跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

照左係仔仔黎架

複式洋房

BK Milk勳章

我第一胎黎~ 11月個時照已經話7成係仔~ 因為咕咕都幾清楚~ 12月冇照
1月4號去醫院照 醫生就話9成係~ 因為個咕咕已經好成形

我由計劃結婚個時已經話鍾意仔~ 但我老公就方向清晰 識佢之初已經恨女恨到出哂面 我最後都比佢感染左想要女 點知到有左一照見咕咕 我第一句就同我老公講”你點做野架?”  我諗在座冇媽媽好似我咁惡死吧~ 

複式洋房

BK Milk勳章

係啊我都係咁諗 生女成日擔心佢去夜街 比男人呃 又驚佢唔靚冇人要 又驚太靚太多人追有情殺之虞... 哈係諗多左 咁養兒育女就係咁架啦 長憂九十九 咩都擔心一餐 不過到照到係仔時又諗 其實都好丫 硬淨d 如果有第二胎生到個女 咁咪有呀哥錫同保護囉 嗯 咁又安樂返了嘻~

原帖由 dicksonon 於 17-12-2009 09:30 PM 發表

星期三睇咗DR.MO, 佢話女O既機會大O的,因為見唔到仔應該有O既O野囉.... 我老公就好開心, 不過其實我鍾意仔多O的, 因為女會擔心多好多O野O架..... 不過都係O個句, 最緊要係健健康康..... 而家就等1月頭照結構,咁就 ...

大宅

我聽日返dr. mo度照結構啦, BB係仔定女好快有答案.... 其實上次醫生咁講完, 我都接受咗係女啦, 如果佢聽日同我講係仔, 我都唔知開心定唔開心.... 哈哈....

原帖由 ka630 於 10-1-8 02:51 發表
係啊我都係咁諗 生女成日擔心佢去夜街 比男人呃 又驚佢唔靚冇人要 又驚太靚太多人追有情殺之虞... 哈係諗多左 咁養兒育女就係咁架啦 長憂九十九 咩都擔心一餐 不過到照到係仔時又諗 其實都好丫 硬淨d 如果有 ...

大宅

我照完結構返O黎啦..... confirm係BB女啦.... 老公不知幾開心.... 醫生話亞B好活躍, 見到佢係咁郁, 跳晒舞咁, 但因為BB背脊向出, 所以都比較難照, 醫生照咗15分鐘先睇晒所有器官, 臨照完時老公問:睇唔睇到3D個樣呀? 醫生話: 都係早, 不過可以睇睇O既.... 於是我哋就有機會一睹B女O既真面目.... 雖然好似其他人照3D咁, 見到BB個樣好似好肉酸咁, 但都好開心啦! 我老公身第一眼見到BB就話: 嘩, BB好似我..... 激死.... 我好衰咁話: 似你咁醜樣..... 哈哈..... 一切都好好, 除咗我O既體重囉.... 醫生話我重得太快, 係人哋同期O既double, 但亞Bsize同預產期吻合, 即係重咗去我度囉.... 醫生話真係要控制一下, 如果唔係之後會好辛苦..... 我都要努力O的做吓運動啦.....

別墅

我在QE照過兩次結構, 是囡囡...都開心呀!將來可以幫她扮靚靚. 而且女係有親情D架.

大宅

2018復活節勳章

原帖由 eunice_enya 於 10-1-12 17:52 發表
我在QE照過兩次結構, 是囡囡...都開心呀!將來可以幫她扮靚靚. 而且女係有親情D架.

政府e生話似"仔"....唔知信唔信得過
之前聴人講話照果時話係"仔" , 點知生咗出來係"女"

大宅

我o係c+照, 3個月話有機會見到, 點知角度唔啱睇唔到
4個月bb用手掩住左重要部位, 又睇唔到 o.O"
上個月(5個月)終於見到係囡囡呀~~~ ^o^

我鐘意囡囡, 老公鐘意仔仔, 本來都想有個仔仔傳宗接代, 想有仔先, 因為通常哥哥會protect 妹妹, 好似好啲~
而家係女, 我好開心呢, 成日忍唔住買靚靚衫仔, 不過真係會擔心囡囡會蝕底俾人 (而家青少年風氣咁開放)...又會諗唔知囡囡似老公會咩樣(老公個樣太man, 想像唔到...)@@" 感覺上仔仔就似老公或者自己都應該ok~
不過唔緊要啦, 仔女都好, 健康開心最重要~ =)
但都希望下次可以搏到仔仔啦, 可能下次想生之前落多d功夫做下research~

首頁

尾頁

跳至