覺時會伸懶腰ga?你有無留意,好多時就係一伸懶腰果下,就會抽筋?
我自己有時訓訓下伸,都會想抽筋,但我就會即刻放鬆自己,甘就無事....
不過 ...

嘩...正呀..仲有和牛....
你個邊D和牛係咪會平D呢??
我都懷疑我係伸懶腰呀~~
因為前幾晚都係處於想抽但後來都無抽的階段....
尋晚我都以為唔會抽架...
點知真係抽....痛到我即時叫醒老公.....
尋日先同你地講左已經成個禮拜無抽....
尋晚即刻泥料..
哈哈....你同囡囡訓架??
小朋友好反訓架....
我而家都唔敢同我姪女訓....
佢訓著左完全唔知自己既天殘腳幾勁~~
你都要小心d呀~~
囡囡聽完之後有無怕整親bb呀??

琥珀宮

原帖由 AikiAiki 於 09-7-31 08:43 發表

嘩...正呀..仲有和牛....
你個邊D和牛係咪會平D呢??
我都懷疑我係伸懶腰呀~~
因為前幾晚都係處於想抽但後來都無抽的階段....
尋晚我都以為唔會抽架...
點知真係抽....痛到我即時叫醒老公.....
尋日先同你地講左已 ...

我地呢邊d和牛呀,我唔知幾錢先算平呀....不過,呢邊d野點都係貴過hk ga啦....
所以,你下次想伸懶腰時,真係要就住,多數真係一伸就黎料,我果時都係甘,反而今胎有上胎既經驗,所以,我一伸就知會抽筋,即放鬆,甘就無野呀!
我囡囡每個星期有特定2日會過黎同我訓,其餘時間就返自己房訓,可能女仔特別痴身呢....
今朝同佢講完,佢又講sorry呀,跟住問BB有無事,再錫我個肚2淡,所以佢真係無心既....
嘜你同你姪女住ga?

大宅

報到~

嘩, 打邊爐, 好開心呀~~~ :lol

男爵府

原帖由 pigpig 於 09-7-31 08:48 發表

我地呢邊d和牛呀,我唔知幾錢先算平呀....不過,呢邊d野點都係貴過hk ga啦....
所以,你下次想伸懶腰時,真係要就住,多數真係一伸就黎料,我果時都係甘,反而今胎有上胎既經驗,所以,我一伸就知會抽筋,即放鬆,甘就無野呀!
我囡囡每個星 ...

我驚我到時又唔記得放鬆.....
本來尋晚都訓得唔錯架....
點知抽1抽筋...仲慘過成晚發夢!!!!
囡囡真係好痴身架....你仲想生多個囡囡...
怕唔怕到時痴到你實1實呀??哈哈
因為我屋企裝修緊....所以返左娘家度住...
我未結婚時...我姪女已經好痴我架啦...
有時都會同我訓~~
不過佢既睡姿實在太差啦...
所以而家我唔會同佢訓囉!!

大宅

大家有冇開始聽d胎教音樂呀? bb聽覺應該發展好囉喎!

男爵府

原帖由 Yoio 於 09-7-31 08:56 發表

我都開始係sat & sun播俾bb聽...

琥珀宮

原帖由 AikiAiki 於 09-7-31 08:56 發表

我驚我到時又唔記得放鬆.....
本來尋晚都訓得唔錯架....
點知抽1抽筋...仲慘過成晚發夢!!!!
囡囡真係好痴身架....你仲想生多個囡囡...
怕唔怕到時痴到你實1實呀??哈哈
因為我屋企裝修緊....所以返左娘家度住...
我 ...

抽筋真係好難頂ga...我自己都怕怕,所以一伸,我就即刻警告自己要放鬆囉....
我唔怕佢地痴到我實一實呀!講真,小朋友真係大得好快,將來佢地有自己既朋友仔之後,想佢痴住你都難,所以,我依家好享受ga....
甘你屋企裝修到幾時呀?
小朋友睡姿係甘ga....訓左覺就發生咩事都唔知,我囡囡訓覺時其實都唔算郁得勁,而且訓著左時,但樣仲好似好乖甘 我老公最鐘意就係佢訓著左時,偷偷錫佢

琥珀宮

原帖由 Yoio 於 09-7-31 08:56 發表

你今日甘早呀?今日唔使開工呀?
果時陀囡囡,美贊臣寄左一隻BB胎教音樂黎,我依家放係車,渣車時候聽,小B聽到甘D音樂會有反應ga...

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 爸B勳章

早晨呀~~
請不要點評我,謝謝!

琥珀宮

原帖由 gilkathy 於 09-7-31 09:10 發表
早晨呀~~

早呀

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 爸B勳章

原帖由 pigpig 於 31-7-2009 08:25 發表

個肚又大左好多啦.....你知仔定女未ga?你個肚好圓呀....
未知呀,下個星期去照....好圓呀??!!唔要呀,我要仔呀...唔要女呀....我老公話好尖喎....不過好多人都話唔準0既...
請不要點評我,謝謝!

男爵府

原帖由 pigpig 於 09-7-31 09:04 發表

抽筋真係好難頂ga...我自己都怕怕,所以一伸,我就即刻警告自己要放鬆囉....
我唔怕佢地痴到我實一實呀!講真,小朋友真係大得好快,將來佢地有自己既朋友仔之後,想佢痴住你都難,所以,我依家好享受ga....
甘你屋企裝修到幾時呀?
...

哈哈...睇泥你都好享受呢~~
你老公咁搞笑既成日係囡囡訓左先偷鍚佢...
不過好sweet sweet呢~~~
我屋企大約下個禮拜都搞掂架啦...
所以我都準備搬返過去~~

琥珀宮

原帖由 gilkathy 於 09-7-31 09:12 發表
未知呀,下個星期去照....好圓呀??!!唔要呀,我要仔呀...唔要女呀....我老公話好尖喎....不過好多人都話唔準0既...

好啦!好啦!尖啦!咪嬲呀

首頁

尾頁

跳至