嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

多謝heihei007,如果多d成功例子,大家會更有信心去嘗試。
另外驗藥方面,我睇吓可唔可以自己做,應該做到幾種重金屬同類固醇,不過要問有沒有媽媽可借出藥膏給我,我再找同事幫忙

大宅

Esther

如果真的可以幫忙,我可以拿盒藥糕給你化驗

原帖由 Esther.K 於 11-3-17 20:28 發表
多謝heihei007,如果多d成功例子,大家會更有信心去嘗試。
另外驗藥方面,我睇吓可唔可以自己做,應該做到幾種重金屬同類固醇,不過要問有沒有媽媽可借出藥膏給我,我再找同事幫忙 ...

洋房

Esther,感謝你仗義協助為小眾bk版友出一分力,希望可以解開大家心中既疑慮,令更多患者受惠。

謝謝您。

另,有個 濕疹患者既BLOG (或者好多家長都睇過),雖然 BLOGER係成年人,資料未必跟小朋友(尤期嬰兒)相關,但幾有參考價值,誠意向大家推介。不家大防一看,當增加知識。

http://eczema-fighter.blogspot.com/

複式洋房

Esther

you are the best. thank you.

原帖由 Esther.K 於 11-3-17 20:28 發表
另外驗藥方面,我睇吓可唔可以自己做,應該做到幾種重金屬同類固醇,不過要問有沒有媽媽可借出藥膏給我,我再找同事幫忙 ...

別墅

Esther.K,
You're the hero!!
Thank you very much.

大宅

畀面勳章

Esther.K

你仲要唔要藥膏?因我同呀女自己都有睇, 有比較多藥膏.

我都係担心成分, 所以都冇長期用, 只係比較嚴重時搽. 我的濕疹已有很多年, 我都唔多理, 嚴重時就睇醫生拿類固醇, 1%已唔多得, 洗醫生的藥我感覺十分止痕, 也很快見效, 以我的個人經驗, 效力勁過1%的類固醇. 令我不得不有介心, 口服藥也沒有吃, 藥膏則嚴重時用. 始終不敢長期用.

就此我也SEARCH 過, 他的中藥成分很COMMON, 唯一甘草是有自然的類固醇, 至於什麼量才算是我們所謂的類固醇, 我就不知道, 所以只有有限度使用.

洋房

唔知進展如何?

大宅

I am awaiting for the result too.

禁止訪問

別墅

我都希望呀快D有消息呀! 唔知係咪遇到咩困難呢?

大宅

點解呢個post沉左, Esther 有消息嗎?

洋房

回覆 Naxos 的帖子

係呀,我都好想知道個答案,esther,唔該!

複式洋房

Maybe you can ask the herbalist directly. As a competent and responsible professionals , he should tell you the components of the drug. All of you have the RIGHT to know what medication you are taking.

洋房

回覆 c3027030 的帖子

He insisted to say that those herb only contains chinese herb and not western medicine including steroid was added. However, the effect of his herb is so effective and miracle that seems steriod!

別墅

Any news?

洋房

I also want to know, any news?
Or we may assume no result from Esther.
Any one would like to test the medicine by ourself?

大宅

?

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

我都想知結果,或者有無人識傳媒,東張西望,叫佢地去驗下,可能快D有結果

別墅

any news?????????????????

大宅

Any update?

首頁

尾頁

跳至