想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

原帖由 rubysze1015 於 10-5-4 08:43 發表
係私家e院做ivf真係好貴呀,所以我排咗政府,但要排到下年6月先有得見e生,好耐呀。

一邊睇住dr chan先,一邊排囉

大宅

好媽媽勳章

原帖由 taifat 於 10-5-3 17:23 發表

我去睇普通婦科, 佢幫我照陰照, 見到其中一個卵巢有7-8個卵泡, 佢話如果多過10個就confirm係多囊...blood test就應該係check下有無排卵, dr話多囊係會令到無卵排...
我老公話驚佢信唔過, 叫我book番dr. chan double ...

oic...弓真係睇返專科好d...或者拎埋普通婦科個record比dr. chan望望,睇下有無必要再check...弓可以慳d$ mar...

洋房

原帖由 vandelabun 於 10-5-1 18:36 發表

你幾時Check Bingo?
我約10/5左右LA~
你要塞薬麻??

我地做iui o既時間差吾多wor。我425做架﹐你幾時啊? 我都吾知應該幾時check bingo。

大宅

好媽媽勳章

原帖由 BabyEeyore 於 10-5-4 09:45 發表

我地做iui o既時間差吾多wor。我425做架﹐你幾時啊? 我都吾知應該幾時check bingo。

25/4?甘未要比double price??
+12至14日可以check了
即係最遅母親節呀!

我27/4~

洋房

原帖由 vandelabun 於 10-5-4 09:50 發表

25/4?甘未要比double price??
+12至14日可以check了
即係最遅母親節呀!

我27/4~

我系加拿大o既!我都吾知好無母親節check,驚會失望。

洋房

你地等check bingo期間有無任何特別feeling ar﹖

大宅

好媽媽勳章

原帖由 BabyEeyore 於 10-5-4 09:55 發表

我系加拿大o既!我都吾知好無母親節check,驚會失望。

放鬆d先有利著床架
或者忍到手既吾check...個人会無甘緊張
希望我地都有份母親節禮物la..

男爵府

原帖由 rubysze1015 於 10-5-3 21:29 發表
之前我DAY 2照都有十幾個卵呀,但DR.CHAN又無話我有呢種病喎,你咪唔係咁分嫁?

你係有十幾個卵or卵泡? 正常唔會有十幾個卵泡架, 係多囊先會

我都唔係好知呀, 但個婦科dr講到無9成都有7成係多囊咁, 佢話可能3個月後check, d卵泡又會無晒, 叫我自己keep住量體溫check有無排卵...

男爵府

原帖由 vandelabun 於 10-5-4 09:07 發表

oic...弓真係睇返專科好d...或者拎埋普通婦科個record比dr. chan望望,睇下有無必要再check...弓可以慳d$ mar...

我都係咁諗, 始終都係專科professional d, 起碼會有d suggestion俾你, 我果個婦科dr only叫我自己keep住check體溫, 講野有無棱兩可咁....搞到我好驚...

大宅

好媽媽勳章

原帖由 taifat 於 10-5-4 10:17 發表

你係有十幾個卵or卵泡? 正常唔會有十幾個卵泡架, 係多囊先會

我都唔係好知呀, 但個婦科dr講到無9成都有7成係多囊咁, 佢話可能3個月後check, d卵泡又會無晒, 叫我自己keep住量體溫check有無排卵... ...

弓你自己用紅d有無反應架?

男爵府

原帖由 vandelabun 於 10-5-4 10:25 發表

弓你自己用紅d有無反應架?

我用左紅d around 5個cycle, 頭3個cycle都有深粗, 之後around 14-16日就黎m
但上個cycle開始, 就only keep住30-50%, 用成個星期都唔見深粗, 差唔多8 weeks先黎m, 今個cycle又係, keep住30-50%, 咁我睇另一個topic話呢種情況可能係多囊, 所以先去睇婦科....點知....
6合彩又唔見我中

洋房

我30/4做iui呀,我哋好近喎。

原帖由 BabyEeyore 於 10-5-4 09:45 發表

洋房

原帖由 rubysze1015 於 10-5-4 12:27 發表
我30/4做iui呀,我哋好近喎。

我都希望我地都可以有份母親節禮物!!

祝bingo!

洋房

今朝驗咗,失敗了,很失望!

大宅

好媽媽勳章

大家點呢?我今日Day5了!準備今個月再做一次
吾得就停2個月先

洋房

我今早驗咗了,失敗了,等待m小姐的來臨,到時問Dr.Chan應該怎辦,再做多次iui定直接做ivf,。失敗的感覺真不好受,想哭出來,但正在返工,不能哭,很辛苦。

原帖由 vandelabun 於 10-5-17 09:02 發表
大家點呢?我今日Day5了!準備今個月再做一次
吾得就停2個月先

大宅

好媽媽勳章

原帖由 rubysze1015 於 10-5-17 09:55 發表
我今早驗咗了,失敗了,等待m小姐的來臨,到時問Dr.Chan應該怎辦,再做多次iui定直接做ivf,。失敗的感覺真不好受,想哭出來,但正在返工,不能哭,很辛苦。

...

吾好俾弓大壓力自已啦...
其十我脚得有時iui/ivf係可以幫助到,但可能吾使treatment果次反而中
我上個月都吾緊張了,學會了等待呢份禮物,一切都放底左,relax哂!

洋房

你好叻呀,我都想學你甘放鬆到,但學咗3年都學唔到,有時好嬲c6,明知有問題(丁丁形態4%),都吾去介煙,做下運動,好想give up,但做吾到。

原帖由 vandelabun 於 10-5-17 10:02 發表

吾好俾弓大壓力自已啦...
其十我脚得有時iui/ivf係可以幫助到,但可能吾使treatment果次反而中
我上個月都吾緊張了,學會了等待呢份禮物,一切都放底左,relax哂! ...

大宅

好媽媽勳章

原帖由 rubysze1015 於 10-5-17 10:31 發表
你好叻呀,我都想學你甘放鬆到,但學咗3年都學唔到,有時好嬲c6,明知有問題(丁丁形態4%),都吾去介煙,做下運動,好想give up,但做吾到。

陪c6一齊去運動啦~我最近都有呀!d男人好鬼c懶架~

我試左8個cycle...家下第9個,做左1次iui...高齡了,都幾急架~不過呢,8個cycle入面有幾次c6欠功課,果時我都好激氣架!我會埋怨囉!但係上次iui弓好順利,我都做好哂我要做既野,吾中都無説話可講,始終要等上天安排麻~自己盡左力不後悔!

洋房

我好明白你心急的心情,因為我都一樣甘心急,你係未今個cycle再try again?我諗緊好吾好過2個月再try呀。

原帖由 vandelabun 於 10-5-17 10:39 發表

陪c6一齊去運動啦~我最近都有呀!d男人好鬼c懶架~

我試左8個cycle...家下第9個,做左1次iui...高齡了,都幾急架~不過呢,8個cycle入面有幾次c6欠功課,果時我都好激氣架!我會埋怨囉!但係上次iui弓好順利,我都做好哂我要做既 ...

首頁

尾頁

跳至