在職全職

跳至

首頁

尾頁

子爵府

其實一個人食咪仲好,好過對住D唔岩傾既同事,仲辛苦呀!

複式洋房

原帖由 crystal5142000 於 09-12-30 13:28 發表
其實一個人食咪仲好,好過對住D唔岩傾既同事,仲辛苦呀!

個個人性格唔同麻 , 有些人好易跟人相處嗎

而且, 上午4 小時, 都係一個人, AFTER LUNCH , 又係一個人係 公司 4 個小時喎 .

仲使你有黑人憎的同事, 你都仲有得揀 , 你可以揀一個人食都得 . 而且跟同事唔岩都唔係 365 日都唔岩........

過時過節一個人食飯更加孤清.........

男爵府

One man brand is better than 有黑人憎的同事

Hope tomorrow 有得放早!

原帖由 IMAX 於 09-12-30 14:10 發表

個個人性格唔同麻 , 有些人好易跟人相處嗎

而且, 上午4 小時, 都係一個人, AFTER LUNCH , 又係一個人係 公司 4 個小時喎 .

仲使你有黑人憎的同事, 你都仲有得揀 , 你可以揀一個人食都得 . 而且跟同 ...
http://www.tickercentral.com/view/59wk/l.png[/img][/url][/img][img align=right][/img][img align=left][/img]

複式洋房

原帖由 貓貓Sharon 於 09-12-30 16:04 發表
One man brand is better than 有黑人憎的同事

Hope tomorrow 有得放早!

隔離 office 做 part-time 的 媽咪話, 佢老闆話明天好多都係返半日, 叫佢不如唔洗返 ..

男爵府

你隔離 office 請人嗎..he he!

原帖由 IMAX 於 09-12-30 16:47 發表

隔離 office 做 part-time 的 媽咪話, 佢老闆話明天好多都係返半日, 叫佢不如唔洗返 ..
http://www.tickercentral.com/view/59wk/l.png[/img][/url][/img][img align=right][/img][img align=left][/img]

大宅

回覆 53# IMAX 的文章

妳好...

我公司有3 個人, 1個 SALESMAN AND MY BOSS AND ME..
有時常得我1個人係公司..之前份工有10同事都好開心和好後悔走.因為這間公司是新開的是MY OLD BOSS OPEN BECAUSE HE IS LAYOFF AFTER HE IS OPEN THE NEW CO.

複式洋房

原帖由 NamNamma 於 09-12-30 22:41 發表
妳好...

我公司有3 個人, 1個 SALESMAN AND MY BOSS AND ME..
有時常得我1個人係公司..之前份工有10同事都好開心和好後悔走.因為這間公司是新開的是MY OLD BOSS OPEN BECAUSE HE IS LAYOFF AFTER HE IS OPEN THE NE ...

你係邊區返工??

你都好呀 . 公司合共 3 人 .

複式洋房

原帖由 貓貓Sharon 於 09-12-30 17:26 發表
你隔離 office 請人嗎..he he!

佢老闆好好 . 有幫佢供 mfp .

你不用諗啦 .. 我己訂左佢個位 . 留比我個 友人.....

男爵府

咁我 mark 定你個位啦....ha ha!

Happy New Year Twenty Ten!!!!!

原帖由 IMAX 於 09-12-31 09:26 發表

佢老闆好好 . 有幫佢供 mfp .

你不用諗啦 .. 我己訂左佢個位 . 留比我個 友人.....

複式洋房

老闆岩岩返來 , 話可以下午收工 啦.

而家佢自己都走左啦.

catcat 你有無早走啊 ???

男爵府

我老闆仲沒 say...but I think same as 24/12 half day..( on 24/12 around 12:50pm he just told me off 13:00)

如你第日出開佐敦/TST, call me for lunch lar...but I think I will never go to Fo Tan during office day.

原帖由 IMAX 於 09-12-31 11:21 發表
老闆岩岩返來 , 話可以下午收工 啦.

而家佢自己都走左啦.

catcat 你有無早走啊 ???

複式洋房

原帖由 貓貓Sharon 於 09-12-31 12:21 發表
我老闆仲沒 say...but I think same as 24/12 half day..( on 24/12 around 12:50pm he just told me off 13:00)

如你第日出開佐敦/TST, call me for lunch lar...but I think I will never go to Fo Tan during of ...

新年進步 .

你 大除夕幾點早走 ??

好的 .

但 去 jordan 都機會少. 去都係去 north point . 因好多客係果樹咯.

男爵府

too bad...could leave at 5:30pm on 31/12 but an email came...so I had to work till 6:15pm.....

原帖由 IMAX 於 10-1-4 11:45 發表

新年進步 .

你 大除夕幾點早走 ??

好的 .

但 去 jordan 都機會少. 去都係去 north point . 因好多客係果樹咯.

複式洋房

原帖由 貓貓Sharon 於 10-1-4 15:19 發表
too bad...could leave at 5:30pm on 31/12 but an email came...so I had to work till 6:15pm.....

哎 !

你果邊好多人, 想行快的都唔得啦.

今日 返工 發 < 牛豆 > , 唔想做野 ,
成日電話得 5 個, 有 3 個係 老品 call 返來 .

男爵府

BORING AND DON'T WANT TO WORK....ESPECIALLY AFTER HOLIDAYS

原帖由 IMAX 於 10-1-4 16:46 發表

哎 !

成日電話得 5 個, 有 3 個係 老品 call 返來 .

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

哈哈,
都算好啦, 我嗰度, 成日可以一個電話都冇架...老闆又成日唔喺度...好在我好FREE, 可以成日走咗去, OR 不停上網...

原帖由 IMAX 於 10-1-4 16:46 發表

哎 !

複式洋房

下星期考試啦 , 而家攪緊同埋影印的練習 ,

一個人公司 , 最正莫過於而家咁啦

複式洋房

原帖由 高齡產婦 於 10-1-5 16:47 發表
哈哈,
都算好啦, 我嗰度, 成日可以一個電話都冇架...老闆又成日唔喺度...好在我好FREE, 可以成日走咗去, OR 不停上網...

新年好 .

你係唔係將公司電話轉左係你手機 ??

男爵府

回覆 1# IMAX 的文章

我開左"有無佐敦/尖沙咀番工媽咪, 過黍嗲嗲"

得嫻過下黍 "?" 場

複式洋房

原帖由 貓貓Sharon 於 10-1-6 10:55 發表
我開左"有無佐敦/尖沙咀番工媽咪, 過黍嗲嗲"

得嫻過下黍 "?" 場

呢 2 個區肯定多 MAMI 嗲 喇

首頁

尾頁

跳至