自由講場

跳至

首頁

尾頁

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

網上仲未有得睇添....mouth:

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

請問可以係WHERE睇反??

fengfeng  http://programme.rthk.hk/rthk/tv/programme.php?name=tv/parenting2011&d=2011-06-21&p=5093&e=&m=episode  發表於 11-6-22 00:21
[img][/img][img align=left

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

真係好誠張, 成個箱都係零食

thunder_bunny  如果無小朋友, 我都想呀 ~ 我細佬妹 佢地 咪好多呢d野食囉 ~  發表於 11-6-22 00:09
happymama11  唔係成個箱, 係成間房, 你話死唔死!! 呢個阿媽真係極品呀!!  發表於 11-6-21 22:55

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆:睇緊港台節目, 真係唔相信有咁既家庭, 好恐怖

全職媽每星期6-7次外賣,下午茶老麥/cake/紙包果汁 .....對仔女瘦猛猛。

大宅

未睇啊.... 港版小肥??

子爵府

有呢d亞媽架!我個朋友個亞媽成世都唔煮飯,煲湯加煲水。就算我朋友有bb 都係咁話

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我小朋友一路睇, 一路話: 佢地就好啦!! 笑c我!

不過當佢睇到個肥仔做運動做唔到同喘晒氣, 跟住個營養師又話佢超標, 我小朋友即刻好緊張問我有佢有無超標? 我話無之後, 佢即刻多謝我無成日比佢食零食! 所以我覺得呢個節目真係好好!!

禁止訪問

大宅

可以去港台個網頁睇返呀!
今集係第三集,之前仲有
1.講識三文語
2.全職爸爸

http://programme.rthk.hk/rthk/tv ... 43974&m=episode

Jason  Thanks  發表於 11-6-22 02:21

公爵府

畀面勳章

回覆 kitbebe 的帖子

我識人係咁架, 一個星期煮一餐已經巴巴閉四圍講佢煮飯, 最慘佢個仔成日病仲要成日食d快餐

大宅

畀面勳章

呢個世界真係咩人都有,第一次見識呢d媽媽,真係大開眼界比我就真係過唔到自己o個關mouth:真係枉為媽媽,不過佢老公都係short既居然縱容個老婆日日叫外賣,反正日日食外賣都唔平,不如請個工人日日煮,點都健康過出街食掛

禁止訪問

珍珠宮

環保接龍勳章

就算出街食都會叫d清清地餸,如蒸肉餅,炒下菜。叫埋d炸薯條,雞翼!眞係想靠害!
煮個通粉或米粉有幾難?懶成咁!

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

真係好過份, 成間房都係零食, 仲以為佢開零食鋪
http://www.baby-kingdom.com/static/image/smiley/default/bb69.gif[/img]

大宅

晚上食飯時大家都一路嘩,一路鬧,細女7歲都話好離譜,仲贊咗我幾句話好在有媽媽飯食好幸福,港台節目多謝哂!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

llako99 發表於 11-6-21 21:07
今晚睇完天下父母心,真係覺得自己算係好媽媽,起碼夏天無論幾熱幾累,冬天雙手無論幾痛幾凍,我都會煮飯比 ...

我都同你一樣, 就算夏天流晒汗, 冬天雙手爆列, 都堅持煮住家飯俾對仔女食, 間中食吓垃圾食物都可以, 但唔係好似嗰個阿媽咁害死自己啲仔女!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

thank you
[img][/img][img align=left

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

媽媽太縱容小朋友啊!同埋,她都很懶啊!

大宅

首頁

尾頁

跳至