跳至

首頁
23456...28

尾頁

大宅

evitalcm, 多謝你的鼓勵!!!

我嗰囡囡好喜歡跳舞, 唔知幾多歲可以學呢???

我嗰囡現在唱歌及說話成日都走音, 好鬼攪笑!!!大牛囝成日好老積教細妹d讀音, 男孩子讀了男牌子, 女孩子讀了女牌子, 好多笑話發生, 另我開心好多了!!!

男爵府

原帖由 creamymami2007 於 10-10-8 11:58 發表
evitalcm, 多謝你的鼓勵!!!

我嗰囡囡好喜歡跳舞, 唔知幾多歲可以學呢???

我嗰囡現在唱歌及說話成日都走音, 好鬼攪笑!!!大牛囝成日好老積教細妹d讀音, 男孩子讀了男牌子, 女孩子讀了女牌子, 好多笑話發生, 另我開心 ...

我係南豐18樓藝苗. 不過你囡好似細o左d, 我個囡我都覺細. 不過佢時間剛剛好係哥哥學琴時間. 所以先比佢玩吓. $100 堂. 佢都好喜歡. 遲多一年先比細牛學啦 !
你快樂,所以我快樂 !!!

伯爵府

係呀, d間舞蹈學校幾好, 好多同學仔由幼稚園開始, 佢地媽咪老師好有愛心.

我想同囡囡轉下琴老師, 進度好慢, 可能佢自已練琴唔努力, 老師又無麥要求, 大家欠缺積極性, 好似過一日得一日,(帶唔起興趣) 唔知妳明唔明 ? 我意思 .....
有時老師太進取又迫得小朋友好緊, 有時太游閒又好浪費, 金錢/時間.

有無老師介紹 ?

原帖由 evitalcm 於 10-10-7 19:18 發表
trammy 媽, 我晴晴學跳舞個度好多你馬基o的同學仔.

伯爵府

辦公室政治係好麻煩, 我最怕.....我會同自已講我現在最重要係家庭(仔女, 家人.....) 工作只是為生活, 唔好理d煩人, 心情會輕鬆d.

如果, 真係太難頂, 試下有/無其他出路, 好似個市都唔錯喎 ?????

為妳加油.........

原帖由 creamymami2007 於 10-10-7 15:42 發表
大家好呀!!!好耐冇上來, 最近心情不佳, 公司又有d38同事想迫我走, 因為她們想介紹自己朋友入去做, 所以我好唔開心, 如果唔係為了對囝囡我一定會遲工唔做, 但現在我唯有啞忍 情緒很低落 ...

男爵府

原帖由 tramtram 於 10-10-9 11:20 發表
係呀, d間舞蹈學校幾好, 好多同學仔由幼稚園開始, 佢地媽咪老師好有愛心.

我想同囡囡轉下琴老師, 進度好慢, 可能佢自已練琴唔努力, 老師又無麥要求, 大家欠缺積極性, 好似過一日得一日,(帶唔起興趣) 唔知妳明唔明 ? ...

我明白, 我個仔學o左就o黎3個月, 佢又幾喜歡. 不過姐姐收費都幾貴 $900 45mins. 我上次都有介紹過牛媽.係我契女學開o既. 朋友講. 叫我一係就搵個好o的. 好過平但浪費時間. ( 我想想吓都正確, 所以貴少少睇吓佢如何) 暫時佢好ok. 希望keep 到. 唔好似我. 學到6級就冇o左下文 如果當時堅持, 依家做part time 搵返o的$就

伯爵府

妳好叻喎, 自已有一定水準, 仔仔練習時可以幫到手 (事半功倍) 我d朋友仔女, 學到有幾級就想放棄 (唔只係琴, 其他樂器/跳舞), 一來無左個熱誠, 二來功課太多無時練習, 覺得好有壓力, 父母都無佢辦法, 始終都迫唔黎, 所以學樂器要有耐性.

老師貴有貴保證, 我同意, 有時遇上有 heart 老師都好重要, 我契仔, 頭頭只是試試, 朋友唔想太浪費金錢, 係青年空間學, 咁岩有位好好姐姐教佢, 有 heart 又跟得貼, 有時, 佢參加校際比賽 (其他樂器), 會私人同佢練習/指導, 好好..... 最衰, 佢係沙田, 加上姐姐都唔收新生了. (其實, 好難遇上一位又平又正老師).

我見囡囡唔熱衷學琴, 想近近地搵係屋企附近, 所以, 諗下下不如搵下有/無老師家在荃景圍上門學, 起碼慳返來來回回時間.

原帖由 evitalcm 於 10-10-9 21:08 發表

我明白, 我個仔學o左就o黎3個月, 佢又幾喜歡. 不過姐姐收費都幾貴 $900 45mins. 我上次都有介紹過牛媽.係我契女學開o既. 朋友講. 叫我一係就搵個好o的. 好過平但浪費時間. ( 我想想吓都正確, 所以貴少少睇吓佢如何 ...

大宅

為左對囝囡都要忍下喇.

我公司都有d麻煩人鐘意介紹朋友入黎做, 之後仲搞埋D小圈子, 真係好鬼煩.

原帖由 creamymami2007 於 10-10-7 15:42 發表
大家好呀!!!好耐冇上來, 最近心情不佳, 公司又有d38同事想迫我走, 因為她們想介紹自己朋友入去做, 所以我好唔開心, 如果唔係為了對囝囡我一定會遲工唔做, 但現在我唯有啞忍 情緒很低落 ...

大宅

多謝大家安慰, 我現在唯有見步行步, 做好自己本份, 每次唔開心我會望吓張囝囡相, 等自己開心d, 大家加油呀!!!

我嗰大牛囝老師上門教佢學琴, 但係唔知老師d時間好難夾, 老師話平日夜晚會多d選擇, 我可以幫你問吓, 雖然我都有學過琴, 但我大牛唔喜歡我教佢, 佢成日話我唔係老師, 都比佢激C呀!!!

原帖由 catandpig 於 10-10-10 22:44 發表
為左對囝囡都要忍下喇.

我公司都有d麻煩人鐘意介紹朋友入黎做, 之後仲搞埋D小圈子, 真係好鬼煩.

大宅

轉天氣喇, 公司好多人都病左, sasa 都病埋, 上星期四五打3號風球到呢個星期病左幾日, 佢成個星期無返學喇. 大家都要保重身子~

男爵府

原帖由 catandpig 於 10-10-27 10:04 發表
轉天氣喇, 公司好多人都病左, sasa 都病埋, 上星期四五打3號風球到呢個星期病左幾日, 佢成個星期無返學喇. 大家都要保重身子~

的確 ! sasa 仲未好 ? 我晴晴今日都講話唔見sasa.

大宅

deleted

大宅

sasa D 咳仲未好, 尋晚半夜佢都咳左幾次, 不過今日都比佢返左學喇.

伯爵府

祝 sasa 早日康復.

大家好.

終於同囡囡轉了琴老師, 上左一堂, 感覺老師幾 nice & 有 heart, 佢有好多方法幫呀女糾正錯處, 見呀女都同佢好夾, 臨走時 say 晒 bye, 希望越來越好啦.

原帖由 catandpig 於 10-10-28 14:13 發表
sasa D 咳仲未好, 尋晚半夜佢都咳左幾次, 不過今日都比佢返左學喇.

男爵府

原帖由 tramtram 於 10-10-28 16:36 發表
祝 sasa 早日康復.

大家好.

終於同囡囡轉了琴老師, 上左一堂, 感覺老師幾 nice & 有 heart, 佢有好多方法幫呀女糾正錯處, 見呀女都同佢好夾, 臨走時 say 晒 bye, 希望越來越好啦.

...

tramtram

間屋進度如何呀 ? 天氣開始凍, 大家都保重啦 !
咁就好啦 ! 搵到好老師, 都係琴行定終於都係搵老師上門 教 ?

大宅

大家都要保重身體呀!!!加油呀!!!

伯爵府

間屋.....一個字"等"字.
(我想早D成交呀, 但 AGENT 話業主末搵到樓喎, 最後, 要租的話, 我估一定拖到早後先交比我......)

在老師家 (荃中) 比之前近方便左, 老師好細心, 將囡囡彈錯音, 逐個圈起叫佢練 (比起之前老師成日重彈, 但又唔知邊到錯, 好好多).....

原帖由 evitalcm 於 10-10-28 20:10 發表

tramtram

間屋進度如何呀 ? 天氣開始凍, 大家都保重啦 !
咁就好啦 ! 搵到好老師, 都係琴行定終於都係搵老師上門 教 ?

男爵府

呀 ! 我仲估你已經收o左樓裝修中. 不過個時o的agent講,最好唔好續租比返業主咁喎? 留意呀. 因為冇contract 保障新buyer ( 即係你 ) .記得留心呀

伯爵府

我唔會租返比佢, 我都趕住入伙......

原帖由 evitalcm 於 10-11-2 11:42 發表
呀 ! 我仲估你已經收o左樓裝修中. 不過個時o的agent講,最好唔好續租比返業主咁喎? 留意呀. 因為冇contract 保障新buyer ( 即係你 ) .記得留心呀

大宅

Miss u all :)

伯爵府

大家好.....

有/無訂傢俱公司介紹呀...?
本來, 已搵了一間係 panda hotel, 但朋友話口碑麻麻, 又落了2仟蚊訂, 真煩....

原帖由 creamymami2007 於 10-11-12 16:19 發表
Miss u all :)

首頁
23456...28

尾頁

跳至