跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 熱血勳章

Re: 英藝幼稚園

small22 寫道:
Hi 各位英藝mami :

想問o下呢間幼稚園多o吾多雜費要交ga ? 多o吾活動 or part 攪, 需o吾需要比費用 ?

thanks.

學費已包雜費, 茶點..., 每半個學期比一次書簿費約$1000. 校內活動多, 如生日會, 中秋節慶祝會, 中秋節燈謎晚會, 國慶節升旗禮, 萬聖節慶祝會, 聖誕節化妝舞會, 農曆新年團拜etc..... , 而所有校外參觀活動都不需任何費用, 親子旅行只收家長費用.

男爵府

煒良媽咪,

多謝妳回覆, o吾好意思我想問清楚d, o甘生日會, 中秋節慶祝會, 中秋節燈謎晚會.....等等, 係o甘需o吾需要付費??o甘妳覺得算o吾算多雜費.
因為我e+考慮緊英藝、德怡&萊茵, 我知萊茵係好多雜費因有朋友囝囝讀緊, 而o弟德恰幼稚園topic埋面d mami話係好多雜費, 好似成日要比錢, 成日要開票o甘, 所以想問清楚d.
又或者妳有對以上幼稚園有o羊意見o牙, 請指教o下 ! 麻煩o西 !

thanks.

煒良媽咪 寫道:
[quote]
small22 寫道:
Hi 各位英藝mami :

想問o下呢間幼稚園多o吾多雜費要交ga ? 多o吾活動 or part 攪, 需o吾需要比費用 ?

thanks.

學費已包雜費, 茶點..., 每半個學期比一次書簿費約$1000. 校內活動多, 如生日會, 中秋節慶祝會, 中秋節燈謎晚會, 國慶節升旗禮, 萬聖節慶祝會, 聖誕節化妝舞會, 農曆新年團拜etc..... , 而所有校外參觀活動都不需任何費用, 親子旅行只收家長費用.[/quote]

公爵府

small22 寫道:
煒良媽咪,

多謝妳回覆, o吾好意思我想問清楚d, o甘生日會, 中秋節慶祝會, 中秋節燈謎晚會.....等等, 係o甘需o吾需要付費??o甘妳覺得算o吾算多雜費.
因為我e+考慮緊英藝、德怡&萊茵, 我知萊茵係好多雜費因有朋友囝囝讀緊, 而o弟德恰幼稚園topic埋面d mami話係好多雜費, 好似成日要比錢, 成日要開票o甘, 所以想問清楚d.
又或者妳有對以上幼稚園有o羊意見o牙, 請指教o下 ! 麻煩o西 !

thanks.

學費已包所有雜費! (茶點, 校內活動 & 校外參觀活動)
每個學期初都有d關於課本既輔助cd/vcd提供比有需要既學生/家長任尤選購.
我對德怡&萊茵冇任何意見! 只係知(朋友係萊茵教過)萊茵既英文程度(國際班)深英藝少少, 其他科目如中文&數學就英藝比萊茵深. 希望可以幫到你啦 :-P

男爵府

煒良媽咪,

thank you妳再次回應.

子爵府

畀面勳章

Dear all,

My daughter is study in 英藝幼稚園 - TSW N1 class, she start at 6/2, just want to share her school life..

She look very enjoy & happy in these few days
The teacher seems to be very nice & helpful
Teacher vs student --- 1:13 (好似仲有助教)

作為家長我覺得英藝認真不錯

最緊要小朋友開開心心上学去
Kirsten born at 31/12/2003 N/B Weight = 3.33 kg One Month = 4.6 kg Two Month = 5.37 kg Three Month = 6.11 kg Four Month = 7.3 kg (70cm long) Five Month = 8.11kg Six Month = 9.37kg (72cm long) 7.5Month = 10.9kg (24 lbs) 8 Months = 11.1 kg (24.4 lbs) 9.5 Months = 11.5kg (25.3 lbs) 10.5 Months = 11.8kg (26 lbs) 12 Months = 11.4 (25 lbs) 16.5 Months = 30 lbs 20 Months = 16kg (35.2 lbs)

禁止訪問

子爵府

畀面勳章

Dear peggyyau,

My daughter is study N1 am class, she also wear napkin too... but she seems to be have big change in this two week, she is asking me to go to weewee sometime after been to school (of course not everytime), i think she can stop to wear napkin very soon..
Kirsten born at 31/12/2003 N/B Weight = 3.33 kg One Month = 4.6 kg Two Month = 5.37 kg Three Month = 6.11 kg Four Month = 7.3 kg (70cm long) Five Month = 8.11kg Six Month = 9.37kg (72cm long) 7.5Month = 10.9kg (24 lbs) 8 Months = 11.1 kg (24.4 lbs) 9.5 Months = 11.5kg (25.3 lbs) 10.5 Months = 11.8kg (26 lbs) 12 Months = 11.4 (25 lbs) 16.5 Months = 30 lbs 20 Months = 16kg (35.2 lbs)

禁止訪問

別墅

我仔仔而家喺元朗英藝讀緊nursery,
我就覺得好好law,上至校長下至姐姐都好ok,
之前我仔仔番左1個月,佢地全部都記得仔仔個名,
我個仔初初都喊左成個半月,d老師都好照顧佢,
因為佢好痴個校長,個校長就差不多成日陪住佢tim,
因為我個仔初初成日喊,佢班主任miss ho都打過好多次電話比我傾計,主要都係怕我擔心,而教學程度,因為佢地用早一級書本,所以而家二歲班已教k1課程,我都覺得ok,而家番左就黎三個月,仔仔都識小小中文字(人,米,魚,口,山,月,日..etc)而英文因為未入學前已識,所以就末知英文教成點,而家放學又會推好張椅,會排隊,所以我都幾滿意英藝架....

民房

你好, 我想問吓天水圍的德怡幼稚園好唔好? 因為我的兩個仔要搵學校?? 謝謝

禁止發言

大宅

Hi,

想問如果bb2歲返英藝幼兒園, 幾時要同佢報名呀? 會唔會好容易full嫁? many thx.

民房

Hi Christie,

謝謝你的回應, 但我想知德怡除了學費外, 還有例如什麼其他雜費? 及裡面的教材好不好?或是天水圍的英藝好的.

Debi

子爵府

各位英藝家長:

想請問英藝係唔係傳統教學? 另外, 聽講到k2已經要默書, 小朋友會唔會覺得好辛苦? thanks!

公爵府

catyam 寫道:
Hi,

想問如果bb2歲返英藝幼兒園, 幾時要同佢報名呀? 會唔會好容易full嫁? many thx.

N1好少會full, 有d小b足咗2歲時都已經係下學期, 英藝都有位offer :-P

公爵府

yiubb 寫道:
各位英藝家長:

想請問英藝係唔係傳統教學? 另外, 聽講到k2已經要默書, 小朋友會唔會覺得好辛苦? thanks!

英藝係傳統教學, K2下學期至開始默書, 小朋友好易會適應 & 調節, 所以唔會太辛苦 :-P

大宅

我的女兒現在兩歲, 就讀元朗英藝N1全日班.

我的女兒本來好怕醜,我同老公都好worry她返學會喊幾個月, 但她好叻只喊了兩,三星期左右, 而家日日叫要返學. 又自立了很多, 會自己食完半碗飯, 自己叫去Toilet, 又識唱歌.

真的要多謝英藝的老師及校長, 佢地好有愛心, 好喜歡小朋友, 是真心的. 英語老師Mr. Steven 好好, 每個小朋友也喜歡他, 對小朋友學英文有幫助. Miss Ho 每日將我女兒的事告訴我, 我又將女兒在家的情況告訴Miss Ho, 大家一齊協調去教好我個女.

肖珍就太多人一班(40人), 怕難同老師協調去教個女, 個日交form,老師好被動, 好少主動同小朋友玩, 感覺上好像只是打工, 不是太喜歡小朋友. 英語堂少.

真光就少接觸...

所以我都會推薦英藝比其他人.
:-D 歡迎到我的Blog  :-D

男爵府

MaMehar,

你囡囡叫咩名,我個囡應該系同你囡囡系同班。

Bertha

大宅

Bertha

我囡囡叫心怡, 你囡囡呢?

MaMehar.
:-D 歡迎到我的Blog  :-D

男爵府

MaMehar,

我有聽過這個名,星期六你會唔會去旅行呀?我個囡叫諾晴。今晚問下個囡有冇同你個囡囡玩先!
系唔系N1A班?
Bertha

首頁

尾頁

跳至