想生BB

跳至

首頁
23456...51

尾頁

大宅

回覆 sinsin_82 的帖子

我都係要戒到有為止呀....大家一齊努力啦.

大宅

星期一去左覆診了, 改了全張藥坊, ec話我可以專心生bb喇. 仲叫我一星期後再去覆診. 先要2制藥即4日份量, 飲兩日, 停兩日, 再飲兩日.
希望有好消息喇

別墅

kamun, 請問你睇佐幾耐呀???醫師就幫你轉藥呀?? 因為我都好心急呀.. 唉.. 人越老.. 越驚呀...
我剛剛開始睇,但我想問下,蛋及咸蛋係咪都係唔食得架??
因為我唔記得佐問呀, thx

大宅

咁何ec好 d 定係 唐ec好d呀?
有冇人可以PM個電話同地址俾我呀?

男爵府

回覆 kamun 的帖子

KAMUN 我哋一齊努力,等好消息la~ ^o^

民房

请问何EC的诊所在哪里 PLEASE PM ME 万分感谢!!!!!!!!

大宅

蘿蔔糕 發表於 11-4-12 15:32
kamun, 請問你睇佐幾耐呀???醫師就幫你轉藥呀?? 因為我都好心急呀.. 唉.. 人越老.. 越驚呀...
我剛 ...

Hi ! 蘿蔔糕:
我由上年2010年12月開始睇何ec架, 睇了一個月到, 量血壓時, check到好似高左d, 我就同ec講, ec再幫我改下藥坊, 被d降血壓的藥我, 到了星期一覆診時, ec問我血壓怎樣? 我話都好左好多了, 現左上壓110下壓64都有, 佢都怕我血壓會太低呀, 最高上壓去到135下壓80左右, 所以就同我講, 唔被血壓藥我了, 仲同我講, 你以家可以專心生bb喇喎.

聽到ec咁講, 我就放心又安心了.

你問蛋和咸蛋可唔可以食? 之前, ec就冇講過話唔食得喎. 今次就叫我唔好食麵、飲凍野、生泠野、蝦蟹、海鮮類、煎炸野、魚生壽司都唔食得. 如果想生仔就要戒酸辣野, 如果想生女就唔洗戒.

係呢? 你幾多歲呀? 做乜話自己老.

子爵府

Heard from my friend that this 何ec very impolite and impatient...

大宅

rabbit.yi 發表於 11-4-12 16:44
咁何ec好 d 定係 唐ec好d呀?
有冇人可以PM個電話同地址俾我呀?

聽聞唐玉蘭ec係何樹勛ec的徒弟, 我就未睇過唐ec, 但佢係女性, 所以可以講d女人野佢會知多d咁.
你可以打電話問下佢幾時邊處有應診, 再上去睇証都得, 睇完上來回報吓情況呀 ^.^

我pm左d資料被你喇. 祝 早日好孕喇喂 !!

大宅

kellymama1980 發表於 11-4-13 12:29
请问何EC的诊所在哪里 PLEASE PM ME 万分感谢!!!!!!!!

我pm左喇, 你睇睇 ^.^

大宅

momobibi 發表於 11-4-13 15:58
Heard from my friend that this 何ec very impolite and impatient...

其實我又唔覺佢不禮貌和不耐煩. 可能佢太多人要睇, 所以佢唔會同你講太多野, 由佢d助手(徒弟)同你解說. 仲有, 如果有人唔聽話唔戒口, 佢真係會鬧架, 不過, 係講梗真係生病個d人囉, 我就返而覺得佢有時幾攪笑喇. haha

別墅

我都30啦, 所以好想要BB, 由其是呢幾年, 但一直都無聲無息..
CHECK過曬所有野都無問題 !!!
由上年7月起比醫師睇, 到現在個肚都無聲無息..所以轉下醫師...
我上星期五起開始睇何醫師, 當時見到有人BINGO, 真係好開心呀, 因為之前都未試過係醫師度見到人BINGO過...
我真係咩都戒口, 酸辣, 生冷, 牛, 雞 等等咩都無食, 每日主要都係食豬及菜為主, 前幾日唔知重食佐西蘭花添.. 唉.. 不過我唸幾棵唔怕瓜.. 唯有真係準時食藥啦.. 如果真係無時間許可, 我都會留第二日飲, 重知就跟足他要求, 於 4 - 8 時段飲藥效果最好, 希望真係可以得啦.. 因為我真係好想可以BINGO呀...
等到頸都長...
我其實生仔又好, 生女又好, 生得出就好啦...嘻嘻..你有無特別要求呀???
希望你今個月成功啦, 之後就番去飲安胎藥 ^^

大宅

蘿蔔糕 發表於 11-4-13 18:35

我都30啦, 所以好想要BB, 由其是呢幾年, 但一直都無聲無息..

承你貴言, 大家一齊飲安胎藥lu.....kaka

其實你30都好細姐, 我仲大過你啦. 我都想了好耐想要BB架, 但, 之前, 老公未READY好, 時間又好似未許可咁, 正式開始開工都係這兩三個月之事.
其實, C6都冇所謂, 仔囡都鍾意, 但我就想生仔仔先囉, 其實健健康康就好了. 有得生就好喇, 太強求反而仲會壓力加深.

你戒口都戒得好清喎, 雞牛都戒埋, 佢又冇叫我唔好食牛, 只是叫我唔好食咁多雞, 如果要食就食小小雞胸肉.

佢有冇叫你唔好食麵包呀? 佢就有叫我唔好食咁多, 攪到我早餐有時都唔知食咩好? 真係頭都大埋呀..

別墅

我想就想佐好耐,但一直都未成功,有時都幾心灰架。
佢有叫我小麥唔好食,我問包算唔算,佢話算,我唸即係都唔食得,結果就無食了,現在早餐是吃飯,午餐食雪甲,晚餐再食飯,不過成日就好肚餓囉,c6都話我勁,以前無可能食曬一碗飯,現在唔止一碗添呀,我唸唔肥都好難呀@@
大家一齊努力,今個月齊齊bingo 過板^^

別墅

kamun 發表於 11-3-22 15:12
我係佐敦睇, 都唔算貴喎.
我pm d資料你睇睇.

可唔可以pm埋ec 資料同價錢比我呀, thanks

可怡媽  可唔可以pm埋ec 資料同價錢比我呀, thanks  發表於 11-9-5 11:22

大宅

may_may02 發表於 11-4-13 23:47
可唔可以pm埋ec 資料同價錢比我呀, thanks

pm左喇, 你睇睇 ^.^

大宅

蘿蔔糕 發表於 11-4-13 23:44
我想就想佐好耐,但一直都未成功,有時都幾心灰架。
佢有叫我小麥唔好食,我問包算唔算,佢話算,我唸即係 ...

我起身晏左, 中午就當第一餐了, 都係食飯. 如果早起床, 有時都會食粥或通粉咁, 你中午食雪甲? 即係咩黎架????

睇d jm好似話甜品唔食得, 唔知係咪呢? 我好鍾意食豆腐花架. 成日一收工就買返屋企食. haha

別墅

我都係起身已經好遲, 所以我都係食早午餐呀 !!! ( 我都係有時早起, 就係食粥呀, 因為太多野唔食得啦 ==" )
我食雪蛤膏 + 燕窩 ( 係許留山買架 ), 因為成日係出面, 都唔知可以食D咩好 , 唸佐好耐, 先唸到它... 唉...
原來唔食得甜野架, 得我聽日問下先, 唔係咪白白浪費佐戒咁多野食, 唔好呀....

大宅

蘿蔔糕 發表於 11-4-14 14:46

我都係起身已經好遲, 所以我都係食早午餐呀 !!! ( 我都係有時早起, 就係食粥呀, 因為太 ...

雪蛤膏 + 燕窩咁正. haha

好呀! 你聽日覆診問吓可唔可以食甜品, 返來回報吓.

我下星期一又返去問清楚先, 如果唔係真係功虧一簣呀
好多野要戒口, 真係好慘呀 )))))

子爵府

我下星期三去看了,第一次看有沒有什麼要記住問或講呀?

首頁
23456...51

尾頁

跳至