自由講場

跳至

首頁
23456...8

尾頁

大宅

我覺得無所謂,最緊要雙方唔介意就得啦,等於個老公幫老婆買M巾,是一種體貼的行為一樣囉

珍珠宮

好媽媽勳章

如果老婆拖/抱住小朋友, 老公幫手咩奶粉袋, 我接受+欣賞 ,

如果老婆兩手fing fing, 又無小朋友在身邊, 老公仲幫手拿手袋, 我會睇唔起個男人.

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

原帖由 jaycee_mami 於 10-8-21 17:27 發表
如果老婆拖/抱住小朋友, 老公幫手咩奶粉袋, 我接受+欣賞 ,

如果老婆兩手fing fing, 又無小朋友在身邊, 老公/男友仲幫手拿手袋, 我會睇唔起個男人.
X 1,000,000

Totally Agreed !!!
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

唔記得邊度聽過一番話,
男人應唔應該幫女人咩手袋係一件事(觀點與角度),
最重要係個男人唔好淨係識得幫你咩手袋, 但偏偏更重要o既野咩唔起、唔敢咩

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

花老爺~

原帖由 grand2005 於 10-8-21 12:11 發表
我見到呢D男人即刻會想象佢地頭頂帶住光環 好好好男人啊

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

原帖由 goat 於 10-8-21 17:34 發表
唔記得邊度聽過一番話,
男人應唔應該幫女人咩手袋係一件事(觀點與角度),
最重要係個男人唔好淨係識得幫你咩手袋, 但偏偏更重要o既野咩唔起、唔敢咩 ...

這正好是 小男人 行為!!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

民房

原帖由 LMCK 於 10-8-21 12:05 發表
我老公成日都幫我咩手袋喎, 有時我要抱仔, 湊仔, 佢幫我都好正常啫, 有時佢咩住我個袋自己行開左(即係我唔係佢身邊)佢又無所謂的.

同意!我覺得呢d某程度上係應有既風度!!

民房

原帖由 whitecatcat2002 於 10-8-21 17:23 發表
我覺得無所謂,最緊要雙方唔介意就得啦,等於個老公幫老婆買M巾,是一種體貼的行為一樣囉

支持支持!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 LMCK 於 10-8-21 12:05 發表
我老公成日都幫我咩手袋喎, 有時我要抱仔, 湊仔, 佢幫我都好正常啫, 有時佢咩住我個袋自己行開左(即係我唔係佢身邊)佢又無所謂的.

me too, 我又覺得女的 揍住個仔 無唔係好大問題, 如果兩手fling fling 就唔係咁好睇喇

民房

原帖由 ka媽 於 10-8-21 12:36 發表
係o羅! 手袋有幾重呢?
大男人頂天立地, 竟然連個手袋都拎唔起?
咁ge男人叻極有限.
湯告老斯, 畢比得都有幫女人拎啦.

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

孭背囊,老公孭唔核突,我又唔駛孭住重。

本身我個袋可以好瀟灑㗎。我連銀包都唔帶嘅:用八達通套入幾張銀紙+id+octopus算數。
袋埋兩個女嗰兩樽水,糖,nappy, 褸仔,購物袋,老公個銀包,電話,ipad,先咁鬼重之嘛。
THE CORDS ARE NEVER REALLY CUT.

琥珀宮

我諗我對男人最體貼最好既事,就係唔肯俾佢拎我個女裝手袋,從來都係。係街見到其他男人咁做,感覺唔係咁舒服,相信有不少人有我既感覺。

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 jaycee_mami 於 10-8-21 17:27 發表

如果老婆兩手fing fing, 又無小朋友在身邊, 老公仲幫手拿手袋, 我會睇唔起個男人.

我都甘話.

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

原帖由 dj.hkhk 於 10-8-21 18:59 發表
孭背囊,老公孭唔核突,我又唔駛孭住重。

本身我個袋可以好瀟灑㗎。我連銀包都唔帶嘅:用八達通套入幾張銀紙+id+octopus算數。
袋埋兩個女嗰兩樽水,糖,nappy, 褸仔,購物袋,老公個銀包,電話,ipad,先咁鬼重之嘛。 ...

叻!全部老公找數,佢唔使 "咩" 手袋,佢祇要同你 "咩" 戰利品 (妳的)!!!

買基金真係好傷

大宅

好媽媽勳章

原帖由 SandyKL 於 10-8-21 19:06 發表
我諗我對男人最體貼最好既事,就係唔肯俾佢拎我個女裝手袋,從來都係。係街見到其他男人咁做,感覺唔係咁舒服,相信有不少人有我既感覺。

我都覺丫~~

複式洋房

原帖由 whitecatcat2002 於 10-8-21 17:23 發表

各人有各喜好啫~但我就中意自己咩,
我c6都會同我買 ga 我都問過佢唔會唔好意思 ga咩,但佢就好正常答番我:有咩唔好意思,係女人都要 ga la 但反而我c6唔敢買 domdom....哈哈

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我會諗起三個字>>>>>>>>老婆奴

子爵府

其實女人使唔使男人咩袋,
同男人肯唔肯為個女人咩袋係兩回事,
有D女人話怕個男人核突唔使佢咩,
但事實上佢的男人根本就係唔會為佢咩袋,
呢D咪"食不到的葡萄是酸的"o羅!

男人為女人咩袋冇大不了的事, 只係一種關心體貼的表達方式啫!
等我教定亞仔咁做至得, 分分鐘買少好多名牌就氹到個女仔做佢老婆啦.

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 SandyKL 於 10-8-21 19:06 發表

我都唔鍾意, 硬係周身唔聚財咁

首頁
23456...8

尾頁

跳至