跳至

首頁

尾頁

民房

我個女1月6日出世,4個月多d開始反身,宜家已經成日反,仲好快手。現在開始食腳子tim.

別墅

wow, 好勁呀~

原帖由 Froggie 於 10-6-1 10:40 發表
我個女1月6日出世,4個月多d開始反身,宜家已經成日反,仲好快手。現在開始食腳子tim.

子爵府

畀面勳章

我仔仔識轉身啦~易如反掌~訓訓下覺都會轉~有時仲會轉返正面tim,條頸好有力~學緊爬啦~~~

複式洋房

回覆 3# Froggie 的文章

哇,好勁啊﹗我個囡係1月7出世,但而家只可以反一大半,未係可以自已轉到﹗但幫佢一下就可以輕易轉到啊﹗希望我個囡都可以快d轉身啦﹗加油

禁止訪問

複式洋房

我個囝都係, 好笑到....

原帖由 betty420 於 10-6-4 11:48 發表
我個囝, 佢4個月未夠就返左身呀~~ 佢而家爬得耐, 佢就喊, 要人救佢~~

複式洋房

我阿囝1月7日出世, 呢個星期先可以"a" 係度時抬高少少頭咋...反身未識, 不過見佢成日想反, 但係只係反到一半...係咪差唔多就識反架啦?

複式洋房

Finally confirmed 返身 from tummy to back: 4 months 1 week 4 days. (May have rolled over before but didn't see the whole movement)

複式洋房

我個仔1月6日出世, 但仲未識反身呀, 要唔要train 佢反身架, 定係佢自己遲d就識呢

大宅

我個仔1月26日出世, 都是仲未識反身呀, 我平時扒低佢, 佢可以hold到5/6分钟的, 但唔夠力就食床單+求救jar , 唔知點先可以令佢反到身

子爵府

畀面勳章

你唔理佢都得~佢夠力d就自己得架啦~多d放佢係床轉啦~不過你放係b床定你張床?要俾大d空間佢呀~有時佢隻腳撐下撐下又未轉到會變成360度咁轉~在b床可能會"cake"住~~~不過你要望住佢呀~
原帖由 mimi0101 於 10-6-7 01:26 發表
我個仔1月6日出世, 但仲未識反身呀, 要唔要train 佢反身架, 定係佢自己遲d就識呢

子爵府

畀面勳章

如果佢hold到咁耐~咁佢都好夠力喎~可能佢未搵到方法唔知點轉~你試下幫幫佢呀~佢叻叻既好快就知點可以轉~你試下將佢側側地身~但唔好側哂~然後俾隻手佢捉住~等佢捉住你然後用小小力"蚊蚊"佢~等佢自己出d力"蚊",咁就轉到架啦~轉左你就睇佢會唔會俾隻手"銀"住自己~仲有你留意下佢用邊面身有力d就教佢轉邊面呀~我個仔自己識側側地身果陣我就教佢~佢第日就識自轉啦~幾日後轉另一面tim~希望幫到你
原帖由 cajabb 於 10-6-7 02:08 發表
我個仔1月26日出世, 都是仲未識反身呀, 我平時扒低佢, 佢可以hold到5/6分钟的, 但唔夠力就食床單+求救jar , 唔知點先可以令佢反到身

大宅

Hi Ednice : thanks your info, it help me so much, I will follow your method to train train my bb.

原帖由 Ednice 於 10-6-8 19:16 發表
如果佢hold到咁耐~咁佢都好夠力喎~可能佢未搵到方法唔知點轉~你試下幫幫佢呀~佢叻叻既好快就知點可以轉~你試下將佢側側地身~但唔好側哂~然後俾隻手佢捉住~等佢捉住你然後用小小力"蚊蚊"佢~等佢自己出d力"蚊",咁就轉 ...

首頁

尾頁

跳至