嬰兒醫護

跳至

首頁
23456...8

尾頁

別墅

支持!支持!
各位偉大的媽媽,加油呀!

大宅

回覆:cindy1227 的帖子

多謝各位媽媽,原來唔係個個bb 6、7 就識轉身同坐,可能我個b懶朱同頭仔比較重
,希望佢努力!可以健康成長就已經係我最
大的心願

大宅

慢d唔緊要, 健康最重要!
仲有, 湊bb條路好漫長, 我最初都好在意, 6個月時為什麼唔識轉身, 8個月時為什麼唔曉爬, 1歲為什麼又仲未識行...到而家差唔多20個月仲唔識講野...驚, 咩唔驚...不過每當見到佢傷風感冒頭暈身興, 就會o林, 健康就好了. 所以mama, 唔怕架...慢d咪慢d囉~

~惜福~

侯爵府

Cindy,

BB 智力正常嗎...?

未經本人同意, 任何人士不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

大宅

爸B勳章

我個仔仔都係成7個月左右先轉身, 唔洗擔心, BB知你地愛佢, 佢都會健康成長咖, 加油

大宅

回覆:maynjune 的帖子

暫時未知每2個月檢查一次,要一路成長先平估有吔影響真係一條漫長的路

複式洋房

回覆:証實胎兒腦積水

俾信心自己,我做佐媽媽兩年半,覺得唔好再聽人講,幾多個月要識坐、識行、識...,只會令自己好大壓力。相信自己既BB. 加油!你孩子會得到幸福,因為有你做佢媽媽

子爵府

每個bb成長步伐都不一樣,不要比較,只要記住,佢永遠都係你的寶貝
祝 bb 永遠健康

禁止訪問

引用:多謝各位媽媽,原來唔係個個bb+6、7+就識轉

別墅

回覆:ivyhohoho 的帖子

努力呀,支持你。

子爵府

Add oil, will pray for your family

Prayer is both a gift of grace and a determined response on our part.

大宅

bb叻叻既,加油

男爵府

畀面勳章

原帖由 cindy1227 於 12-06-12 發表
多謝各位媽媽,原來唔係個個bb 6、7 就識轉身同坐,可能我個b懶朱同頭仔比較重
,希望佢努力!可以健康成長 ...
不用擔心!每個小朋友發展唔同!
唔一定6個月識轉身㗎!
你可以幫下佢同教佢點樣轉身!
如果頸唔夠力,可以同佢練下力,
將佢翻𨍭身等佢抬下頭,
但切記太急進同埋一定要睇住佢唔好俾佢焗到口鼻!

加油呀!照顧bb既路係漫長的!
祝福你同BB

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+cindy1227+於+12-06-12+發表

原帖由 shin08 於 12-06-13 發表
不用擔心!每個小朋友發展唔同!
唔一定6個月識轉身㗎!
你可以幫下佢同教佢點樣轉身!
Sorry, 打錯字!
係「切忌太急進」,不是「切記太急進」

複式洋房

回覆 cindy1227 的帖子

CINDY 1227:

"养儿100岁, 担忧到99岁,应该是担忧到100岁才对"

当我成为父亲后, 对这句话体会深刻. 女儿刚满1岁,我每天的喜怒哀乐跟她的日常生活扣在一起.
她吃完奶及固体食物: 我心情愉快.否则我心情烦躁.又怕她吃不饱, 不够水,不够营养.
每当她生病, 我更变得气馁, 没精打采. 时常想, 如果女儿健康, 我愿意用任何条件交换.

一条精子加一粒卵子, 经过很多精密的发展过程, 最终变成一条生命(我的命根), 是一件非常奥秘的事.
我们当然想控制这个过程的每一个细节, 但我们没有能力改变.....

非常高兴听到你的宝贝健康出世. 她在成长过程中可能时快时慢, 但你尝试抛开大家的标准, 因为每个婴儿是独特的.

只要根据专业医护人员的观测, 加上父母无条件的照料, 婴儿必定健康成长.

大家继续努力吧! 我们还要看见子女长大成人, 生儿育女. 到事后, 我们又忙于照顾命根的命根.

哈哈!

大宅

你同bb都要加油呀!上天會保佑你地架!

大宅

原帖由 cindy1227 於 12-06-12 發表
,希望佢努力!可以健康成長 ...
加油,唔好同人比,有d BB 兩三個月出牙啦

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

努力加油呀!
我要為小朋友做個好榜樣, 所以2015年要好好為自己和小朋友預備!!

大宅

add oil ar !! SUPPORT!

複式洋房

加油呀!!祝BB一直健康成長!!

首頁
23456...8

尾頁

跳至