懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

引用:Galli,我都照到閃閃呀!!!真係好開心呀!!!呢

原帖由 hei222 於 11-11-02 發表
Galli,

我都照到閃閃呀!!!真係好開心呀!!!呢個星期真係擔心C我,怕再一次....
想問下你今日係照肚定超陰呢?我仲係照超陰,所以問下你,我bb得0.39mm咋,不過e生話正常,仲見到閃閃!我係咪唔夠長胎呢?

別墅

引用:Quote:原帖由+hei222+於+11-11-02+發表Gall

原帖由 Galli 於 11-11-02 發表
想問下你今日係照肚定超陰呢?我仲係照超陰,所以問下你,我bb得0.39mm咋,不過e生話正常,仲見到閃閃!:ha ...
係0.39cm先啱

複式洋房

我係用肚照架!而且唔係飲咗好多水,但一照就照到喇!我同老公一見到個胎囊裏面有粒白色豆閃吓閃吓,真係好開心!

複式洋房

咁你今日係幾週呢?醫生話我6w2d,預產期係6月25日

別墅

回覆:hei222 的帖子

E生話我6wk1,預產期唔改住,係6/23

複式洋房

可能因為我好緊張,所以唔使飲水已經漲哂,哈哈.....如果唔係6w仲係陰照都好正常~同最緊要醫生話無問題就ok啦~

大家再努力!!BB們加油!!!!

別墅

回覆:hei222 的帖子

好呀!我兩星期返去覆診!我和bb要加油先得!

複式洋房

Galli,
我同你check到bingo既日期,同埋而家個周數,同預產期都好接近呀!!

男爵府

引用:我係用肚照架!而且唔係飲咗好多水,但一照就

我係用肚照架!而且唔係飲咗好多水,但一照就照到喇!我同老公一見到個胎囊裏面有粒白色豆閃吓閃吓,真係好開心 ...
恭喜妳!都話唔使擔心㗎啦!

大宅

回覆:胎囊size?

我今日都照到閃閃, 6w3d, EDD 2012/06/24

2 months to go  

複式洋房

iczzzz,
多謝哂!!

knababy,
我哋都好接近喎!!

大宅

引用:iczzzz,多謝哂!!knababy,我哋都好接近喎!!

iczzzz,
多謝哂!!
係呀! 其實醫生睇卡仔 EDD 係 6/25, 但超聲波部機就 show 6/24 (因為 2012年2月係有29日架~ 好多時醫生都無留意~ )

2 months to go  

別墅

回覆 lovelyry 的帖子

i hv the similar case as you, the size of 胎囊 was 1.5cm two weeks ago when i first go check up, my period is always came late, so i cant measure the week size by that, and two week三 later, which is today, the size is only 2.25cm. doctor said inregular, and two days ago i started to 流啡!the most worest thing is 没有心跳!

医生话呢胎多数不行了!
一个星期回去再照就可以决定到!
以为我上次period是9月头,有时成2个月先来一次
我不想放弃,第一胎好顺利,没想过呢次会甘!
我请了一个礼拜,希望bb的小心脏快点跳动起来

大宅

me too. base on period, should be 7week but base on the u/s, only 4week5day. only 胎囊, no other thing seen. Bleeding in these few days. Both private and public hospital doctor don't think bb can make it. Now waiting for next check up on coming wed and 5/12. Hope BB keep fighting and growing.

首頁

尾頁

跳至