跳至

首頁
23456...10

尾頁

大宅

但係我發覺佢太鐘意玩... 日日踢, 都仲未肯用手去拎野呀... 俾佢就會拎住, 但唔會主動去catch!

原帖由 baby-tung 於 10-3-3 16:25 發表
hihi...我個仔都係11月27日出世,發覺呢日真係好多男 bb哦

yoio 你講果個踢踢琴真係好得哦,睇完你仔仔的短片,我都好想即刻買個俾我個仔玩....哈哈!!! ...

男爵府

原帖由 Yoio 於 10-3-3 21:57 發表
但係我發覺佢太鐘意玩... 日日踢, 都仲未肯用手去拎野呀... 俾佢就會拎住, 但唔會主動去catch!

我個女仲未識拎野,試過俾個鈴鈴佢拎住,但幾秒就放低捉唔實...其實係咪要train架?

大宅

原帖由 C_D_E 於 10-3-2 11:41 發表
Hi, I just find this thread and my BB is also a 27/11 boy! Yoio, your posts and blog are great. I'll check out the Chicco piano then. My boy can sleep through the nite now and loves to suck his finger ...

nice to meet you !
you could add my facebook/MSN as well. [email protected]
Besides, we are going to plan a 1127 bb gathering, please feel free to join us ^^

大宅

原帖由 macvn123 於 10-3-3 22:15 發表

我個女仲未識拎野,試過俾個鈴鈴佢拎住,但幾秒就放低捉唔實...其實係咪要train架?

我個仔都未識拎野, 俾條紗巾仔佢, 佢都未識渣住. 不過我諗唔使train既, 慢慢大大下就識啦!

大宅

我今日去chicco睇過個個踢踢琴啦, 特價咗都要成4佰幾蚊啊! 雖然真係好靚, 但好貴啊! 大家或者可以考慮下fisher price個個, 2佰幾蚊, 都唔錯! : >

大宅

我個囡囡都係11月27日出世架,唔知有幾多個係呢日出世呢???因我好少上黎十一月呢度,我通常喺十二月果度傾.因為我本身個預產期係十二月,所以一有左到依家都係喺十二月果邊傾,等我多啲黎11月27日度同妳地傾下先.

大宅

大家可唔可以add埋我呀.
my fackbook e-mail : [email protected]

大宅

原帖由 saisai937 於 10-3-4 13:22 發表
我個囡囡都係11月27日出世架,唔知有幾多個係呢日出世呢???因我好少上黎十一月呢度,我通常喺十二月果度傾.因為我本身個預產期係十二月,所以一有左到依家都係喺十二月果邊傾,等我多啲黎11月27日度同妳地傾下先. ...

其實我本來都係12月預產期的, 所以我都係有時睇下呢度有時睇下o個邊! 好呀, 你得閒入黎傾下呀! 我而家諗緊不如攪個1127 bb 小茶敊law.
我add咗你啦! : >

男爵府

原帖由 saisai937 於 10-3-4 13:22 發表
我個囡囡都係11月27日出世架,唔知有幾多個係呢日出世呢???因我好少上黎十一月呢度,我通常喺十二月果度傾.因為我本身個預產期係十二月,所以一有左到依家都係喺十二月果邊傾,等我多啲黎11月27日度同妳地傾下先. ...

其實我預產期係12月尾,BB早左成個月出世,我都係11月/12月兩邊睇

大宅

我仔仔都係早左兩星期~!!

原帖由 Popo^^ 於 10-3-4 18:53 發表

其實我本來都係12月預產期的, 所以我都係有時睇下呢度有時睇下o個邊! 好呀, 你得閒入黎傾下呀! 我而家諗緊不如攪個1127 bb 小茶敊law.
我add咗你啦! : > ...

大宅

我個仔俾佢就會拎住放入口, 但都唔會主動去拎/摸野...
唯有諗, 個個bb都有快有慢, 唔好太緊張啦.....

原帖由 Popo^^ 於 10-3-3 23:14 發表

我個仔都未識拎野, 俾條紗巾仔佢, 佢都未識渣住. 不過我諗唔使train既, 慢慢大大下就識啦!

大宅

原帖由 Popo^^ 於 10-3-4 18:53 發表

我add咗你啦! : > ...

好呀好呀.........我都建議攪個小茶叔.不過最好就星期六,因為我一至五要返工呀.
我見到妳add我呀.........

大宅

原帖由 Yoio 於 10-3-5 03:08 發表

我都差唔多喎! 我係38wk3d生, 早咗11日, 原本預產係12月8日的. 當晚零晨4:30見紅 (我都仲未訓), 5:30入到醫院穿水, 到未開一度, 仲問姑娘食唔食得早餐 (因為d人話要食野先有氣力生ma), 我老公仲講笑話買m記俾我, 點之唔夠一陣, 已經3,4, 7, 8 度咁開啦, 真係好慶幸痛咗唔係好耐, 9:40am push咗幾下就生咗nathan bb啦!

大宅

原帖由 saisai937 於 10-3-5 11:47 發表

好呀好呀.........我都建議攪個小茶叔.不過最好就星期六,因為我一至五要返工呀.
我見到妳add我呀.........

好呀好呀, 等我又問問其他人意見先!

大宅

我亞仔就遲左兩個星期。

男爵府

wyeth冷知識勳章

原帖由 Yoio 於 10-3-5 03:08 發表

me 2, 我都早 2 weeks, 原本預產期係 12 月 10 日

男爵府

wyeth冷知識勳章

聽日 BB 100 日 la, 你地有冇構思點慶祝 ar?

我朋友叫我煎條魚, 比少少佢食, 唔記得左話有咩意頭

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

哈哈!!!我掉番轉呀.我原本是12月份,但:因 bb 吾轉頭要開刀提早左 2星期,反而變左11月份

大宅

原帖由 k7jmok 於 10-3-5 18:12 發表
聽日 BB 100 日 la, 你地有冇構思點慶祝 ar?

我朋友叫我煎條魚, 比少少佢食, 唔記得左話有咩意頭

食唔食得架???
我99就話攞啲'9'菜擦下啲牙肉.佢話咁樣出牙仔果時會唔痛,但我自己就未聽過.

大宅

我本來都係12月02日預產期架,但早左6日生,因為穿水.

首頁
23456...10

尾頁

跳至