自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 didima 於 09-8-1 01:09 發表

Have your mum see D朱增祥?
前港督老婆都找他
美,加d病人都找他,又被他医好左
New Case $600
希望可以幫倒你mummy
didima

我c6之前腰骨痛~影響埋隻腳都痛~
睇左好多次跌打~
中醫~西醫都唔得~
最後經朋友介紹搵朱醫師~
睇左一次就唔駛再睇~
但要keep住係屋企拉筋~
拉左1個月左右~
而家冇再痛啦~
呢個醫師係我朋友介紹比我~
佢老公又係腰骨痛~
佢仲痛到坐係度食麵都痛~
又係睇左朱醫師~冇再痛~
你帶你媽媽去試下~
斷左症先~有時未必係骨有事架~
祝你媽媽早日康復~

大宅

原帖由 gamecafe 於 09-8-1 10:49 發表
http://www.hkdoctors.org/chinese/docsearch2.asp?id=12544

辦公室電話︰2388 0233
陳程達醫生

佢係一位好好骨科醫生.收費也合理.唔會好貴
都好多老人家去睇. 佢好有耐性.又有醫德
我一家人都睇左佢有10年多.
我老 ...

呢個e生好好..........全家都睇

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

突然好似找倒好多同路人, 明白我的痛有幾痛......

我都係knee退化左好多年, 成二十年, 痛倒想死, 直情半夜痛倒唔郁得, 係僵硬左個隻, 我係去陳子敬醫生度打透明質酸, 一個療情五次, 個knee係會可以有一段時間可以唔痛, 我十年前睇就可以有4, 5年無痛過.... 不過我個情況係嚴重個隻, 重有肌肉委縮....而家都唔可以行太遠, 不過夜晚唔再僵硬, 唔痛.....

我個醫生重有開d延緩退化的藥, 我食左個幾月, 不過唔係太知療效....您媽媽可以一試....不過佢係唔平....

陳子敬醫生(骨科專科)

tel:25221200

祝您媽媽快d康復,脫離痛海....

原帖由 lingobb 於 09-8-1 00:31 發表
媽媽已有骨退化好幾年,一路有睇e生(政府+私家)!之前只係腳痛+頸痛(都已經好辛苦),最近一年,連行都成問題,剛剛照完磁力共振(腰部),政苦e生話結構無問題,無傷神經線,但有退化(附合媽媽年紀),但完全解釋唔倒我媽媽嘅情 ...

禁止訪問

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

yenho
可以比香港仔扭推拿的地址我嗎?

原帖由 yenho 於 09-8-4 15:13 發表
樓主,

我唸我同你媽媽既病好似, 我腰, 膊, 小腿都好痛, 果d 痛真係好難同你講係點, 仲之訓到半夜會痛醒(所以, 我依家食震靜濟訓, 因為痛再加上唔夠訓個人仲辛苦), 行又痛, 坐又痛, 成個人根本就無心機, 對腳好似1千 ...

大宅

原帖由 wcandtt 於 09-8-5 13:29 發表
lingobb,

這是我親身個人體驗,幾年前我隻右腳整親,行路有半年 gut gut 下 ,睇了好多次醫生,都唔得 ,後來我唐呀嫂帶我去睇一個中醫師,跌打 ,睇一次即行得好順 ,他說因我盆骨位置有問題,佢用カ同我推好d骨,睇了 4-5次 ,冇事了,但 ...

wcandtt

請問你可否pm 醫生資料給我啊, 萬分感謝.

首頁

尾頁

跳至