跳至

首頁
23456...15

尾頁

男爵府

原帖由 subb 於 09-12-11 01:58 PM 發表
係呀 ! 近浪翠個邊的馬灣沙灘,我都有帶女去玩沙,但水就好多垃圾, 下次我想去酒店附近個沙灘

酒店附近個沙灘? 即是丁九橋下面那間呀? 如果要搭車, 過黃金海岸仲好啦!

大宅

原帖由 subb 於 09-12-11 13:53 發表
咁深井去港島區架962B又好快喎! 浦返去hk都方面快過出九龍

宜家52x延長去到旺角, 仲方便呀~~
利媽媽:SUSANNA (亞SU)    利爸爸:CHRIS
利BB: NATALIE (邋遢妹、妮妮)

男爵府

係呀 ! 但52xd車好耐一班,不過都好唔洗一定要坐個d衰人紅van喜歡收多少錢就多少錢

原帖由 susanna_sze 於 09-12-11 14:32 發表

宜家52x延長去到旺角, 仲方便呀~~

禁止訪問

男爵府

原帖由 christycheng 於 09-12-11 06:14 PM 發表
大家好,

我們一家將會於農曆新年前搬入碧堤啦, 好開心可以係度認識朋友:)
想問下大家係深井出佐敦搭紅van要幾多分鐘呢? 如果不搭紅van, 點樣係最快呢?

唔該晒大家:)
Christy ...

我個人覺得, 早上坐紅van出旺角or佐敦會好耐, 因為唔知會唔會係荃灣or葵芳上車! 不過你去佐敦邊到, 近TST嗎? 因為碧堤早上有兩班車去TST Gateway的, 如唔塞車, 8:15am上車, 大約8:45am到gateway, 好快!

男爵府

畀面勳章

原帖由 christycheng 於 09-12-11 18:14 發表
大家好,

我們一家將會於農曆新年前搬入碧堤啦, 好開心可以係度認識朋友:)
想問下大家係深井出佐敦搭紅van要幾多分鐘呢? 如果不搭紅van, 點樣係最快呢?

唔該晒大家:)
Christy ...

MTR ,around 45 mins ,start from bellagio take the mini bus and change MTR total:45 mins not very bad,,if u take 52x,always jam at "SSP" ga....more 15 mins ...

this is my experience..

禁止訪問

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 christycheng 於 09-12-11 18:51 發表
Hi kerrykevin & katielee1123,

唔該你地先:) 我去佐敦唔近TST架, 另外我唔係咁早既時間, 所以唔會搭shuttle.
我諗我都係搭MTR架啦, 時間可以準確d,right? 係咪比紅van好d呢?

thx for ur help:)

Christy ...

係嫁~ 返工就最好搭MTR, 我老公旺角返工, 從來都唔會搭紅VAN返工, 都係放工先坐, 如果紅VAN喺葵芳深水步等客, 就真係唔知幾時先到啦!!!

男爵府

畀面勳章

原帖由 rubyplk 於 09-12-11 19:41 發表

係嫁~ 返工就最好搭MTR, 我老公旺角返工, 從來都唔會搭紅VAN返工, 都係放工先坐, 如果紅VAN喺葵芳深水步等客, 就真係唔知幾時先到啦!!!

我都係旺角返工...朗豪坊附近..heee

大宅

hi..各位靚媽...我又黎報到先.....我都係住深井..我住係海韻台....我小朋友3.5歲啦...我係全職媽媽...

禁止訪問

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 louisachau 於 09-12-13 00:05 發表
其實大家有無興趣自組playgroup? 如果有D差不多大的小朋友, 搵個老師上屋企教都幾好, 又平D又唔洗出到荃灣. 我prefer weekend, 大家有無興趣呢? 我女女18.5mths, 住豪景. 我屋企都ok方便的. ...

大宅

好似好多都係全職媽媽~~
利媽媽:SUSANNA (亞SU)    利爸爸:CHRIS

男爵府

原帖由 susanna_sze 於 09-12-14 02:39 PM 發表
好似好多都係全職媽媽~~

我都想做全職媽媽......只好快手做完野放工, 多點時間陪囝囝啦!

男爵府

畀面勳章

i
原帖由 kerrykevin 於 09-12-14 17:54 發表

我都想做全職媽媽......只好快手做完野放工, 多點時間陪囝囝啦!

me tooo.....but i 'm not rich so i still work..........

複式洋房

你哋好呀! 我住浪翠一期, 阿仔1歲9個月, 住咗深井7年, 最近兩年深井真係多咗好多bb呀.

大宅

各位深井媽咪, 我今個sun要搬屋啦, 樓上搬落樓下, 依家忙於執屋, settle down後, 再同大家慢慢吹水~

男爵府

原帖由 JWCBB 於 09-12-15 11:49 AM 發表
各位深井媽咪, 我今個sun要搬屋啦, 樓上搬落樓下, 依家忙於執屋, settle down後, 再同大家慢慢吹水~

JWCBB, 執野時小心唔好整親呀, 仲有呀, 呢幾日開始凍, 厚衫唔好pack晒呀!!

男爵府

一上一落唔洗pkg啦..!只係要放入櫃車
深井真係好凍地方要小心..

原帖由 kerrykevin 於 09-12-15 11:55 發表

JWCBB, 執野時小心唔好整親呀, 仲有呀, 呢幾日開始凍, 厚衫唔好pack晒呀!!

大宅

今日聽到新聞, 話星期日得10度, 大家要小心身體呀~~

首頁
23456...15

尾頁

跳至