夫婦情感

跳至

首頁
23456...21

尾頁

男爵府

Re: 老公承認有婚外情,好心痛

肥嘟媽:
買D雜誌....睇多D.....買D化妝品返屋企...慢慢試..........試到靚為止.....

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

變靚,怎入手好呢?

仍在返工,看著眼前老公仍乖時的相片,真係好感觸,這些笑容,溫馨已不復見,你要我真心笑也沒可能,天,點解要咁對我

今天基本上只喝了一盒脫脂奶,數啖飯,感覺知道肚餓,但真是吃不下

男爵府

我都係唔想我地D姐姐妹妹...比人蝦.......做女人都要有尊嚴,都要比人尊重........

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

多謝你 :-P

男爵府

dont say thankyou la.......

別墅

我好明白你心情,因我老公都在舊年暪住我做了一些不好
的事,但佢唔係搵女人 ,係賭,輸了十幾萬,欠下財務十幾萬 ,我一直都好信佢,但估不到佢這樣,當時我都心想,原不原諒佢,
但我同你樣選擇了原諒,但佢在我心中.信任己去到低點,佢每
個一樣東西,都要用猜疑的眼光和想法去接受,我覺得做夫妻做到要經常check住老公,我覺得好辛苦,好辛苦,連工作也會影響,時間己差不多半年,我受不了,所以以後我不會check住佢,我只同佢講了一番說話,"你日後想我同你過埋下半生的路還是想自己一人過下半生的路,你自己好好想清楚才做對我不起的事" 所以我想你check 住佢都無用,如佢再做錯事,都只會萬個解釋和理由.順其自然,等佢自己決擇日後如何行這條路,但你之前要同佢講清楚你的想法和感受囉
:cry:

大宅

好媽媽勳章

肥嘟媽 :

你真的好彩, 可等到佢返來你身邊,
請容我係度講個case.

我朋友D 小姐, 佢同你都係差唔多時間發現佢老公出面有個女人, 我好早巳提佢, 但就係太信佢老公啦, 其實做朋友我都好上心,因我真係唔知點幫佢, 而家喊左好多日仲想自殺.

大家可唔可以俾D 意見我???

D 小姐而家 41歲係基督徒, 發現之後到而家都係唔接受事實, 因佢家人同朋友都係教友, 個個都叫佢等, 試下搵個女仔傾睇下個女仔放唔放手, 奈何佢老公決定要新歡, 仲講左好多野傷害佢, 話而家唔想放手的係佢, 我想知係咪教友就唔可以離婚??? 佢有抑鬱病仲有自殺念頭, 怕自己一個人過下半世, 無子女, 仲要無私己, 如果連份工都無, 都唔知點算啦, 但係女人又可以做得幾耐......., 佢家人全部係加國, 香港只得母親同細佬, 兩個都有抑鬱病, 我可以點先幫到佢??? 陪左佢幾日見佢只係識喊, 無食過野, 仲唔敢抬頭睇人怕見到個老公拖住條女, 搭MTR 就四圍睇, 估邊個同佢爭老公..... 唉.......

別墅

我覺得一段緍姻,如果出現了裂痕,好難好修補,即使可以,
但己經不再像從前,你無論日與夜都陪住她都無用,佢個心
跟本想緊佢老公,我想一齊都要靠佢自己,佢竟然信基督教,
叫佢寬 恕佢老公,如做不到,就要選擇離開,自己生活才活得開
心. 而且佢沒有兒女, 比起肥嘟媽更容易決澤啦.

洋房

肥嘟媽:

你做得好好, 唔使下下都要佢報到住, 免得佢又有借口話精神壓力大呀, 你迫我埋個女人度呀(bullshit). 但你俾到佢知佢守緊行為, 佢知衰, 就要建立番你對佢既信心. 我覺得女人唔一定要千依百順, 反而你寸下佢, 佢會覺得你有趣, 有挑戰性, 唔係舊飯. 男人犯賤, 自古皆然. 你講得好呀, 都係佢自己

男爵府

肥嘟媽,

雖然好多人認為 一次不忠, 百次不容,
但係人誰無過???
如果佢真心知錯, 你會唔會再比機會佢?
你可以同佢講,
我比你的係一次機會, 再有D咩發生,
你會失去我同我O地之間的感情....

如果佢真係唔珍惜你O地之間的感情,
咁就 係時候放手,
既然唔開心, 點解仲要令自己更加唔開心,
我都知聽人咁講就易, 但係做就好難,
我都曾經有咁的感覺, 但如果段感情真係唔再屬於你時,
就要放開你的心...

我當然唔係想你同你老公分開,
但好多O野其實唔係要攪到自己唔開心,
點解唔開開心心咁生活, 再比多次信任佢....
有好多O野事在人為,
你都要比D信心你自己!!!!!

我唔係好識安慰人,
不過在此祝你開開心心!!!!
村姑 亞Bee

男爵府

Sanho:
我同你諗ge都一樣..........但願肥嘟媽明白la....

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

趕著返工,只簡單說說昨晚發現
偷看老公手機,發現老公將狐狸精屋企,公司同email add delete左,只剩下手提,但鈴聲仍沒變,是否顯示他有誠意改呢?

男爵府

肥嘟媽:
唔緊要架........唔好咁心急.....慢慢黎la.....check住佢先,都唔好咁快定住........

別墅

肥嘟媽:
點解d男人衰左仲要有借口話「他說控制不到,不知為甚麼會這樣,好似整定,因為我同隻孤狸精八字都係沖夫宫喎」、「因為佢都講,你唔好推我埋個女人度」,咁係咪推個女人比你就要,食得唔好晒呀!你要好好提醒佢,錯一次都仲有得守行為,再錯下次可能會係死刑,永不超生!雖然我無親身經歷過,但我時不時就提住我隻佬,唔可以對我不忠,我係容忍唔到第三者,總之有你無我!所以我覺得你好強,將來

洋房

甘...找就搵次同佢出街..你就講你忘了帶電話, 問佢借電話一用.看看他的反應...睇下佢夠唔夠膽明正言順借你用..跟手...你笑笑口甘同佢講, 知道佢肯斬纜..肯改..不如在你面前親手delete 八娑個電話, 睇下佢點...
(當然, delete 左手機memory, 唔等如delete 佢個腦, 我好直覺佢仲有同個八娑餘情未料, 因為甘易食到口, 個女人發狡,唔會有一個男人放手甘易架...) 如果唔係, 男的唔會推塞在你錯, 叫你唔好再將佢推去個女人到...我好嬲呀..看到呢句, 而家係佢推左你去死...仲甘講野.....好賤呀...
對不起..肥嘟媽, 我可能過火左d. 不過, 我一向好卑視做得出又唔肯認, 又唔改...仲要惡人先告狀既人..佢甘講, 即係一邊做戲比你睇, 一邊就扮死狗比個女人睇佢既可憐, 有愛愛不得..到他日, 你再發現什麼證據, 佢就可以大大聲聲甘講都係你迫佢, 推佢去的..........此死橋, 大把人用過, 你小心啦..

複式洋房

肥嘟媽,
你老公同你講咗有婚外情, 但現在你都要偷偷地check吓佢手提, 過一段時間才不check, 你的心情我好明白, 因為我現在每朝早5點幾起床訓唔著, 都想返起我老公同隻8婆d嘢, 就會好唔開心, 有時會喊, 好在老公好努力去補償, 自己個心就會好d, 希望你同我可以放開d, 以後的日子都會開開心心渡過.

男爵府

肥嘟媽:
去左邊呀你......成朝唔見人.....
你咪話佢唔鐘意你瘦...咁個隻野係咪同你差唔多呀?你咪話你老公唔多鐘意化妝ga....咁個隻野咪又係化.....點解隻野得,你唔得wor.....係咪......keep得靚唔係為老公,係為自己ja....

洋房

老公話唔鍾意老婆化粧, 係唔鍾意厚dup dup既批盪姐, 俾個林志玲化晒粧係面前,佢會話唔鍾意? 除非佢太監or gay.

我覺得佢而家做任何野都唔可以定案. delete電話號碼, 唔通你打令個電話你背唔出咩? delete email, 係yahoo開900個account淨係for隻野用都得啦. 所以要睇長d, 至少三個月到半年先睇到d眉目.

做女人, 好辛苦.

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

各位,尋晚同老公傾到三點,今早老公一出門口我就上bk,昨晚的事可說添了我信心,但也某程度加了我的憂心,好矛盾,好迷惘,詳細,回到office再寫,要返工了,真唔想返工

男爵府

肥嘟媽:
同老公傾下都係一件好事....不過你依家一定要繼續返工呀,keep住自己ge工作能力,將來有咩事都唔駛咁驚...只小都仲有經濟能力.....你可以唔食,但個女都要食飯架........努力la...我地bk mama一定會支持你...有咩諗唔明,就要搵人比意見,意見要聽,做唔做就係你自己定...係咪...?!冇人可以迫到你......

首頁
23456...21

尾頁

跳至