跳至

首頁
23456...7

尾頁

大宅

仲有一問, 駛唔駛帶鎖頭架?

男爵府

原帖由 bbcome 於 09-9-16 10:49 發表

我執左一半咋, bb個d都未執, 你有冇執牙高牙刷呀? 我都唔知執唔執好?
另bb 個袋, 應該駛執咁多厚衫掛? 到時應該唔會太凍的.

牙膏牙刷我有執呀, 不過係因為我要用敏感牙膏, otherwise我都唔會帶~

鎖頭好似係用唔到架, 我記得我睇過另外一個post既媽咪講架, 不過我都帶左~~

bb個袋準備定薄同厚包巾等老公到時執生~
Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life. - Confucius

大宅

咁bb出院駛唔駛帶尿片呢?

大宅

請問有冇媽咪係開刀生架? 想問下駛唔駛拆線呢?

大宅

好媽媽勳章

原帖由 saltato 於 09-9-16 15:46 發表

牙膏牙刷我有執呀, 不過係因為我要用敏感牙膏, otherwise我都唔會帶~

鎖頭好似係用唔到架, 我記得我睇過另外一個post既媽咪講架, 不過我都帶左~~

bb個袋準備定薄同厚包巾等老公到時執生~ ...

hehe... 本來唔諗住帶牙膏牙刷, 你咁提一提, 我都要執埋先. 因為我都係用 防敏感牙膏 的.

姑娘話要帶鎖頭喎, 所以我巳經係$10店買咗個.

bb袋, 就會入和尚袍兩件, 羊毛底衫, 厚夾衣, 手套 1對, 腳套 1對, 帽仔, 厚包被.

大宅

原帖由 Wong_C_Lai 於 09-9-20 23:36 發表

hehe... 本來唔諗住帶牙膏牙刷, 你咁提一提, 我都要執埋先. 因為我都係無 防敏感牙膏 的.

bb袋, 就會入和尚袍兩件, 羊毛底衫, 厚夾衣, 手套 1對, 腳套 1對, 帽仔 ...

姑娘又冇同我講要帶鎖, 咁我都去買定個先 ~~~

大宅

原帖由 Wong_C_Lai 於 09-9-20 23:36 發表

hehe... 本來唔諗住帶牙膏牙刷, 你咁提一提, 我都要執埋先. 因為我都係無 防敏感牙膏 的.

bb袋, 就會入和尚袍兩件, 羊毛底衫, 厚夾衣, 手套 1對, 腳套 1對, 帽仔 ...

多謝提點,等我都去10蚊店買鎖頭先!

大宅

有媽咪話唔駛帶喎.
我反而想問下開刀生的駛唔駛拆線架?

男爵府

原帖由 bbcome 於 09-9-22 11:22 發表
有媽咪話唔駛帶喎.
我反而想問下開刀生的駛唔駛拆線架?

鎖頭係響產前產後o個邊d媽咪話唔洗帶, 好似話d櫃本身有鎖, 不過我會帶埋, 一個鎖唔洗好多位放~~

至於拆線真係唔知喎, 我只係知道有兩種唔同既線, 一隻要拆一隻唔洗拆, 要睇下醫生同你用邊隻~

ps. 我上一胎響政府醫院順產, 我用可溶線(唔洗拆)但對面床媽咪用實線(要拆), 我個傷口都大架所以唔知d醫生點選擇~~
Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life. - Confucius

大宅

希望醫生用唔駛拆個d啦, 特登返去拆好煩架, 又要睇住bbs.

大宅

我想問使唔使bring水泡, 因我打算順產, 唔知醫院有冇得提供

大宅

你地知唔知老公陪產加幾錢 ? 我唔記得問醫生 ~~ 唔係下次產檢問下醫生先

大宅

有d媽咪話唔駛加錢架.

大宅

原帖由 bbcome 於 09-9-26 11:50 發表
有d媽咪話唔駛加錢架.

有冇媽咪知呢 ?
咁我下星期問下醫生先 ~~~

大宅

原帖由 babeBBDoll 於 09-9-26 12:22 發表

有冇媽咪知呢 ?
咁我下星期問下醫生先 ~~~

我今日問左醫生,佢話唔sure陪產收幾多錢,不過就算醫院要收都係幾百蚊左右!
另外半麻開刀可要求陪產,反而順產就無得陪了!

男爵府

原帖由 卡卡豬 於 09-9-30 01:32 發表

我今日問左醫生,佢話唔sure陪產收幾多錢,不過就算醫院要收都係幾百蚊左右!
另外半麻開刀可要求陪產,反而順產就無得陪了!

係咪個個醫生唔同呢? 我一早決定順產我個醫生一直都話可以陪產架喎~~

等我下星期一覆診又問下佢要幾錢先~

大宅

原帖由 saltato 於 09-9-30 09:41 發表

係咪個個醫生唔同呢? 我一早決定順產我個醫生一直都話可以陪產架喎~~

等我下星期一覆診又問下佢要幾錢先~

咁你真係要問清楚啦!
醫生話係法國o個邊定既規矩,因為順產係入產房生,所以就唔俾陪,反而開刀係入手術室的就可以陪!

大宅

係法國陪生要收費? 好似養和果d high既e院至要收錢, 法國同浸會唔駛架~
Cherry豬終於

男爵府

原帖由 卡卡豬 於 09-9-30 11:27 發表

咁你真係要問清楚啦!
醫生話係法國o個邊定既規矩,因為順產係入產房生,所以就唔俾陪,反而開刀係入手術室的就可以陪!

我今日問左醫生, 順產係可以陪產的, no problem~~

大宅

原帖由 alicesy 於 09-10-5 20:33 發表
係法國陪生要收費? 好似養和果d high既e院至要收錢, 法國同浸會唔駛架~

我問左醫生話要比錢呀 ~~~

首頁
23456...7

尾頁

跳至