想生BB

跳至

首頁
23456...23

尾頁

大宅

好奇怪, 都唔知係心情唔好, 定懷孕影響, 個人無晒心情, 無晒胃口, 前晚開始食完野就反晒胃, 想嘔甘.. 激死.

搞到連煮飯都無晒動力, 諗起D 生肉, 又想嘔, 搞到我好 [猛], 無煮飯.

知到有BB 後, 我都有KEEP 住落街做運動, 不過無再跑步, 改為快散行, 我諗KEEP 住做運動一定會好D..

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:melomame,其實我都唔係話要完全放棄,+只係

原帖由 michaelytt 於 11-12-06 發表
melomame,

其實我都唔係話要完全放棄, 只係好想減番晒肥了個 30幾磅, 同埋希望減完肥再調理一下身體, 介下 ...
Understood!
我就更加希望把自己扮靚些
著番以前瘦時的衫
人都開心d

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:好奇怪,+都唔知係心情唔好,+定懷孕影響,+個

原帖由 michaelytt 於 11-12-08 發表
好奇怪, 都唔知係心情唔好, 定懷孕影響, 個人無晒心情, 無晒胃口, 前晚開始食完野就反晒胃, 想嘔甘.. 激死. ...
運動!極重要!

大宅

YES, 你話生得出, 就肥多多都值JE.. 但好似我甘3 次小產, 卻肥了幾十磅, 真係痛不欲生.

係呀, 我諗運動真係好重要, 可能今次懷孕都係因為近半年減肥狂做運動的幫助.

因為唔想再肥, so 會KEEP 住做運動.

伯爵府

回覆 michaelytt 的帖子

但我就覺得你暫時唔好做運動~
因為我地呢d人~如果再有的話,一定要訓床
最好訓到3個月,等個胎穩些~
而你話好想反胃,呢d係好既現象...

大宅

豬龍b,

其實我都有瞓多好多.. 日日都瞓1-2 HRS 晏覺..

我已改做輕巧運動, 主要都係快步行 (其實都只係比一般行路快少少)..

係呀, 我都知有反胃反而係好現像, 我第一次時初初有反胃, 後來無了,.......

第2次就完全無啦..

伯爵府

我都同你一樣,第一次有嘔但第2,3次就慢慢消失~
不過無論如何~我都係唔建議你日日去行,都係果句,始終我地試過3次xx
而且~年齡都唔細~
係呢,你有冇問到醫生,好唔好日日食亞士匹靈呀~
另外~你有冇再睇中醫呢~

大宅

豬龍b,

我第3次小產時我問過西醫, 佢話係可以試用簿血藥幫這種不明小產的. 但坦白講, 今次係第4次, 無論醫生讚唔讚成我食, 我都會試, 因為這種方法係美國用了好耐. 我已去到唔理得甘多的地部..

至於中醫, 我第1 次知BB 唔大, 我有睇, 小產之後重一路睇了半年, (結果搞到我肥了30幾磅), 我第2次有BB 時, 一知第2日就去睇, 飲了2-3 WEEKS 安胎藥先去照, 結果未又係失敗, 前前後後都睇過幾個出名, 同HERE SISTER 介紹的都唔得, SO 現在我唔係好信中醫啦.

我打算 7 WEEKS 到去照, 大唔大? 有無心跳都知, 唔洗甘早睇, 我都試到有晒經驗啦.

伯爵府

即係你第1,2,3次都有睇中醫安胎?
其實如果比我再bingo,我都會食薄血藥~

複式洋房

千期唔好食阿斯匹靈,that is no good for pregnancy as it will affect the bb's development especially for Bb boy. That is the recent article I read from a medical report. Don't believe all the thing you search from web. Better to consult Chinese doctor.

複式洋房

祝您平安,be happy、 be relax!

大宅

個心好似停左, 唔識反應, 一齊都起落得太快啦..

我可能已經又失敗了...

從驗到有孕個日的晚上, 就開始嘔心, 反胃, 頂住的感覺一定要找D 酸野食, 第2日重一定要去買包話梅先得.... 點知這只係兩三天的事, 昨天起就全日都無晒這種感覺, (第1次時醫生講過BB 係到成長的話, 這感覺會越來越大的, 相反就係失敗), 我第1次時就係初初有, 之後無晒....

昨天我老公放工重特登買了兩包話梅俾我, 我見到心都實埋, 說已無晒反胃感覺, 他立即都明白了.

從第一天不能接受有了BB, 到慢慢接受, 平伏, 亦因反胃, 嘔心, 而暗自恩喜, 希望這次平安... 突然又這樣, 我係人黎架, 點識反應呀, OKAY 個天你鍾意點玩就點玩啦..

mataitaitai  加油呀!今次bb

加油呀!BB實痴住你!  發表於 11-12-10 23:24

男爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章

唔好咁快灰心呀~~~
d作嘔作悶0既感覺, 有時會有, 有時無0架.

男爵府

唔好輕意放棄呀, 今次bb 會痴實妳架啦! 祝平安生產

大宅

我兩年都小產兩次, 因為高O, 非常傷心! 兩次都無大到, 一次自然, 一次人工流產, 想放棄再生, 係9月小產完再有m一個月, 意外狷, 心情又驚又喜, 剛check到都唔信, 而且係一早見紅, 去睇中醫, ec叫我唔好緊張會影響個b, 我無嘔, 只係個肚有時痛,有腰酸背痛, 有時有留啡分泌, ec都開了柯膠粉給我飲, 下星期7w1見醫生, 希望有好消息啦

伯爵府

你唔好自己再嚇自己了~
你不如快快搵個西醫,照一照吧~
你的心情,我100%感受到~
希望bb今次真係屬於你~

大宅

因為上次小產, 個婦產科醫生話我高o, 有的機會都好難生到出來, 人工一樣係好小機會, 所以我都好灰, 都book左下星期見醫生, 我好希望bb今次真係屬於我

bksbb  add oil!!!  發表於 11-12-12 00:58
mataitaitai  加油!祝你生個健健康康嘅龍B!  發表於 11-12-10 23:22

複式洋房

唔好惗咁多啦!凡事向好方面 想

複式洋房

唔好惗咁多啦!凡事向好方面 想

大宅

不要想太多, 想開心事, 放鬆,放鬆...........

首頁
23456...23

尾頁

跳至