跳至

首頁
23456...7

尾頁

子爵府

原帖由 nam1016 於 11-2-14 15:27 發表

c+ 話如果仔12w最快就可以睇到.女就要20w先睇到.好奇心想快d知.
咁你join唔join baby icon 4D???

我今日去C+度照,原來剛到15W,個BB唔合作,對腳夾住,個醫生按我個肚佢都唔比人睇,不過個醫生都有估係囝。
唔好意思,4D同結構有冇分別,JOIN左即係幾多錢,係邊度照?

別墅

原帖由 天道總司 於 11-2-14 17:52 發表

我今日去C+度照,原來剛到15W,個BB唔合作,對腳夾住,個醫生按我個肚佢都唔比人睇,不過個醫生都有估係囝。
唔好意思,4D同結構有冇分別,JOIN左即係幾多錢,係邊度照? ...

我都唔知有什麼不同,不過想留個記念比BB。你去8月媽媽度睇下,有兩個plan$1100、$1300.

複式洋房

原來c+照結構都係2D

今天諗住book c+照結構,問左價錢一間$1300,一間$1500,兩間都係照2D。原先我諗住出去照都係因為4D想KEEP相,但原來都係同東區一樣係照2D。

其實結構係照有冇兔唇..手腳..果D..東區同C+都好似一樣,我考慮緊會唔會慳返D遲些才照4D...其實都BOOK左啦...不過又有少少覺得有D陡錢...都唔知點好tim...大家比下意見呀....

別墅

原帖由 huenkei 於 11-2-15 15:12 發表
今天諗住book c+照結構,問左價錢一間$1300,一間$1500,兩間都係照2D。原先我諗住出去照都係因為4D想KEEP相,但原來都係同東區一樣係照2D。

其實結構係照有冇兔唇..手腳..果D..東區同C+都好似一樣,我考慮緊會唔會慳返D遲些 ...

我最後book 左4D,因為C+話我每次睇佢都會睇到結構要睇嘅嘢,唔使專登比$佢賺,同埋政府會幫我睇,都唔會睇漏,但想留住阿B肚裹一刻,所以book 4D .

大宅

原帖由 nam1016 於 11-2-19 22:39 發表

我最後book 左4D,因為C+話我每次睇佢都會睇到結構要睇嘅嘢,唔使專登比$佢賺,同埋政府會幫我睇,都唔會睇漏,但想留住阿B肚裹一刻,所以book 4D .

我個私家都係,佢次次都會睇亞b既發展,次次都數曬D器官比我睇,仲數埋手指仔,腳指仔,所以唔洗特登比錢去照結構,我都好似你咁想,去照4d,留個記念

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

你都係東區生b呀?你個c+幾好喎,幫你睇咁多野.我早2日去睇c+佢同我check size同性別冇睇其他野,我想搵多個e生cfm個性別,可唔可以pm你個e生俾我呀?

原帖由 rainbow*~ 於 11-2-19 22:56 發表

我個私家都係,佢次次都會睇亞b既發展,次次都數曬D器官比我睇,仲數埋手指仔,腳指仔,所以唔洗特登比錢去照結構,我都好似你咁想,去照4d,留個記念 ...

大宅

原帖由 miffy998 於 11-2-20 10:30 發表
你都係東區生b呀?你個c+幾好喎,幫你睇咁多野.我早2日去睇c+佢同我check size同性別冇睇其他野,我想搵多個e生cfm個性別,可唔可以pm你個e生俾我呀?

唔係,路過入黎吹下水,我係屯門醫院生,個c+係我第一胎時開始睇,超多人,約12點,等到3:30先有得睇,我上年12月book,要等到1月中先有得睇,其實唔知其他e生產檢時唔照結構,因佢次次都數晒,我今晚pm俾你。我自己覺佢幾好,佢上次預測我亞仔出世有7磅半,最後亞仔出世8磅,都算準

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我個c+都係第1胎開始睇架,覺得佢係1個好有經驗既e生,不過暫時未見佢幫我check其他結構咁囉.開頭以為你係東區生諗住你個c+可能近我所以先問下.

原帖由 rainbow*~ 於 11-2-20 12:05 發表

唔係,路過入黎吹下水,我係屯門醫院生,個c+係我第一胎時開始睇,超多人,約12點,等到3:30先有得睇,我上年12月book,要等到1月中先有得睇,其實唔知其他e生產檢時唔照結構,因佢次次都數晒,我今晚pm俾你。我自己覺佢幾好,佢上次預測 ...

大宅

原帖由 miffy998 於 11-2-20 14:25 發表
我個c+都係第1胎開始睇架,覺得佢係1個好有經驗既e生,不過暫時未見佢幫我check其他結構咁囉.開頭以為你係東區生諗住你個c+可能近我所以先問下.

...

我都要出到去嘉賓大夏睇~~一係我PM比你,你再睇下啱唔啱

大宅

瞓得好勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章

報到, 我都係登記左東區醫院~見左醫生, 安排左3月尾(21wk)先至照結構

佢聽bb心跳時, 我只係聽到沙沙聲.....佢話"聽到啦"
好擔心....因為好似部機有d怪咁

子爵府

原帖由 bearbbmama 於 11-2-24 11:22 發表
報到, 我都係登記左東區醫院~見左醫生, 安排左3月尾(21wk)先至照結構

佢聽bb心跳時, 我只係聽到沙沙聲.....佢話"聽到啦"
好擔心....因為好似部機有d怪咁 ...

我都係聽到沙沙聲WOR,不過都有心跳既仆仆聲,我都係3月尾照結構,所以冇打算照4D,個度D醫生姑娘好好,好有禮貌,問乜答乜。

別墅

原帖由 天道總司 於 11-2-24 13:08 發表

我都係聽到沙沙聲WOR,不過都有心跳既仆仆聲,我都係3月尾照結構,所以冇打算照4D,個度D醫生姑娘好好,好有禮貌,問乜答乜。

我三月頭先見醫生,到時先知道有無得約結構。希望有,約4D其實都係想同屋企人分享BB係肚內情況,因為佢地次次都係聽我同c6講檢查情形,佢地都好想知,唔係太多錢,咪約4D囉,出咗世又影唔番。

大宅

我大仔响東區出世, 今胎都會係番東區生.

我預產期3-Aug.

別墅

[quote]原帖由 MLKN 於 11-3-2 18:17 發表

我預產期3-Aug. [/quote
你好,請問你幾時返醫院照結構?

大宅

安排咗18-Mar 8:30AM

原帖由 nam1016 於 11-3-3 20:31 發表
[quote]原帖由 MLKN 於 11-3-2 18:17 發表 http://forum.baby-kingdom.com/images/common/back.gif

我預產期3-Aug. [/quote
你好,請問你幾時返醫院照結構? ...

大宅

好媽媽勳章

hello,

我都係會o係東區生, 今次係第2胎, 第一個係仔仔.

東區上次我都覺得唔錯, 之前都聽左一d 人話好.

我18/3 要返去飲糖水( 之前一胎要拮手指 ), 14/4 照結構, (因為我預產期係 4/9, but c+估我今次都係會早出黎)

大宅

我今次都係第2胎, 東區叫我20週照結構, 但我係高齡媽媽, 點解無安排飲糖水呢?! 醫生唔記得?!

原帖由 swxo 於 11-3-4 12:14 發表
hello,

我都係會o係東區生, 今次係第2胎, 第一個係仔仔.

東區上次我都覺得唔錯, 之前都聽左一d 人話好.

我18/3 要返去飲糖水( 之前一胎要拮手指 ), 14/4 照結構, (因為我預產期係 4/9, but c+估我今 ...

複式洋房

我4月7日照結構...但醫生都冇安排我照結構前飲糖水wo...
通常幾時飲糖水架?
同埋飲糖水係for what ka??

別墅

唔係生前2-3 個月先飲??咁快飲??好想知係點??下星期返東區見醫生可以問下.

大宅

我都兩個禮拜後要返去飲糖水啦, 因為上一胎有耐糖力不足,所以今胎醫生話要早O的check, 而結構就BOOK咗4月13號做.... 希望今次飲糖水pass啦, 如果唔係次次返去產檢要桔手指又要食低碳餐都咪話唔慘..... >_<

首頁
23456...7

尾頁

跳至