親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原帖由 NovMaMa 於 11-2-14 19:50 發表
咁你可唔可以pm埋我呀 我諗唔明, 回應多會俾人投訴架咩

原帖由 wingogo 於 11-2-14 20:06 發表
會5會係1個topic累積posts數量問題呢? 我記得之前有超版響公海提過

所以我已經回覆版主,要求向超版反映修改版規;有機會的話,我甚至會向 BK 管理層反映、提供寶貴意見 !!

大家可以想像一吓,一個咁受"家長"歡迎嘅網站,竟然要喺討論區回應嘅數量上面,擔心 ......

愈嚟愈成功,就愈嚟愈多問題要面對:包括要面對廣告商嘅要求、標語嘅創作,再加上會員、網民眾多所引致網絡擠塞嘅情況 ......

希望 BK 可以繼續加油,我哋一定會支持你 !!

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原帖由 wingogo 於 11-2-14 00:03 發表
kaheibaba, 兔年do未同你拜年
祝你身體健康,
萬事勝意
年年有得去北海道
歲歲都食大碗面

妳真係太客氣喇 叮噹媽,多謝哂 !! 至於有冇得食大碗麵,就真係要睇 oldbean 大使佢會唔會掃哂,又或者佢肯唔肯私人割愛喇 !!

男爵府

"你會由那裡出發? 我上次由新宿搭JR去大宮站, 在車站旁再轉另外一部火車, 幾分鐘便去到.http://www.railway-museum.jp/access/index.html

福島去了http://watanabe-kajuen.com/company/index.html#a果園摘水蜜桃, 他們可以安排車輛到JR站接送."

3b,

Thank you so much!

男爵府

Quote from NovMaMa
"如你行程可以安排到, 杤木有呢個Mobi Park, 小朋友可以自駕的, SumsumBB都可能有興趣! "

當然未定好行程喇!可以自駕!!正呀!! 即刻search 下先, 謝謝!!!

男爵府

Quote from SumSumBB
"現在日元高企,真係要慳d,希望有日日元回落可以去豪下。
平靚正~大家唔同呢標準唔一樣,唔敢介紹喎! 我除左在函館book左民宿夢空館和將會book渚亭,東北那幾天都係book晒東橫,除非遲d見到有更平靚正的選擇,又可方便睇祭,否則都係day day東橫(悶c),所以我諗定将來點都要去多一次東北,最好是春天/冬天,去住下乳頭温泉鄉/銀山温泉/嗚子温泉..."

SumSumBB,
我都諗住book渚亭, 幾個月前先可book呢?尋日試過但未得,東橫係咪到親臨先可做member 呢?如果唔係member, 我諗都幾難book, TKS!

男爵府

原帖由 NovMaMa 於 11-2-14 19:57 發表
對啊, 我整個旅程就係忙於着衫除衫, 自己已經好麻煩, 仲要幫小姐們, 雖然她們會自己做, 但一出一入係要極速咁, 佢哋成個米芝連咁點快呀 唔好睇少呢個問題, 好影響心情! 有時見到室內溫度係27度, 真係玩死, ...

11月媽咪, 再次多謝之前報料. 我依家上左道癮, 想"咪"掉都好難. :-(

對於著衫, 小的覺得只要有一件頂得的褸(我今次係\GORE-TEX羽衣一件過), 內一件底衫, 加一件抓毛已OK. 入屋只係除一件.
可能小的今次去到天氣好, 基本連保暖底衫都冇用到,(因為唔記得帶 ) 小朋友就保暖底一件, 但不要樽領的/加抓毛T (薄), 加薄羽衣, 外用GORE-TEX褸.
帽/巾/手套就一定啦~~
捨得 捨得 先捨而後得 不是不捨得, 而是捨不得

男爵府

http://www.jreast.co.jp/tc/routemaps/yamagatashinkansen.html

邊度可以看到各條route每個站的中文名呢?試左好多次都你得英文, 好難記. tks!

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 BB-CLEVER 於 11-2-15 09:10 發表
SumSum[url=http://adex.baby-kingdom.com/www/delivery/ck.php?bannerid=1353]BB [/url] ,
我都諗住book渚亭, 幾個月前先可book呢?尋日試過但未得,東橫係咪到親臨先可做member 呢?如果唔係member, 我諗都幾難book, TKS!

7月渚亭要待4月中才可以book,官網房價比Jalan.net低,唔知有那個網可以更低價訂房?
東橫係要親臨先可做member ,如果唔係member,3個月前才可以book,一般日子都唔算太難book。我以前唔係咁喜歡東橫的,但Sat就喜歡選他,因佢Sat唔會特別貴。但自從阿仔滿6歲,我估日後都會多了選他,因東橫是小學生無料。日元咁高,慳得就慳!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 KaHeiBaBa 於 11-2-13 23:01 發表

pm 傾,o.k. ??

原帖由 oldbean 於 11-2-15 01:36 發表

我又傾

me too

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:
原帖由 mickeyeva 於 11-2-15 00:25 發表
Hi SumSumBB,
你買4日 Flex JR East Pass,那麽來回函館是否另外購買來回車票?函館落青森另外買票, 我們不是從函館返港, 是由秋田走的, 秋田的東橫INN是最近火車站的一間, 唔使經雪地已到酒店, 你有無訂這間??
請問A F ...

個個東北祭都可以睇完後坐幾個字新幹線去第二個城市住,唯獨是秋田比較偏遠,火車班次又少,睇秋田竿燈祭一定要住秋田,所以我最緊張是訂秋田住宿,好彩我都訂到秋田的東橫INN,佢好似是火車站直結,1分鐘到步,加上會員可以入會員專用休息室享用按摩床,好似幾OK。

男爵府

原帖由 KaHeiBaBa 於 11-2-15 02:39 發表

慚愧嗎 ??

信住一半先啦 !!

睇完你地咁講,我真係慚愧到無地自容.......

男爵府

咁你去邊呀?
原帖由 oldbean 於 11-2-15 01:39 發表
我都要計劃下D行程啦。

男爵府

下一站去邊
原帖由 ahmama 於 11-2-14 23:12 發表

快D出晒安心攪下次行程麻.

公爵府

原帖由 oldbean 於 11-2-15 20:33 發表

睇完你地咁講,我真係慚愧到無地自容.......
唔通你........仲努力中?

公爵府

原帖由 NovMaMa 於 11-2-15 20:38 發表
咁你去邊呀?
又去食大碗面?? :lol

男爵府

哼! 我知你嬲我唔每日一留言之麻! 不過我真係有盡力架, 但好多時真係有心無力囉
原帖由 KaHeiBaBa 於 11-2-15 02:39 發表

慚愧嗎 ??

信住一半先啦 !!

公爵府

原帖由 NovMaMa 於 11-2-15 20:43 發表
哼! 我知你嬲我唔每日一留言之麻! 不過我真係有盡力架, 但好多時真係有心無力囉
你真係好受歡迎

男爵府

唔駛客氣啦! 我兩位小姐已經各有一件女仔款的雪褸, 但肯定唔可以頂到道東同Tomamu, 所以再買多件防風防水的有需要時加在外, 唔想再花錢去買件好堅的! 除了着衫問題, 其他配件又多喎, 小姐們玩到忘我時又甩呢樣甩個樣, 所以我哋兩老今次真係好阿四feel, 自己咩都無玩過
原帖由 龍舌蘭 於 11-2-15 10:30 發表

11月媽咪, 再次多謝之前報料. 我依家上左道癮, 想"咪"掉都好難. :-(

對於著衫, 小的覺得只要有一件頂得的褸(我今次係\GORE-TEX羽衣一件過), 內一件底衫, 加一件抓毛已OK. 入屋只係除一件.
可能小的今次去到天氣 ...

男爵府

雖然我年紀大, 但都仲怕醜架!
原帖由 wingogo 於 11-2-15 20:46 發表
你真係好受歡迎

公爵府

原帖由 NovMaMa 於 11-2-15 20:55 發表
雖然我年紀大, 但都仲怕醜架!
唔洗怕醜la
襯e+唔米咁多人我先咁講咋

首頁

尾頁

跳至