婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

子爵府

男爵府

+3金熱血

原帖由 麟媽媽 於 10-1-10 17:36 發表
我見你話佢奶奶迫死佢,
我以為佢自殺.....咁樣係佢有病?
那不應歸咎於佢奶奶喎。

i thinks she is weak. some people won't wake up after surgery. when she had her abortions she might have died, but dr. resuscitate her back to life.

her 99 force her to have life threating abortion is to blame for her death.

大宅

禁止訪問

複式洋房

睇完好心痛,你朋友一定係個好媽媽同好新抱!但相反,佢先生點解知太太身體咁差仲要佢繼續生㗎?仔女講緣分,依家小朋友無咗媽媽咪仲可憐....佢奶奶更加唔駛講,簡接破壞咗一個家!

希望你朋友可以安息!

複式洋房

原帖由 珊珊來遲 於 10-1-11 19:06 發表
你朋友係唔係大陸人來的, 因我都有個大陸朋友好似佢咁, 生咗一個女之後, 呢几年佢都有咗几次, 每次一照到係女就落咗佢, 所以到而家都仲追緊. 佢哋唔係養唔起, 但大陸只可以有一孩政策, 生多咗要罪錢, 所以唔係仔佢哋 ...

係大陸人!可生2個!

侯爵府

好可悲既人生, 無良99, 無用c6, 唉........!

大宅

其實傳統中國思想真係累死人,點解一定要追到個仔先心息.. 唔止佢99,成個家庭都有咁O既壓力比左樓主個friend囉..

伯爵府

希望你朋友安息~ 人都過左﹐就晤好再評論距。

不過我覺得係一個教訓
做女人要懂得保護自己﹐晤可以把自己既幸福完全指望其他人﹐老公都晤例外。我晤係好同意"人在江湖﹐身不由己"。晤生咪晤生lor, 最worst case咪就係老公因為99要同距離婚﹐斷估﹐距老公晤會因為距晤生而殺左距同距個女掛? 試想想﹐若果個男人因為自己身體關係而晤想繼續追仔而要同自己離婚﹐我會興幸我可以早日看清距既真面目。香港地﹐餓晤死人既﹐最多咪申請welfare, 但起碼睇住自己個女成長﹐儘自己既能力比最好既小朋友﹐個小朋友一樣要美好既童年。
我相信人都係有私心既﹐距99雖然係自私﹐但面對過份自私既人﹐係晤係應該保護自己呢?

伯爵府

希望樓主既朋友安息啦,
生仔生女都係緣份尼嫁.

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

On my god , they kids very poor

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

聽到心都傷....有啲咁嫁99真係不幸, 個老公又唔幫個老婆....你個朋友真係好慘....

男爵府

希望樓主朋友去到另一個世界唔需要再受苦

禁止訪問

複式洋房

好悽慘呀~
仲咩要咁樣就個99喎....我地媳婦都係人地個女黎架...你估我地淨係用黎生仔咩

子爵府

Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

又話佢死左..又話佢訓床..

其實佢而家點..

d 細路好慘

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

好人都係咁短命...
D衰人就咁長命, 不過要睇住收尾果幾年呀!!!!

可能個天要佢去照顧果兩個囡囡啦! 樓主都唔好咁傷心啦! 得閒就去睇下對仔女睇下有咩要幫下手啦~

複式洋房

好慘呀,仲好淒涼...d奶奶真係無人性架,咁樣迫人....

別墅

原帖由 大豬既老婆 於 10-1-12 03:19 發表
希望你朋友安息~ 人都過左﹐就晤好再評論距。

不過我覺得係一個教訓
做女人要懂得保護自己﹐晤可以把自己既幸福完全指望其他人﹐老公都晤例外。我晤係好同意"人在江湖﹐身不由己"。晤生咪晤生lor, 最worst case咪就係老公因 ...

非常同意你既講法, 仔好, 女好, 都係一個生命, 既然個天比你係仔又好, 係女又好, 係天安排的, 可必都要逆天而行, 唉......可必呢!!!!!!!

首頁

尾頁

跳至