跳至

首頁
23456...64

尾頁

大宅

都可以既, 不過你入去自費, 同埋你比佢見到你都唔係咁好, 我就係咁, 之前佢自己跟哥哥入去, 呢2個星期我同佢地一齊入去, 佢就越來越差, 哥哥話佢成日問佢"落堂未", 好彩呢個哥淋咋, 重同佢講笑"唔落糖, 落鹽呀", 真係比佢激死~~:;pppp: :;pppp: :;pppp:

伯爵府

牛年勳章

原帖由 哈哈笑 於 09-8-20 15:37 發表
都可以既, 不過你入去自費, 同埋你比佢見到你都唔係咁好, 我就係咁, 之前佢自己跟哥哥入去, 呢2個星期我同佢地一齊入去, 佢就越來越差, 哥哥話佢成日問佢"落堂未", 好彩呢個哥淋咋, 重同佢講笑"唔落糖, 落鹽呀", 真 ...

D入場費都好貴喎
你指既'佢'越黎越差係個亞SIR??
唔睇住 , 唔知佢教得好唔好喎
咁佢地一對幾架??
仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

複式洋房

HI...咁多位媽咪...
我囡囡今年都係升小一...
佢編左1D班...
今日係迎新日...你地有無去呀??
多多指教

伯爵府

牛年勳章

原帖由 babykaris 於 09-8-22 14:35 發表
佢編左1D班...
多多指教

hello
我個仔係1e呀

今日我都有去呀
你有無試食 , 覺得點丫?

大宅

你好, 我個仔讀1C班, 我星期六冇去呀, 我要返工, 我個仔同我媽咪去:D

原帖由 babykaris 於 09-8-22 14:35 發表
佢編左1D班...
多多指教

大宅

係ka, 個仔跟佢地就唔駛錢, 但係你要比$20.-, 其實你可以係看台果度睇下囉, 我個仔其實就唔關亞sir事, 係因為我個仔知道我入咗去, 佢咪成日週圍望, 睇下我係邊囉 搞到冇心機學, 屯門因為唔係咁多人學, 6月-7月都係1對1, 依家多咗個1對2.
我上個星期六就去咗元朗呢邊, 有成10個小朋友, 但係佢地有5個亞sir, 都係1對2之喎~~

原帖由 CutieSo 於 09-8-20 17:21 發表

D入場費都好貴喎
你指既'佢'越黎越差係個亞SIR??
唔睇住 , 唔知佢教得好唔好喎
咁佢地一對幾架??

大宅

我媽咪有試食 , 佢話ok喎~~

原帖由 CutieSo 於 09-8-22 21:37 發表

hello
我個仔係1e呀

今日我都有去呀
你有無試食 , 覺得點丫?

伯爵府

牛年勳章

原帖由 哈哈笑 於 09-8-24 11:29 發表
我媽咪有試食 , 佢話ok喎~~

係呀, 我都覺得ok呀
有個餐仲係pizza雞翼 , 但我覺得好似會食唔飽咁law

伯爵府

牛年勳章

原帖由 哈哈笑 於 09-8-24 11:28 發表
係ka, 個仔跟佢地就唔駛錢, 但係你要比$20.-, 其實你可以係看台果度睇下囉, 我個仔其實就唔關亞sir事, 係因為我個仔知道我入咗去, 佢咪成日週圍望, 睇下我係邊囉 搞到冇心機學, 屯門因為唔係咁多 ...

咁好似都幾好喎 , 咁多亞sir
不過我諗都係出年先比佢學游水lu
因為依家都係學兩個月到 , 咁不如出年先 , 可以游耐d

大宅

係啦, 依家都就黎9 月, 出年你早d試下打電話問下囉.

我冇諗過佢d飯盒唔飽, 我諗緊我個仔夠唔夠時間食咋~~ 我個仔個稱號係"超慢", 做乜都慢吞吞~~

原帖由 CutieSo 於 09-8-24 14:15 發表

咁好似都幾好喎 , 咁多亞sir
不過我諗都係出年先比佢學游水lu
因為依家都係學兩個月到 , 咁不如出年先 , 可以游耐d

伯爵府

牛年勳章

原帖由 哈哈笑 於 09-8-24 14:46 發表
係啦, 依家都就黎9 月, 出年你早d試下打電話問下囉.

我冇諗過佢d飯盒唔飽, 我諗緊我個仔夠唔夠時間食咋~~ 我個仔個稱號係"超慢", 做乜都慢吞吞~~

...

佢地話唔怕小朋友食得慢或唔食喎
因為會有家長義工同老師幫手

男爵府

牛年勳章

原帖由 701003 於 09-8-11 19:39 發表

邊鬼話多功課ga 小一至小三功課比其他學校少!小四開始多少少,但都比人哋少
一年班無分精英班,小二開始,將小朋友分兩parts,前一半平均分入AB班,後一半平均分入CD班,因才施教!小五開始最top果3X個人分入A班,跟 ...

小二開始由今年已改了, 因囝囝今年升二年級. AB班: 廣東話教中文課, CD班: 普通話教中文課. 都是沒分精英班. 因2008年新採用普通話教中文課.

伯爵府

牛年勳章

原帖由 fannypopo 於 09-8-25 00:43 發表

小二開始由今年已改了, 因囝囝今年升二年級. AB班: 廣東話教中文課, CD班: 普通話教中文課. 都是沒分精英班. 因2008年新採用普通話教中文課.

我個仔入左普通話班 , 係未一直上都係會普通話班?

大宅

哦, 可能因為你個仔係入普通話教中文呀, 我個仔報廣東話教中文呀, 所以我個仔同你個仔唔同班呀~~

原帖由 CutieSo 於 09-8-25 09:30 發表

伯爵府

牛年勳章

原帖由 哈哈笑 於 09-8-25 11:32 發表
哦, 可能因為你個仔係入普通話教中文呀, 我個仔報廣東話教中文呀, 所以我個仔同你個仔唔同班呀~~

你做咩唔同你個仔報普通話班......

大宅

因為我本身唔係好識, 係屋企又教唔到佢, 我同佢講國語, 佢重笑我添 , 或者等佢大少少先囉~~

原帖由 CutieSo 於 09-8-25 12:18 發表

你做咩唔同你個仔報普通話班......

水晶宮

畀面勳章

原帖由 哈哈笑 於 09-8-25 15:46 發表
因為我本身唔係好識, 係屋企又教唔到佢, 我同佢講國語, 佢重笑我添 , 或者等佢大少少先囉~~

普通話班係應家長意向而編,但唔係全部有揀都會入,人數有限,要抽獎 再者,普通話老師都有限,唔可以全部都普通話教中文mouth:

水晶宮

畀面勳章

原帖由 CutieSo 於 09-8-25 09:30 發表

1年班班主任都係好富經驗/有理想,令人羨慕,尤其係1E、1D班班主任 1D班主任係上年我仔6B班主任,同學叫佢"mami",因佢對每個學生都好好,好包容,包括有輕微學障ge學生

伯爵府

牛年勳章

原帖由 哈哈笑 於 09-8-25 15:46 發表

哈哈~~
我都唔識架 , 不過我見d人話小朋友學野好快唔駛擔心
咁我又諗住小朋友學普通話又好喎
咁未幫佢報普通話班law
我都諗緊第時點同佢溫書......

伯爵府

牛年勳章

原帖由 701003 於 09-8-25 16:10 發表

1年班班主任都係好富經驗/有理想,令人羨慕,尤其係1E、1D班班主任 1D班主任係上年我仔6B班主任,同學叫佢"mami",因佢對每個學生都好好,好包容,包括有輕微學障ge學生 ...

我個仔班主任係姓金架, 有無教過你個仔丫?:D

首頁
23456...64

尾頁

跳至