影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

子爵府

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

啱啱睇完第三集, 開始好睇, 女主角睇落都幾cute同埋唔太白痴, 男主角唔駛講啦

韓版好似快台版好多咁, 係咪會將惡吻一和二放晒係16集呢?

水晶宮

韓版女角雖然讀書唔叻, 遇到男角某些挑釁都會反擊, 總比台版的湘琴好, 每日只懂圍著男角團團轉

珍珠宮

agree!!!
原帖由 上校車 於 10-9-10 16:42 發表
韓版女角雖然讀書唔叻, 遇到男角某些挑釁都會反擊, 總比台版的湘琴好, 每日只懂圍著男角團團轉
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

水晶宮

原帖由 wai001 於 10-9-10 22:27 發表
agree!!!

下集會講佢地約會呀, 好sweet

翡翠宮

雖然情節有時有點悶, 但節奏又好快下..

這個白勝祖會毒舌會眯眯咀笑..跟台版的直樹有點不同..不過看過"我們結婚了"就知道這個白勝祖就有點4次元的小賢影子..

原帖由 上校車 於 10-9-10 10:46 PM 發表

下集會講佢地約會呀, 好sweet

水晶宮

原帖由 MagDog 於 10-9-10 23:11 發表
雖然情節有時有點悶, 但節奏又好快下..

這個白勝祖會毒舌會眯眯咀笑..跟台版的直樹有點不同..不過看過"我們結婚了"就知道這個白勝祖就有點4次元的小賢影子..

...

會毒舌, 會會心微笑, 咪就係人性既表現囉, 雖然話佢有200智商, 但不竟都是人, 有感情嘛

我係咁易睇過少少我們結婚了, 覺得金賢重都係一個陽光男孩, 笑容在他面上出現的次數不少呢

大宅

[quote]原帖由 上校車 於 10-9-10 23:19 發表

會毒舌, 會會心微笑, 咪就係人性既表現囉, 雖然話佢有200智商, 但不竟都是人, 有感情嘛

我係咁易睇過少少我們結婚了, 覺得金賢重都係一個陽光男孩, 笑容在他面上出現的次數不少呢 ... [/quote

請問"我們結婚了"金賢重這集在那裡可以看到.

大宅

回覆 1# fififree 的文章

子爵府

又要等1個星期, 好心急呢!

琥珀宮

畀面勳章

原帖由 fififree 於 10-9-10 23:45 發表

賢重部份係第9集至38集, 土豆/ youku/ youtube/ pps其實都有, 你用"我們結婚了-賢重cut/ 生菜夫婦cut" search應該搵到, 不過還是建議去[百度生菜島]download會好d, 因為online睇成日唔齊

琥珀宮

畀面勳章

原帖由 上校車 於 10-9-10 14:52 發表
今日好快咁睇埋第4集

金賢重真係好靚仔, 尤其係笑果個樣, 我次次都被佢電親,
而且節奏好快, 開始對女角有特殊感覺 (睇得出食飯果場戲係呷緊醋, 女主角係咁讚另一個男仔料理好味, 嘻嘻)

下集仲sweet, expecting ah: ...

我都要努力睇快d先得, 最衰佢9月阿女開左學先播, 激c人

大宅

點解ep4~3/5睇唔到嘅? 你們睇到嗎?嗰心吊住吊住,激死我啦 Help me please!!!!!!!!!!!!!!!

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 cmcarman 於 10-9-11 15:42 發表
點解ep4~3/5睇唔到嘅? 你們睇到嗎?嗰心吊住吊住,激死我啦 Help me please!!!!!!!!!!!!!!!

去土豆或者PPS睇啦,有成集架,唔駛分開一忽忽睇。

大宅

Thank you

琥珀宮

畀面勳章

終於睇埋Ep 2-4, 比Ep1 好睇好多, 韓版描述直樹比較有人情味, 我記得台版好似直樹睇到相琴俾人非禮都唔幫手, 太冷血, 終於覺得台版既主角性格太extreme, 個人唔太鍾意, 而且韓版描述家庭溫情都好好, 荷妮和單親爸爸感情令人感動, 勝組一家雖然看似比較冷淡, 但其實都好有溫情

接棒個場好搞笑, 比賢重個killer smile電暈左, 如果有個笑得咁charm既靚仔咁樣對住我, 我都一定交枝棒俾佢囉

子爵府

今日一次過煲左2/3/4集,真係除左第一集好難頂之外跟手呢幾集好ok哦 ~ 金賢重真係好靚仔

大宅

金賢重真係好靚仔.....集集都比佢電親

原帖由 littlesister 於 10-9-12 14:16 發表
終於睇埋Ep 2-4, 比Ep1 好睇好多, 韓版描述直樹比較有人情味, 我記得台版好似直樹睇到相琴俾人非禮都唔幫手, 太冷血, 終於覺得台版既主角性格太extreme, 個人唔太鍾意, 而且韓版描述家庭溫情都好好, 荷妮和單親爸爸 ...

珍珠宮

Agree!
原帖由 Valerie 於 10-9-13 22:06 發表
金賢重真係好靚仔.....集集都比佢電親

我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

開始睇咗韓版,而想試下睇番台版,開始睇咗台版第1集不足10分鐘,就頂唔順,覺得好唔好睇!
而韓版緊係very good la!

子爵府

有冇人知金賢重幾多歲啊?

首頁

尾頁

跳至