想生BB

跳至

首頁
23456...12

尾頁

男爵府

原帖由 heiheigirl 於 2010-3-22 11:23 發表
唔好緊張呀!
我本來都一直好準架
但早幾個月 有次m 來遲左十幾日
初初我都以為自己有架
可能真是太想有啦

所以今次(今日day34都唔去check住) 老公話下星期先check
唔想失望

...

願主祝福你~

大宅

原帖由 ume 於 10-3-22 11:17 發表

晚夜量唔準架!你要朝早一醒,咩都未做量先準架!
你不如明天朝早量一量啦,通常如果你有37左右,咁bingo既機會好大囉!

係喎, 都好喎~橫掂以家係到估估下~一於聽日試下量體溫啦~
咁我用電子探耳仔個d得唔得呢?? 會唔會唔準嫁?
水銀個隻探熱針我都有,不過要睇時間黎量比較麻煩d

男爵府

原帖由 tristahk 於 2010-3-22 11:47 發表

水銀個隻探熱針我都有,不過要睇時間黎量比較麻煩d ...

我用電子探口的,jm講用耳仔無咁準確.
我都係由d20先開始量,已經遲了,不過唔緊要,有心唔怕遲呀,你都試下睇下自己體溫啦~:loveliness:

大宅

吓~你都試過遲成十幾日呀??咁有無睇醫生check下呀?
我都明白唔好咁緊張,其實我又唔係話一定要有bb,
只係plan左想要,但一直未黎m, 又check 唔到有,個心一直好疑惑姐,
有就就,無未下次再try羅~
但等結果個心情就係好痛苦...唔知點咁

原帖由 heiheigirl 於 10-3-22 11:23 發表
唔好緊張呀!
我本來都一直好準架
但早幾個月 有次m 來遲左十幾日
初初我都以為自己有架
可能真是太想有啦

所以今次(今日day34都唔去check住) 老公話下星期先check
唔想失望

...

公爵府

原帖由 tristahk 於 10-3-22 11:47 發表

水銀個隻探熱針我都有,不過要睇時間黎量比較麻煩d ...

係唔係婦科探?因為基礎體溫差好少,普通探熱針唔夠敏感,未必能探到那少少的差別!
另口探會準過耳仔探的。

子爵府

醒目開學勳章

係呀! 可能個個月太緊張啦
但之後就一直都準時
所以唔好緊張 我諗bingo都易d

原帖由 tristahk 於 10-3-22 12:10 發表
吓~你都試過遲成十幾日呀??咁有無睇醫生check下呀?
我都明白唔好咁緊張,其實我又唔係話一定要有bb,
只係plan左想要,但一直未黎m, 又check 唔到有,個心一直好疑惑姐,
有就就,無未下次再try羅~
但等結果個心情就係好痛苦...唔知點咁

...

大宅

吓~咩有咁多種探熱針嫁?? 我個隻應該係普通探熱針...
算吧啦~聽日試下先啦~我唔想搞咁多野~我想自然d,
因為有無bb都好睇緣份嫁~
越想得到既, 未必咁容易得到, 越唔想要個時,就偏偏有,
你點唔想都係有....

原帖由 ume 於 10-3-22 12:24 發表

係唔係婦科探?因為基礎體溫差好少,普通探熱針唔夠敏感,未必能探到那少少的差別!
另口探會準過耳仔探的。

大宅

但係我真係唔覺得自己緊張喎??
反而我個c6好似緊張d, 成日問我係未有左姐...
又話買lee 樣,買個樣比我食, 唔好食咁多咩咩咩~
但到以家一直都係迷

原帖由 heiheigirl 於 10-3-22 12:31 發表
係呀! 可能個個月太緊張啦
但之後就一直都準時
所以唔好緊張 我諗bingo都易d

公爵府

畀面勳章

我生兩個女,都係因為太早驗,遲左一日,驗又冇....之後過多一星期未黎再驗就有,我睇婦科,醫生都問我係咪初初驗冇,我話係,因為個胎囊唔夠大....

公爵府

原帖由 tristahk 於 10-3-22 12:36 發表
吓~咩有咁多種探熱針嫁?? 我個隻應該係普通探熱針...
算吧啦~聽日試下先啦~我唔想搞咁多野~我想自然d,
因為有無bb都好睇緣份嫁~
越想得到既, 未必咁容易得到, 越唔想要個時,就偏偏有,
你點唔想都係有....

...

係呀有種探熱針係專for婦女的,唔單止係for一些想要BB既女仕,如果有些女仕要check一d婦科問題,醫生好多時都會叫個女仕記低每日既基礎體溫做reference。
自然d都好既,無咁大壓力都會易d bingo!加油呀!

大宅

E~係呀~咁我都仲有好大機會係bingo喎~
不過我已經決定左唔再驗啦~
等到3月尾先算啦~如果都係未黎就應該....
根住直接睇醫生好過, 哈哈

原帖由 快樂 於 10-3-22 12:46 發表
我生兩個女,都係因為太早驗,遲左一日,驗又冇....之後過多一星期未黎再驗就有,我睇婦科,醫生都問我係咪初初驗冇,我話係,因為個胎囊唔夠大....

大宅

原帖由 快樂 於 10-3-22 12:46 發表

想問問, 遲咗驗 & 胎囊唔夠大 係咪有關係!?!?!?!?

公爵府

畀面勳章

原帖由 tristahk 於 10-3-22 12:57 發表
E~係呀~咁我都仲有好大機會係bingo喎~
不過我已經決定左唔再驗啦~
等到3月尾先算啦~如果都係未黎就應該....
根住直接睇醫生好過, 哈哈

係呀...我兩個女都係咁,諗住唔會有,因驗左冇,之後又未黎,再驗又有...所以我諗住,今次唔好咁心急,今個cycle係第一次開工,希望bingo啦!上兩個都係一唔避第一個cycle就有,希望第三胎都係

公爵府

畀面勳章

原帖由 ki_dede 於 10-3-22 12:58 發表

想問問, 遲咗驗 & 胎囊唔夠大 係咪有關係!?!?!?!?

我睇婦科時,胎囊唔夠大,個醫生就咁問我,我答係..佢就話0岩喇!我都唔知點解佢知我第一次驗冇,第二次驗又有....

男爵府

原帖由 快樂 於 2010-3-22 13:01 發表

係呀...我兩個女都係咁,諗住唔會有,因驗左冇,之後又未黎,再驗又有...所以我諗住,今次唔好咁心急,今個cycle係第一次開工,希望bingo啦!上兩個都係一唔避第一個cycle就有,希望第三胎都係 ...

咁你第一次check 未發覺bingo時,係d幾??
係唔係因為重係早期先check唔到咋??

祝福你成功早孕呀~:loveliness:

公爵府

畀面勳章

原帖由 siuting111 於 10-3-22 13:05 發表

咁你第一次check 未發覺bingo時,係d幾??
係唔係因為重係早期先check唔到咋??

祝福你成功早孕呀~:loveliness:

我係比m期遲左一日,我都估係太早,so,check唔到,不過兩次都係咁,玩死....

男爵府

原帖由 快樂 於 2010-3-22 13:08 發表

我係比m期遲左一日,我都估係太早,so,check唔到,不過兩次都係咁,玩死....

其實都算早左CHECK,我都覺得自己早左CHECK,不過CHECK完,又見唔到有線,哄都無,機會就更加微啦.
但又成日FEEL到,子宮扯下扯下咁.唔似谷M既痛,
先係玩死呢.keke:D

大宅

e~你已經有2個小朋友啦~睇黎你好有經驗咁喎~
你一定好中意小朋友啦~仲想生第三個....
其實我都已經有1個啦~但個個係意外有既, 仲要好遲先知~好多野都唔知~所以今次係好有計劃想生的, 今次係第一個cycle試, 唔知會唔會好似你咁呢??

原帖由 快樂 於 10-3-22 13:01 發表

係呀...我兩個女都係咁,諗住唔會有,因驗左冇,之後又未黎,再驗又有...所以我諗住,今次唔好咁心急,今個cycle係第一次開工,希望bingo啦!上兩個都係一唔避第一個cycle就有,希望第三胎都係 ...

公爵府

畀面勳章

原帖由 siuting111 於 10-3-22 13:11 發表

其實都算早左CHECK,我都覺得自己早左CHECK,不過CHECK完,又見唔到有線,哄都無,機會就更加微啦.
但又成日FEEL到,子宮扯下扯下咁.唔似谷M既痛,
先係玩死呢.keke:D ...

址下址下應該有機wor.........

公爵府

畀面勳章

原帖由 tristahk 於 10-3-22 14:31 發表
e~你已經有2個小朋友啦~睇黎你好有經驗咁喎~
你一定好中意小朋友啦~仲想生第三個....
其實我都已經有1個啦~但個個係意外有既, 仲要好遲先知~好多野都唔知~所以今次係好有計劃想生的, 今次係第一個cycle試, 唔知會唔 ...

我想駁個仔....

首頁
23456...12

尾頁

跳至