美容扮靚

跳至

首頁
23456...18

尾頁

別墅

睇落去有無清減到??

別墅

回覆 siu_lam 的帖子

第2-3日我面尖左(但平時如果有瘦既話,本人都會先瘦面)應該係無咁腫o瓜--(本身面唔大)

第7日左右,老公忽然問:點解個肚肚扁左既??暗爽~但我都係想要經期到多過肚肚扁左

第10 日~褲頭鬆鬆.....(坦白講~胃口細左咁多...唔瘦都難)

別墅

回覆 ZEKU 的帖子

講真~有

但我唔想誤導大家,真係每個人體質唔同

我新陳代謝好差~所以其他人做,可能效果比我好

我好乖~有做運動架

別墅

回覆 ZEKU 的帖子

珍珠宮

我上個月12號去做咗第一次嘅埋線, 其間無依時食藥, 有時一日飲一次藥, 又無戒口, 又無做運動, 體重由119減至114(每次都係朝早起身磅重), 唔知係咪心理作用覺得雙下巴無咗, 肚腩係扁咗少少
我又唔覺得自己瘦咗, 但個磅數又真係落咗少少喎, 個刻真係開心到飛起, 其實我擔心係電子磅壞咗而空喜歡一場.

siu_lam    發表於 11-8-23 09:58

Love and Kindness are never wasted.

珍珠宮

HI! MOMOHK,

我上次去因為BOOK唔到個女醫師, 結果搵咗個男醫師幫我埋線, 佢都整疼咗我個肚, 可能係佢落針前幫我好大力按咗幾下個穴位所致, 因為我排便好差, 而我個新陳代謝亦都係好差, 所以個人好易肥胖. 你目標減幾多磅?

Love and Kindness are never wasted.

別墅

回覆:babycam 的帖子

我真係無預期想減幾磅我剩係想經期回復正常
如果瘦左就喜上加喜

註:穴位埋線真係明星效應、令人認為係減肥武器、其實不要對減肥期望過高、等我試多幾次、確認佢對其他方面療效有幫助先、有幸瘦到、我會如實報導

大宅

回覆:momohk 的帖子

Momohk,

可以比荃灣既地址同電話我嗎?

複式洋房

我台灣既朋友講, 如果唔係長期做埋線, 唔會有咩效果.. 不過可能因人異議啦. 佢做過, 佢話唔有囉, 好似針灸咁. 只偽埋完會酸痛.

複式洋房

唔痛, 打錯tim

別墅

回覆 fifionachan 的帖子

別墅

我d ~ friend o係台灣做,都係埋10針8針咋(本身都係瘦妹黎既....但都話會slim d)

HK friend 就大約20 針,佢地多數持續做左4-5 個月(瘦上加瘦)

別墅

罰抄呀唔該

複式洋房

我岩岩做完埋線了.. 上黎報告一下.
首先我整親條腰,肌肉扭傷左. 所以男醫師幫我做手法治療+針灸. 一開始按左腰, 我真係痛到頭暈. 跟住針灸, 有少少吉既感覺同隻腳好"臂", 因為係針係我對腳度. 之後就到女醫師埋線喇. 我真係好驚. 因為我好怕打針. 基本上我驚仲多過痛. 醫師手勢真係好好, 好快. 全個過程我都唔敢睇. 只係想快D做完. 最後就診証. 佢開d中藥比我調理身體.

手 - 左右各 5 針
肚 - 14 針
PAT PAT - 6 針
大腿 - 左右各 6 針
小腿 - 左右各 3 針

Total : 48 針

醫師針PAT個時話有兩個穴位, 針左會幫到我條腰痛. 針完真係無咁痛喎, 神奇. 但唔知聽日痛唔痛喇.

Q1: 痛唔痛? 肚就一D都唔痛, 腳有少少, 有D脹. 做完隻腳最酸痛
Q2: 醫師好無? D醫師幾NICE. 女醫師落針好快.手勢好好, 唔粗魯.佢都會同你傾下計. 姑娘都好Nice, 快手幫我貼膠布.
Q3: 戒口? 醫師話唔洗點戒口.
Q4: 幾時做得運動? 呢2-3日都唔好做劇烈運動
Q5: 我幾重? 我高156 cm, 102磅

效果要再遲D報告, 報告完畢.

別墅

我都好想做, 不過有小小驚

別墅

siu-lam, 你係吾係都0係荃灣做呀?? 整個過程搞左幾耐呢??

別墅

記得食藥呀!!!!!!

你今晚應該會好好訓

複式洋房

ZEKU 發表於 11-8-18 15:26
siu-lam, 你係吾係都0係荃灣做呀?? 整個過程搞左幾耐呢??
係呀, 都係荃灣. 我都唔知埋線幾耐呀, 因為我11點到, 跟住我係整左腰先呀麻. 我估計埋線25分鐘左右啦.

複式洋房

momohk 發表於 11-8-18 15:52

記得食藥呀!!!!!!
我會架喇. 唔洗今晚好訓呀. 我返到黎, 食完下午茶. 我已經訓左. 岩岩起身. 可能我尋晚腰痛, 訓得好差, 跟住岩岩又比醫師按呀針呀, 好攰, 所以真係好眼訓.

複式洋房

埋線第二天

朝早起身返工, 依然覺得好眼訓.對腳好酸痛, 上落樓梯又痛. 同事話我個肚好似細左. 唔知係因為無晒胃氣定係點喇. 飲緊第一劑中藥, 28味中藥撈埋, 好苦呀...

首頁
23456...18

尾頁

跳至