跳至

首頁

尾頁

洋房

原帖由 shokobb 於 10-3-23 09:29 發表

我都係搵張智去法國生喎, 你幾時預產期?
有機會同你同房又同醫生喎, hehe~

我聽日 19wk 做埋結構, 如果冇問題,
都打算夜晚去交埋 deposit 了~

HIHI, 我EED 係13/8, 但我估都唔會EXACTLY個日掛, HAHA。

別墅

我8月21日開刀, 今日交左DEPOSIT, 冇得選3人/6人房, 醫院話到時入院, 如果2邊都有房就比你選, 如果好FULL, 就冇得選, 佢比乜房你, 你就住乜野房

不過原來3人房同6人房既收費有D唔同, 由於我星期六開刀, 醫生費, 麻醉師費都要加錢, 所以如果有得選, 我唸我會選6人房。

別墅

you are right....initially my doc asked me to finish the tests before booking (to ensure all the test results are ok)...but after the test results were out last week, she checked with the hosipital, it's all full (unless you get the 註診的醫生接生).....she said a lot of Mainland mami took the space...so, i might have to choose Baptist Hospital....

原帖由 shokobb 於 10-3-22 14:02 發表
我估佢 full 既意思,係連 book 都未 book, 冇 booking no. 去交 deposit

我估佢要搵番法國註診的醫生接生
先有可能俾個位佢咯~

男爵府

法國醫院婦產科樓上裝修 依家都好噪。遲啲婦產科又會將個BB房搬遷。 所以話唔知8月完成未。

男爵府

我昨天去過法國交DEPOSIT, 又聽唔到有裝修聲喎, 係咪裝修完啦?

男爵府

我係前2日去。 你可以打去問問啲護士哎

原帖由 CHANLAILAI 於 10-3-26 22:12 發表
我昨天去過法國交DEPOSIT, 又聽唔到有裝修聲喎, 係咪裝修完啦?

複式洋房

你甘快定左日子開刀,係未交訂時要講+?因為我同老公現在都想擇日子開刀。

複式洋房

好媽媽勳章

原帖由 Rchanchan 於 10-3-29 09:54 發表
你甘快定左日子開刀,係未交訂時要講+?因為我同老公現在都想擇日子開刀。

醫生講過8月份好FULL呀!所以要擇日開刀就要早0的BOOK 定手術室的日期及時間呢!不過我就算開刀也不會擇日,所以我就冇理佢LU!

大宅

我都交左訂金喇, 原來真係好多人去交訂wor! 而我又聽唔到裝修聲, 會唔會我地6-9pm唔係裝修時間...? 希望到時靜d!!!

5w6>0.32cm 6w6>0.92cm 9w4>2.75cm
12w1>6.37cm 14w6>9.30cm 4oz 18w1>10.9oz 19w6>14oz 24w2>1lb13 29w>3lb3

別墅

我係4:00PM去交訂的(因為果時冇人聽講坐, 所以佢先肯幫我BOOK時間, 正常係6:00 - 9:00PM)

原帖由 iluvmybb 於 29-3-2010 17:37 發表
我都交左訂金喇, 原來真係好多人去交訂wor! 而我又聽唔到裝修聲, 會唔會我地6-9pm唔係裝修時間...? 希望到時靜d!!!

大宅

你哋係咪順產?揾邊个醫生?

原帖由 PEACH_BABY 於 10-3-29 22:37 發表
我係4:00PM去交訂的(因為果時冇人聽講坐, 所以佢先肯幫我BOOK時間, 正常係6:00 - 9:00PM)

別墅

我係開刀生, 搵DR.TAY

原帖由 BNTYA01 於 30-3-2010 22:45 發表
你哋係咪順產?揾邊个醫生?

大宅

我留咗位啦,原來8月好FULL.

別墅

我8月21日開刀, 咁即係8月20日入院啦

生完之後會住4-5日, 即係舊曆7月14日要係醫院過, 唸起都有d驚呀

不過好在到時住大房, 都冇咁驚

別墅

i also paid my deposit...finally got it...due date..first week of August...:lol

男爵府

牛年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章

原帖由 PEACH_BABY 於 10-3-31 19:50 發表
我係開刀生, 搵DR.TAY

我本來都想搵dr tay, 但係佢實在太貴啦, 所以今次我搵咗第二個醫生lu.

首頁

尾頁

跳至