夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆 1# blackpearl008 的文章

就算你warn左佢甘又點?對住個29情到濃時你估佢仲記唔記得你, 更係做左先算啦, 所以其實都SIDE氣......
唔好以為你可以阻止到佢, 佢有手有腳, 佢係會聽你講, 愛你既又點會咁對你啊, 算吧啦
你仔咁細個佢都可以唔理既, 離開佢你冇損失, 分分鐘你有所得著, 就係以後都唔洗提心吊胆, 以淚洗面

男爵府

好媽媽勳章

‘她’是他一生最愛

凈係呢一句我已經會走!

水晶宮

原帖由 jerma 於 10-7-21 01:25 發表
‘她’是他一生最愛

凈係呢一句我已經會走!

唔好呀!不要被他在熱戀期中、鬼迷心竅時的一句說話給判決了呀!這句話不可信呀!那個男人在迷戀一個女人時不是說 "她是我一生最愛"?他在跟你熱戀時也肯定是這樣想過及或說過的。到他跟第三者的熱戀期過後,現實開始逐漸進入二人關係時,什麼情呀愛呀也要靠邊站了。

記著,人的感覺是時刻在改變著的,更是互動地改變著的。相愛不難,相處才是難題 ... 相處唔到,有幾愛都冇用,點相伴走下半生?

男爵府

原帖由 jerma 於 10-7-21 01:25 發表
‘她’是他一生最愛

凈係呢一句我已經會走!

Yes, and I will f*ck him before I leave!

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 全為愛 於 10-7-21 11:26 發表

唔好呀!不要被他在熱戀期中、鬼迷心竅時的一句說話給判決了呀!這句話不可信呀!那個男人在迷戀一個女人時不是說 "她是我一生最愛"?他在跟你熱戀時也肯定是這樣想過及或說過的。到他跟第三者的熱戀期過後,現實開始逐漸進 ...

你真係一個好理智咖人,慶幸我C6冇同我講過呢一句說話。。。。。。

珍珠宮

原帖由 全為愛 於 10-7-21 11:26 發表

唔好呀!不要被他在熱戀期中、鬼迷心竅時的一句說話給判決了呀!這句話不可信呀!那個男人在迷戀一個女人時不是說 "她是我一生最愛"?他在跟你熱戀時也肯定是這樣想過及或說過的。到他跟第三者的熱戀期過後,現實開始逐漸進 ...
你既意見真係好有建設性!
我自己咁諗:近身錢緊要,如果你留低可以索取到金錢,我會留低,我寧願自己hurt,好過唔夠錢洗連個仔都要hurt,你地可以話我好cheap,不過每個人心目中都有個價值,假設你只可賺兩萬,佢會比三萬家用,一共有五皮,我一定忍屎忍尿都會忍佢,但如果佢比得幾千,根本我每月兩萬同兩萬幾都冇乜分別,我就一定唔會忍!

當然,以上數目只係假設,唔知大家明唔明我既觀點?

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 VKwan 於 10-7-21 14:06 發表
我自己咁諗:近身錢緊要,如果你留低可以索取到金錢,我會留低,我寧願自己hurt,好過唔夠錢洗連個仔都要hurt,你地可以話我好cheap,不過每個人心目中都有個價值,假設你只可賺兩萬,佢會比三萬家用,一共有五皮 ...

明白,一啲都唔CHEAP!

別墅

回覆 2# VKwan 的文章

我完全明白,我都係咁諗同埋咁做,不過有如果隻c6要"攪"咁你地點做呀.......如果唔比佢,佢可能會嬲,跟住唔比家用......

公爵府

我會DUM哂佢D PASSPORT , 回鄉咭~~

珍珠宮

原帖由 幸福黃太太 於 10-7-21 15:43 發表
我會DUM哂佢D PASSPORT , 回鄉咭~~

報失 + 申請新嘅 + 更加對你恨之入骨 + 29係佢一生最愛 + 你成為佢一生中最恨.
所以此舉不智.
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

大宅

我自己咁諗:近身錢緊要,如果你留低可以索取到金錢,我會留低,我寧願自己hurt,好過唔夠錢洗連個仔都要hurt,你地可以話我好cheap,不過每個人心目中都有個價值,假設你只可賺兩萬,佢會比三萬家用,一共有五皮 ...

啱晒, 所以我都係咁教樓主, 一d都唔cheap, 我有錢就開心, 話之你, 因為你俾完我, 同個女人去玩樂, 自己都無晒錢, 臨老我先飛你, 睇下你又老又無錢果陣, 點風流

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

私己對女人嚟講係好重要架....
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

男爵府

如果未決定離婚, 切記不要搬離現居, 以免引狼入室 !

我認為要等一個回頭既男人, 1年...2年...4年?? 真係要冇止境咁等佢回頭既一日, 真係好難受架, 根本冇人明白你既感受, 再加上小朋友都會察覺到的, 真係忍受唔到離婚都會係一個解脫!

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 kellywood 於 10-7-21 15:14 發表
我完全明白,我都係咁諗同埋咁做,不過有如果隻c6要"攪"咁你地點做呀.......如果唔比佢,佢可能會嬲,跟住唔比家用......

就算你俾佢攪,佢都可以唔俾家用!!我認為俾佢攪,可以既,一定要用套囉,點知佢有冇病架!!其實攪野呢個動作,真係人人唔同,你愛一個人,無論佢點你做左D咩,你都會俾佢,相反,你唔愛佢,你一定唔想佢掂你!!
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

民房

多謝各位俾左好多不同的意見我, 真令我感動!!!令我可以在不同角度諗清楚處理, 其實由一發現佢有29時我先留意此版, 才開始發現長期北上的c6遇上29係好common ,同埋做女人真多顧累, 點解成日為人諗, 要學下d男人, 自私d , 初時以為自己有個人質(女女)會安全d, 同埋佢真係好疼愛阿女 (至少表面係!) , 但自己真係天真……
經一事, 長一智, 正如好多mama, 現在$$$$最實際或者是最實在的, 我一定會為自己同埋阿女的利益為最大目標!!!! 暫時我同c6的關係大家都係靜觀其變, 佢唔會搵位嘈交, 準時俾家用, 俾阿女任何費用絕無托手肘, 其實, 件事係我自己發現, 佢都好盡力去隱瞞佢地繼續緊的關係, 不過正值熱戀期的人梗會做出白痴行為令人察覺. 睇左另一篇謝謝妳勾引我老公的文章, 真係一篇好精彩的文章!

珍珠宮

原帖由 blackpearl008 於 10-7-21 18:50 發表
多謝各位俾左好多不同的意見我, 真令我感動!!!令我可以在不同角度諗清楚處理, 其實由一發現佢有29時我先留意此版, 才開始發現長期北上的c6遇上29係好common ,同埋做女人真多顧累, 點解成日為人諗, 要學下d男人, 自私 ...暫時我同c6的關係大家都係靜觀其變, 佢唔會搵位嘈交, 準時俾家用, 俾阿女任何費用絕無托手肘, 其實, 件事係我自己發現, 佢都好盡力去隱瞞佢地繼續緊的關係,
既然如此,如果你忍到,我會建議你忍+立私己錢,如果你可以原諒佢,咪盡力修補關系囉,如果心中有刺,e+咪當自己賣身賺錢,儲備充足後咪一腳踢開佢囉!

要以個女利益著想,千期咪為啖氣,你諗下,去外國讀書好貴架,第日個女唔中意留學一件事,但為將來儲定個錢唔好咩?

男爵府

原帖由 caltex 於 10-7-19 17:29 發表
走啦...
女人強過男人咁多...要煩咩啫??
唯一要諗既係...R到幾多錢係手...
點樣可以攞最多嘅生活費!!!!
佢搵著大陸29...搞到個家散左...
佢遲早實後悔...but anyway...who cares? ...

我都認為,現在要R多d錢儲起佢,這個男人已經變左心,返轉頭的機會真係冇乜可能,為自己同個小朋友做好準備,離開呢個"不負責任"既男人,你又有份工真係唔洗驚喎,呢度有好多姊妹支持你架!加油!

男爵府

原帖由 blackpearl008 於 10-7-21 18:50 發表
多謝各位俾左好多不同的意見我, 真令我感動!!!令我可以在不同角度諗清楚處理, 其實由一發現佢有29時我先留意此版, 才開始發現長期北上的c6遇上29係好common ,同埋做女人真多顧累, 點解成日為人諗, 要學下d男人, 自私 ...

唔.....你現在都算冷靜,現在千萬不好同佢曹,留下來儲多d錢先好同囡囡一起走!

大宅

好媽媽勳章

我明白你觀點, 因為我都有咁唸過

以我性格!我絕對容忍唔到自己男人對自己不忠, 但我會以個女為先, 如果佢比好多好多家用我,依然錫阿囡, 返到屋企仲會比返幾分面我, 阿囡過得豐足又有一個好好GE環境成長,有好教育, 我都會寧願"希"牲自己, 去換阿囡GE幸福....

當然如果做唔到GE, 咁就..

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至