想生BB

跳至

首頁
23456...99

尾頁

大宅

好媽媽勳章

原帖由 cream@@ 於 10-7-14 11:17 發表
眨下眼bb就快出世..預祝你生個肥肥白白嘅小寶寶^^
喺呢你facebook a/l用咩名,等我add下你^^

pm左俾你喇

子爵府

BK Milk勳章

我又報到……今日叫醫生幫我抽血去驗,佢話我d血管太幼睇唔到,結果響右手腕至搵到條疑似血管去抽,點知都係得好少,抽到我鬼死咁痛 ……除general個d blood cells count外,一次過叫佢幫我驗埋LH, FSH個d,佢又肯喎,可能佢見我咁辛苦至抽到個dd血啦,希望d血夠做晒咁多測試啦!不過我開始擔心我報告d數字唔靚喇,唔知我接唔接受到呢?
醫生仲攪笑,叫我去做ivf,我話試都唔試就做ivf??佢估我好似佢咁有錢咩

大宅

好媽媽勳章

話時話,,,我果個夢真係好神奇
我個朋友生左個仔,,,之後我去探佢,,抱過佢bb啦
check到bingo前,,,我發夢我生左個bb,,,
夢裡面有我果個朋友,,,,
佢抱住佢個仔話係我生ge bb,,
但我望一望係女黎ga喎*0*
之後真實情況,,係冇耐我check到bingo,,,照bb size果陣醫生計個較準ge預產期,,,
竟然係我果個朋友個仔生日果日呀!!
10月14號~~~
即係佢早我一年生,,,bb有可能同一日生日
係咪好神奇 *u*

男爵府

原帖由 小小郭夫人 於 10-7-14 16:01 發表

我都覺佢有機喎,咁鬼高溫~~就做呢版第1隻兔寶寶啦~

係咪架..咁睇好我^.^你情況點呀??要bingo就一齊喇...嘜個八響炮,齊齊呢版一齊過版,齋諗都興奮^.^

男爵府

原帖由 babycatcat 於 10-7-14 16:57 發表

pm左俾你喇

我add咗你喇!!我發現我地有共同朋友,個名叫"fraxxxx",原來你同佢係朋友黎架??

男爵府

原帖由 ilovedogs322 於 10-7-14 17:09 發表
我又報到……今日叫醫生幫我抽血去驗,佢話我d血管太幼睇唔到,結果響右手腕至搵到條疑似血管去抽,點知都係得好少,抽到我鬼死咁痛 ……除general個d blood cells count外,一次過叫佢幫我驗埋LH, FSH個d,佢又肯喎, ...

咦...你睇緊邊個醫生架??我每三個月要抽一次血架...抽慣晒,無感覺^^

男爵府

原帖由 小小郭夫人 於 10-7-14 16:03 發表

之前我地2個都各自夢見生女,上個月我夢見生仔,夢入面係唔知點解要生左差唔多一年先有機會見到bb,唔知係咪預測我努力差唔多一年就會bingo呢?係就好啦,嘩哈哈哈
哈~ ...

你好似差不多try咗一年??真係要恭喜你先~.~

男爵府

原帖由 小小郭夫人 於 10-7-14 16:03 發表

之前我地2個都各自夢見生女,上個月我夢見生仔,夢入面係唔知點解要生左差唔多一年先有機會見到bb,唔知係咪預測我努力差唔多一年就會bingo呢?係就好啦,嘩哈哈哈哈~ ...

同埋,上個cycle開始我每日飲紅棗水,唔知係咪咁影響咗d體溫呢??同埋,呢排我掌心發熱,平時夏天都手腳凍!!

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 大笨豬 於 10-7-14 16:26 發表

卵巢 雌二醇(E2) 水平

用於評估卵巢功能;

雌二醇水平可用來監測卵泡發育;

我諗坐寫低係紙俾佢地睇咋 , 查實你會去邊一間驗架?

我上次去雅博籮~你去邊度?

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 cream@@ 於 10-7-14 17:36 發表

係咪架..咁睇好我^.^你情況點呀??要bingo就一齊喇...嘜個八響炮,齊齊呢版一齊過版,齋諗都興奮^.^

我呢個禮拜既藥都咪話唔神奇,而家日日都36.8,如果高左或者跌左,一睇就知架啦~

我今日高溫第8日,有排都未知結果啦~~果d咩暈呀、m感呀、分泌呀,由於個個月都有,所以都冇咩特別啦~~

你咁高溫,好景過我啦~

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 cream@@ 於 10-7-14 18:07 發表

你好似差不多try咗一年??真係要恭喜你先~.~

我食中藥,計日子就有8個月~

淨食中藥未識計日子,就係上年7月尾開始既,都差唔多一年啦~

男爵府

原帖由 小小郭夫人 於 10-7-14 19:08 發表

我上次去雅博籮~你去邊度?

我都喺雅博喎...雅蘭嗰問嘛!!!我照所有野都係呢間^^

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 cream@@ 於 10-7-14 18:12 發表

同埋,上個cycle開始我每日飲紅棗水,唔知係咪咁影響咗d體溫呢??同埋,呢排我掌心發熱,平時夏天都手腳凍!!

唔,可能都有影響~我呢排食既藥都係咁,我晚晚熱到流曬汗......上個月都係咁,我非常咁肯定係d藥影響我~

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 cream@@ 於 10-7-14 19:15 發表

我都喺雅博喎...雅蘭嗰問嘛!!!我照所有野都係呢間^^

除左fsh、lh、prl,仲有驗咩?我呢個月都會去驗多次呀

男爵府

原帖由 小小郭夫人 於 10-7-14 19:17 發表

其實我在day21驗架,有五種加埋1200,邊五種要夜少少先覆你,另外照輸卵管$1400定$1500,早幾個月前超胸(照聲波+x-Ray(好似1500)!!!

男爵府

原帖由 小小郭夫人 於 10-7-14 19:17 發表

驗多次??...你之前驗過喇..

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 cream@@ 於 10-7-14 19:33 發表

驗多次??...你之前驗過喇..

係呀,5個月之前左右啦~果陣驗左3樣籮~

男爵府

原帖由 小小郭夫人 於 10-7-14 19:47 發表

係呀,5個月之前左右啦~果陣驗左3樣籮~

你係驗埋未驗個d,定重新再驗呀!!好似唔駛驗得咁密!

子爵府

BK Milk勳章

我自己本身響診所入面打工架,叫我boss幫我抽之嘛,反正政府Medicare俾錢,醫生都無乜所謂。點解你要3個月抽血1次咁密既
原帖由 cream@@ 於 10-7-14 17:58 發表

咦...你睇緊邊個醫生架??我每三個月要抽一次血架...抽慣晒,無感覺^^

子爵府

BK Milk勳章

我呢d多囊人唔知可唔可以學你咁飲下紅棗水升溫呢?你點樣整架?我keep住得36.1左右咋,好灰……
原帖由 cream@@ 於 10-7-14 18:12 發表

首頁
23456...99

尾頁

跳至