自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

我仔細個都會同我一齊入女厠,但到左5歲左右我就要佢自己入男厠架啦,佢又ok喎,我就會係出面等佢囉,有時我見如果我仔拎唔到厠紙,會有人幚佢,洗手佢唔夠高又會有大人幚佢,都唔洗太擔心既,8歲又係真大左d,有好多野都識架啦,自己入男厠都唔會有問題啦

子爵府

其實咁大個, 自己都去到啦, 洗咩跟到實?
我仔4 / 5 歲時已經唔肯跟我去女厠啦, 佢話自己識啦. 咁我地做大人的, 就要放手, 比佢地自己獨立吓...

男爵府

回覆 Anpanmama 的帖子

hi anpanmama,
係泳池, 如果家長不放心的話, 其實可以向值日的人員要求使用家庭更衣室ga...
最重要係不用額外收費ga...

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆 yenlau09 的帖子

check過幾乎我去嗰幾個泳池都無family changing room先至咁煩惱!!!

seavl  family changing room - Kwun Tong  發表於 11-7-4 14:48
yenlau09  咁只好返屋企先至沖涼啦.  發表於 11-6-23 09:20

禁止訪問

男爵府

環保接龍勳章

八歲個男仔自己都識得醜啦. 俾人知道入女厠都怕人笑啦. 同埋會對佢地成長都唔好.
應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。
神所賜、出人意外的平安必在基督耶穌裡保守你們的心懷意念。

洋房

唉! d爸爸同d囡囡入男廁仲大問題啦! 好多媽咪成日話女廁排長龍, 叫d爸爸同囡囡入男廁, 可以快d, 又唔諗吓男廁個個企係尿兜度去, 有時d女會望吓望吓!

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

回覆 MINK926 的帖子

但係一個人帶住個仔, 自己又急要去廁所, 咁....係咪叫佢在出面等呀? 會唔會疏忽照顧架? 係咪應該帶埋入女廁呢?
我第日可能有呢個煩惱....
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

heidys 發表於 11-7-4 13:53
回覆 MINK926 的帖子

但係一個人帶住個仔, 自己又急要去廁所, 咁....係咪叫佢在出面等呀? 會唔會疏忽照顧 ...

去殘廁比較好...

首頁

尾頁

跳至