單親天地

跳至

首頁
23456...10

尾頁

伯爵府

畀面勳章

原帖由 wayso 於 2011-3-16 11:27 發表
哈哈..我都覺自己對狗好過對人架...:lol
咁即係你講左咁耐,都係隻歌基啦...明晒
芝娃娃點生隻咁大嘅狗,我唔覺係問題,反而個問題係,唐狗同芝娃娃點可以搞埋一齊 ,論體型,諗唔明..
好多時响度都唔珍惜架啦,要真正無左至會明 ...

係呀呢個問題我都諗左好耐,2隻唔同體型既狗可以攪埋一齊,不過生既時候隻芝娃娃都辛苦啦,因為唐狗比一般狗大隻麻,所以佢話佢媽佢家姐個個喊到傻,都係個一句,種到隻狗咁,冇計,我就算幾錫我d貓同兔都好,唔岩佢地食既野就算點都好我都唔會心軟,因為咁樣係害左佢地

瑪瑙宮

環保接龍勳章

直頭諗唔明添啦...
我亞女都係好衰,一見我食野就扮可憐,唔理佢呢,佢就會用手點吓你隻腳,慌c我唔知佢係度咁,所以有時我都會比少少人食嘅野比佢食,但我會趙到無晒味至比佢食..
有時我食西蘭花,花就我食,咁條x(唔識寫) ,切細粒烚熟比佢食,佢食得好開心架...:)
原帖由 ditochan 於 11-3-16 11:31 發表

係呀呢個問題我都諗左好耐,2隻唔同體型既狗可以攪埋一齊,不過生既時候隻芝娃娃都辛苦啦,因為唐狗比一般狗大隻麻,所以佢話佢媽佢家姐個個喊到傻,都係個一句,種到隻狗咁,冇計,我就算幾錫我d貓同兔都好,唔岩佢地食既 ...

伯爵府

畀面勳章

原帖由 wayso 於 2011-3-16 11:39 發表
直頭諗唔明添啦...
我亞女都係好衰,一見我食野就扮可憐,唔理佢呢,佢就會用手點吓你隻腳,慌c我唔知佢係度咁,所以有時我都會比少少人食嘅野比佢食,但我會趙到無晒味至比佢食..
有時我食西蘭花,花就我食,咁條x(唔識寫) ,切細粒 ...

我係絕對唔會心軟既呢樣野哈哈,我格離屋隻狗都係咁,佢主人都會咁整西蘭花比佢食,仲有呀佢仲會整豆苗炒蛋比隻狗食,乜食得既咩唔怕油咩?我就唔敢博啦,佢之前成日話我比d雞柳條佢隻狗仔攪到d便便軟既唔靚,自此之後我都冇比啦

瑪瑙宮

環保接龍勳章

西蘭花,食得架,我聽e生或專家講嘅,至要用烚嘅方式煮,無油鹽,其實好多人食嘅食物都可以比,不過要令外整囉...
你知嗎,我反而覺好多狗仔零食仲無益呀,我試過,好鬼咸添..
原帖由 ditochan 於 11-3-16 11:43 發表

我係絕對唔會心軟既呢樣野哈哈,我格離屋隻狗都係咁,佢主人都會咁整西蘭花比佢食,仲有呀佢仲會整豆苗炒蛋比隻狗食,乜食得既咩唔怕油咩?我就唔敢博啦,佢之前成日話我比d雞柳條佢隻狗仔攪到d便便軟既唔靚,自此之後我 ...

伯爵府

畀面勳章

原帖由 wayso 於 2011-3-16 11:53 發表
西蘭花,食得架,我聽e生或專家講嘅,至要用烚嘅方式煮,無油鹽,其實好多人食嘅食物都可以比,不過要令外整囉...
...

但係我格離屋隻狗食豆苗炒蛋加飯喎

侯爵府

環保接龍勳章

WAYSO,
係WO...現在潮流興自製狗零食WO..曲奇餅/豬雞肉干...
你們有無整過呀?

原帖由 wayso 於 11-3-16 11:53 發表
...
我係亞四...越忙越開心!上山下海樣樣佳能....

瑪瑙宮

環保接龍勳章

清淡嘅,應該無問題,不過要留意體重同狗狗年紀,蛋始終胆固醇高..
其實食呢d野,狗狗開心好多架,但真係要注意上面所講,體重同年紀配合黎食囉..同人一樣咁,注意身體之嘛..
原帖由 ditochan 於 11-3-16 12:50 發表

但係我格離屋隻狗食豆苗炒蛋加飯喎

瑪瑙宮

環保接龍勳章

無呀,我唔識整,又無焗爐...
所以..我都比蔬菜類佢食,有時咪烚d肉粒囉,因為佢年紀大啦,要清d
原帖由 vane 於 11-3-16 12:54 發表
WAYSO,
係WO...現在潮流興自製狗零食WO..曲奇餅/豬雞肉干...
你們有無整過呀?

侯爵府

環保接龍勳章

吾止菜食得..
我朋友2隻8哥...成日食水果TIM... 只限蘋果和梨

原帖由 wayso 於 11-3-16 12:57 發表
無呀,我唔識整,又無焗爐...
所以..我都比蔬菜類佢食,有時咪烚d肉粒囉,因為佢年紀大啦,要清d
我係亞四...越忙越開心!上山下海樣樣佳能....

瑪瑙宮

環保接龍勳章

係呀,我都有比佢食,不過佢好識食架,唔香嘅唔吼,因為試過幾次,我都唔無味唔好食,佢真係唔食架喎..吹脹
原帖由 vane 於 11-3-16 13:01 發表
吾止菜食得..
我朋友2隻8哥...成日食水果TIM... 只限蘋果和梨

伯爵府

畀面勳章

原帖由 wayso 於 2011-3-16 12:55 發表
清淡嘅,應該無問題,不過要留意體重同狗狗年紀,蛋始終胆固醇高..
其實食呢d野,狗狗開心好多架,但真係要注意上面所講,體重同年紀配合黎食囉..同人一樣咁,注意身體之嘛..
...

因為好味過佢地d狗糧,不過始終冇咁好既,佢都係咩都比隻狗食,其實狗係咪可以飲鮮奶架?

子爵府

環保接龍勳章

入嚟扮兩聲貓叫引Wayso注意先!

喵~~~喵~~~...

瑪瑙宮

環保接龍勳章

咁就睇佢比咩d狗狗食d,我只會比某種蔬菓架啫...
人飲嘅奶,係唔可以架,想飲要買寵物嗰d囉...:loveliness:
原帖由 ditochan 於 11-3-16 15:12 發表

因為好味過佢地d狗糧,不過始終冇咁好既,佢都係咩都比隻狗食,其實狗係咪可以飲鮮奶架?

瑪瑙宮

環保接龍勳章

扮咩呀...等我落集放狗咬你吖啦...
原帖由 akina_yeung 於 11-3-16 15:21 發表
入嚟扮兩聲貓叫引Wayso注意先!

喵~~~喵~~~...

伯爵府

畀面勳章

原帖由 wayso 於 2011-3-16 19:27 發表
咁就睇佢比咩d狗狗食d,我只會比某種蔬菓架啫...
人飲嘅奶,係唔可以架,想飲要買寵物嗰d囉...:loveliness:

我以為自己記錯,佢真係比人飲既鮮奶佢隻狗飲,所以我覺得佢隻狗d便便唔靚唔關我比佢食狗食既雞柳條,今日下午我先開佢拖黎,嬲到我爆炸,因為我未有洗衣機用手洗衫,d衫就算我擰乾都有水滴架麻,佢就話我好放d衫係門口晒乾整濕個地下等佢隻狗冇得出黎晒太陽,佢都痴線既,達地大家都有份用,憑咩話我喎

伯爵府

畀面勳章

http://www.facebook.com/album.ph ... 00151394430&theater

http://www.facebook.com/album.ph ... 00151394430&theater

我朋友隻肥豬bu仔哈哈

瑪瑙宮

環保接龍勳章

吓...你琴日至話同佢好好呀,乜原來早有心病架啦...

原帖由 ditochan 於 11-3-16 19:32 發表

我以為自己記錯,佢真係比人飲既鮮奶佢隻狗飲,所以我覺得佢隻狗d便便唔靚唔關我比佢食狗食既雞柳條,今日下午我先開佢拖黎,嬲到我爆炸,因為我未有洗衣機用手洗衫,d衫就算我擰乾都有水滴架麻,佢就話我好放d衫係門口晒 ...

瑪瑙宮

環保接龍勳章

好靚仔喎,其實我隻種肥嘟嘟,好可愛架..
我又有着左尿片嘅相呀...

原帖由 ditochan 於 11-3-16 19:37 發表

我朋友隻肥豬bu仔哈哈

伯爵府

畀面勳章

原帖由 wayso 於 2011-3-16 23:03 發表
吓...你琴日至話同佢好好呀,乜原來早有心病架啦...

心病有就一定,因為佢成日干涉我教仔我至憎,佢係好人黎既,不過係超煩囉

伯爵府

畀面勳章

原帖由 wayso 於 2011-3-16 23:05 發表
好靚仔喎,其實我隻種肥嘟嘟,好可愛架..
我又有着左尿片嘅相呀...

...

我見到你個女個樣好無奈哈哈

首頁
23456...10

尾頁

跳至