跳至

首頁
23456...63

尾頁

大宅

原帖由 janjan28 於 11-3-12 21:28 發表

係呀...我仲次次搽一大pat添>.<
o姐咩事睇中醫呀...又係皮膚呀???

其實qv 同ai..我之前都係用一大pat = ="
係呀..中醫話佢好毒..要解一解佢

大宅

原帖由 janjan28 於 11-3-12 21:26 發表

學卷係一個價錢...但睇下間學校本身學費貴唔貴囉....有d唔貴支助完交百幾蚊學費架咋

我大仔讀緊依間..用左學卷返半日都仲要交差唔多六百蚊學費..校長果d 又好似麻麻地..所以我諗住o 姐讀第2 間

大宅

原帖由 janjan28 於 11-3-12 21:24 發表

係呀..k1好多唔收細仔架...我都煩緊呀....

我煩緊n 班..你覺得pg 有無用呢..一唔一齊上?

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 janjan28 於 11-3-12 05:00 發表

用左啦...特登買完返家即刻用啦...我覺得用完好似真係好左D呀...不過要用多幾日先知...真係唔該你呀

咁就好喇,細佬仔快D好返晒,咁就靚仔晒~
我話咁快就用完一樽,因為比埋個女浸,佢地2隻野好鍾意,日日主動叫我地落比佢地浸浴~

[/url]

公爵府

原帖由 SummerLuLu 於 11-3-12 14:32 發表

我個仔個身又無野喎,係塊面成日又鞋又甩皮又紅咁...今日買左支ai cream比佢試,睇下得唔得lor...我見佢都好痕呀,成日R...

我個仔之前係頸同心口都乾埋囉,而家就仲有條頸仲有少少鞋,不過好之前好多~

我見D人話用AI之後隔半個鍾再用埋佢另一支LOTION,咁最好同快D好BOR,不過我買左MUSTELA濕疹用個支STELATOPIA,以前細女用開幾好,而家同哲皓用左幾次都好左,不過仲有個頭皮仲係好乾,而家同佢搽埋個頭~

[/url]

禁止發言

公爵府

原帖由 SummerLuLu 於 11-3-12 14:35 發表

細仔同大仔有咩分別呢?我聽講又話k1唔prefer細仔,但大仔又唔受歡迎...咁即係點ar

細仔即係2歲10個月入K1囉,大仔就3歲10個月入K1
如果細仔既話,細一年,小朋友學習能力會比大仔差D,但都有D細仔係緊得上既,我2個女都係年尾出世,大女就比佢做大女,咁佢就輕鬆D,同埋醒D,老師都鍚佢多D,細女就比佢做細女(即2歲幾入學),細女學野都算快,佢1歲已經講緊流利句子,10個月大已經行得好穩陣,不過如果遲一年先入學,我會仲輕鬆,我而家後悔唔比佢做大女,佢既小肌肉發展仲未係好得,K2要寫字時,佢辛苦D囉~

我睇左自己2個女分別做大女同細女,我就鍾意做大女多D,大仔唔會唔受歡迎,我大女時考幾間學校,幾間都收,我首選個間收左,我就冇考其他LU~

[/url]

禁止發言

禁止發言

禁止發言

禁止發言

公爵府

原帖由 SummerLuLu 於 11-3-12 14:38 發表

咁學卷有幾錢係咪個個唔同架??
natalie你兩個囡呢家讀邊間呀?天水圍區?其實全日好定半日好呀?我見救世軍個d全部都係全日既..

學卷人人都一樣架,不過你要揀架,上次比左條LINK你,幼稚園概覽既,入面有寫,邊D係有學卷,邊D係冇學卷,你要留意返呀,而有幾多錢,要睇返到我地小B入學個年有幾多,而家唔記得係萬幾蚊囉,上次比你另一條LINK有架~
我2個女係香港創價幼稚園讀,係九龍塘~
如果冇時間湊就全日好,有時間我鍾意半日多D,因為全日個D,早午先學野,下午係訓覺同玩架咋,屋企都可以啦,全日我覺得容易病D,同埋如果想揀出名學校,多數都係半日架~
不如你諗左想要咩類型學校先啦,想要名校定近屋企多D?谷個D定開心個D?有學卷定冇學卷都OK?小學想政府個D定私小直資?等自己有個方向,咁先知睇咩學校嘛?

[/url]

公爵府

原帖由 janjan28 於 11-3-12 21:23 發表

你快d開黎用下啦...可能對皮膚好d呢...我上網睇人奶皂係台灣好普遍架...

比個網黎睇下呀,同埋整皂個網,我想睇下好唔好PUMP D奶黎整呀,THX~~

[/url]

公爵府

原帖由 kathykat 於 11-3-12 21:24 發表

chu chu 浴鹽好用嗎? 邊樹有得買呀

你可以去觀塘港貿15樓間BIBIDADA,好似有9折架,你可以上返佢個網睇價同登記左做會員先,因為會員先有折架~
上次係JUSCO減價時買左,而家叫老公去哩度買,近佢公司~

[/url]

公爵府

原帖由 kathykat 於 11-3-12 21:37 發表

其實qv 同ai..我之前都係用一大pat = ="
係呀..中醫話佢好毒..要解一解佢

咁細個食中藥得唔得架,固體都未食得BOR,怕唔怕架?

[/url]

公爵府

原帖由 kathykat 於 11-3-12 21:42 發表

我煩緊n 班..你覺得pg 有無用呢..一唔一齊上?

N班我揀近近地算喇,不過都未睇呀~
PG我覺得有用,因為大女細個時,我9個月開始比佢返,到佢返學時,真係好D,佢知咩叫返學,同冇咁怕羞,鍾意學習多D
細女就返少D,佢冇咁主動,冇家姐咁開朗同出1去玩都要WARM UP好耐~

一齊上都好呀~

[/url]

公爵府

原帖由 janjan28 於 11-3-13 01:03 發表

其實我覺得都ok既...可以比佢做下平時係家做唔到既練習...你有無好介紹呀...好既一齊上啦...又可以gathering啦...我大女時都有約埋d朋友仔一齊上架

我大女時又係約埋一齊組一班上,上完又可以去玩同食,幾好呀~

[/url]

公爵府

原帖由 janjan28 於 11-3-13 01:04 發表

食人奶都毒

可能係亞媽食D野毒

[/url]

公爵府

原帖由 janjan28 於 11-3-13 01:09 發表

我個仔由頭鞋到落腳呀...睇見佢就唔開心...mustela好用呀...等我又試下先...

而家買lotion比細佬仔仲貴過大女時...男仔之家仲矜貴過個女仔

係呀,我亞仔用左MUSTELA STELATOPIA幾好BOR,不過你睇清楚,佢有好多隻架,係哩隻先岩架,我係BEBEDREAM買$150 200ML都抵用~
係呀,我都買左好多比哲哲用呀,另外之前有包試用既亞B哥保濕水,用左一次又好似幾好,我又買左睇下得唔得,係有好左,不過好慢囉,我留返平時用,當神仙水比佢用
夏天開冷氣噴下,應該唔錯~

[/url]

禁止發言

首頁
23456...63

尾頁

跳至