夫婦情感

跳至

首頁
23456...7

尾頁

大宅

原帖由 meowli 於 09-8-21 15:50 發表
你有没有養貓?你好像說你喜歡貓,沒有的話,領養一隻吧!當發現自己是被需要的時候,你會有不同的想法,而且你也不會有時候想以前了~

你很清楚我呢^^ 我同社工傾時, 她都教我為自己著想, 我也想過立即去收養或買一隻, 但同姑仔佢地呻時, 她們不約而同都說似乎有點衝動, 不過我亦明白她們都希望我最終係留下, 是為了不想解決了一個問題又找了個問題出來爭執, 但我也不是有頭無尾的人, 只是C6一直都不同意我養...

我會離開一段時間, 清靜一下, 打算一下以後的生活, 可以的話我也會上黎呻下的...

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

樓主, 點解我睇你既 MESSAGE, 你好似仲係好想你老公會關心你咁, 你想以 "受害者" 既姿態來駁取你老公既同情.....

LET HIM GO 啦.

你唔洗再 SMS 佢, 問佢傾唔傾好, 夜唔夜返.

你究竟係咪講唔出 "離婚" 2個字呀?

真係唔好介意我咁講. 有時可能旁觀者清. 你既 CASE, 真係好明顯係你老公不忠, 連BB都有埋, 唔通真係 "家好月圓" 咩. 離婚都真係一個解決辦法.

子爵府

畀面勳章

原帖由 moon_moon 於 09-8-21 17:36 發表
你係最清楚自己想法既人, 願你找到光明前路,加油...支持你...!

樓主,你俾我既感覺係接受能力高,應變能力都快~~
如果呢件事係發生左係其他人身上,可能個結果都係你而家既想法,但我相信唔係好多人可以一跳就跳左去呢個境界!!!
你覺得咁樣係舒服既~~支持你!!

大宅

好媽媽勳章

原帖由 很想當媽媽 於 09-8-16 18:01 發表
我有個朋友同你情況一樣, 當你接受左, 佢又會有進一步行動, 如同你去睇人地個仔, 少D家用, 將時間分一半(甚至再多, 因為人地有個BB)比二奶等等, 跟手的問題好多及你而家想像唔到的. 我朋友忍了一年多卒之有情緒病, ...

冇錯, 如果樓主你接受左, 你c6就會得寸進尺, 佢見你接受得lo, 就會再進一步, 之后就會變得所有事都好理所當然..
所以, 樓主, 你都係吾好再晒自己時間吧喇

大宅

我已離開家裡, 已向他表明我接受唔到: "有其他女人有他的bb", 如果個bb真係要生, 我以後就算話可以接受得到同他一齊, 勉強自己, 日後可能到最後係接受唔到"那個自己", 所以都係自己呃自己, 咁個bb生唔生唔到我決定;
至於他曾有第個女人, 我接唔接受到? 我已經接受左!(之前兩個既生活都ok, 就係證明啦, 不過係佢自己唔知自己做緊咩, 繼續要講大話, 敏感既我先咁痛苦)

以家自己真係無咩可以做到, 唯有等佢知道自己要咩, 尋日都叫佢幫我比左封信個女人, 希望佢地終於知道玩得太過份太離譜, 回頭是岸...

咁佢地係清楚左既, 又大家都心甘情願分手既, 以後試下過同c6復合既生活, 到真係過唔到, 起碼自己心安理得, 以家唯有等時間過, 當放下自己大假...

我住緊個度環境好好, 好舒服, 係個無線上網太慢, 唔係咁方便, 一陣試下上網睇戲唔知ok唔ok, 如果唔得時間都唔知點過....

複式洋房

等.....寂寞到夜深.....
樓主,你永遠都在做一個被動的角色,一個等待的女人,為甚麼不試一下做一次主動呢?
等他們把BB生下來?等他們分手?等你的老公回心轉意?等..........待你的其實可能,絕對,一定是更更更痛苦的局面.
等到白髮從生,等到年華老去,等到孤獨終老,等到花兒都謝了?
婚絪是圍城,但城門還是會打開,總是讓人自由出入的吧!
城外一定是晴朗的天空......!

子爵府

好媽媽勳章

为自己找借口.仲话个"老公"几好几好.几单纯.咪玩啦,他早就不是你那个他.再好都好.他在另一个人的怀抱.他的好只給她,你.要等.是你的事.你觉得他在乎?他一点都不在乎.如果我是那个男人.我都会好自毫.你看.有个帮我生子.有个等我回头.两边争我,两边都搞得掂.
你老公有你呢个"大婆"真系有福.
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離。

大宅

原帖由 pandayumama 於 09-8-24 14:04 發表
等.....寂寞到夜深.....
樓主,你永遠都在做一個被動的角色,一個等待的女人,為甚麼不試一下做一次主動呢?
等他們把BB生下來?等他們分手?等你的老公回心轉意?等..........待你的其實可能,絕對,一定是更更更痛苦的局面. ...

例如主動去做咩? 請提議下...

仲係度幫佢說話幫佢搵籍口都好, 佢本來係好人, 係做過衰人賤人, 以家都唔知佢想做邊個人, 點都好我只想忠於自己, 我最怕既係日後自己後悔, 以往曾有過的後悔感受仍然深刻慘痛, 不想再遇到"它"了, 這樣也是為了自己好

大宅

畀面勳章

樓主唔好介意,我覺得你俾封信個女人好on居囉!!如果呢啲人知道今次(大肚)玩大咗,、就唔會同你老公開始啦!講真,你都係聽你老公片面之詞,佢話個女人儍,話好愛你;咁調番轉頭,佢都可以同個女人講同你冇感情,氹個女人幫佢生仔架啫!如果個女人覺得玩大咗,佢就會落咗個BB啦,跟本佢就係有心同你爭老公!!你寫信俾佢,佢唔會內疚之餘,仲覺得自己係勝利者潻!!何必仲要做弱者呢??放手啦!放過自己,從過新生吧!

等待驗證會員

原帖由 jl1113 於 09-8-25 10:50 發表
樓主唔好介意,我覺得你俾封信個女人好on居囉!!如果呢啲人知道今次(大肚)玩大咗,、就唔會同你老公開始啦!講真,你都係聽你老公片面之詞,佢話個女人儍,話好愛你;咁調番轉頭,佢都可以同個女人講同你冇感情,氹個女人幫佢 ...

完全同意呀,点解還要比封信個女人呀,我唔覺得個女人同妳老公會覺得自己有問題,只會覺得妳傻,有時候,如果妳唔講得咁白,個女人可能還估吓估吓妳係咪真係送咗個老公比佢潻,而且無需要同個女人交代呀,妳唔好忘記,妳先係大婆呀,
唔好怪我咁直呀,都知妳這段時間很難捱,無話無咗邊個唔得呀!總之現在妳要嘗試吓可唔可以過新生活,試吓放低佢,睇吓會唔會好d呀,時間係最佳的良藥

支持妳!

大宅

畀面勳章

樓主怕以後會後悔? 之前曾經後悔得好痛苦? 咁後悔d咩呢? 後悔自己做得吾好, 令到好仔老公出軌? 令到事情發展至此?

怕後悔, 是因為情未了; 或是心不甘; 或是怕承擔責任? 你說得這麼輕鬆. 是因為不想去做決定, 怕承擔後果.

你只等你老公俾條路你行.

一是等佢親口同你講離婚. 咁你就心死啦.
另一條路就是等你老公處理好出面d蘇州c, 洗好個底, 返黎同你重過新生. 而你就痛改前非, 對番你老公好d. 若果隻c6仲是搞3搞4, 至再同佢離婚. 咁就是無悔啦.

講到尾, 你都係吾捨得.

不過你有冇諗過, 其實可以係你主動d俾條路你老公選擇呢? 做主動, 你又有冇諗過呢?

禁止訪問

子爵府

畀面勳章

原來真係有人可以愛另一人可以愛得咁徹底!!!
真係冇野講!!!

原帖由 貓甦 於 09-8-24 09:39 發表
我已離開家裡, 已向他表明我接受唔到: "有其他女人有他的bb", 如果個bb真係要生, 我以後就算話可以接受得到同他一齊, 勉強自己, 日後可能到最後係接受唔到"那個自己", 所以都係自己呃自己, 咁個bb生唔生唔到我決定; ...

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我一口氣睇晒 一句講晒:

吾捨得放手

男爵府

好媽媽勳章

放手吧!你c6就算回頭~你都會一世痛苦~放生佢等如放生你自己~

大宅

我地係旁觀者,好容易會叫樓主放手,但係樓主自己真係未諗通,始終相處咁多年,放手邊可以話放就放呢!

大宅

好應同, 咁多年既感情, 唔係話斷就斷, 我都好明白

原帖由 pachan 於 09-8-26 10:00 發表
我地係旁觀者,好容易會叫樓主放手,但係樓主自己真係未諗通,始終相處咁多年,放手邊可以話放就放呢!

子爵府

咁多年感情,唔係話斷就斷,係,樓主你要記住,現在除左痛苦,你仲可以做到咩,放開點吧!
原帖由 abc123__812 於 09-8-26 11:33 發表
好應同, 咁多年既感情, 唔係話斷就斷, 我都好明白

大宅

好媽媽勳章

還是个一句,長痛不如短痛,

禁止訪問

首頁
23456...7

尾頁

跳至