影視娛樂

跳至

首頁
23456...7

尾頁

大宅

BB防敏心得分享勳章

peggykeung 發表於 12-5-7 12:32
志云饭局-黄子华(粤语字幕)
未睇過呀
:-D  :-D  :-D

男爵府

2024年龍年勳章 笑得好勳章

laamling 發表於 12-5-7 20:52
入面既子華係我地好少見到既子華~~~
子華脾氣都好好, 蕭公子激到佢咁只係走埋一邊掟 file, 換轉其他人可能當面勁炳.

水晶宮

peggykeung 發表於 12-5-9 00:32
子華脾氣都好好, 蕭公子激到佢咁只係走埋一邊掟 file, 換轉其他人可能當面勁炳.
...
台上既子華光芒萬丈,台下既佢係一個謙謙君子,或者有啲人會覺得佢難親近~~~

男爵府

laamling 發表於 12-5-9 12:48
台上既子華光芒萬丈,台下既佢係一個謙謙君子,或者有啲人會覺得佢難親近~~~ ...
可能係個樣同反應搞到期他人覺得佢難親近, 以為子華台上台下都係一樣.

子華同溥儀兩個真係玩台下台下一樣囉

水晶宮

peggykeung 發表於 12-5-9 14:25
可能係個樣同反應搞到期他人覺得佢難親近, 以為子華台上台下都係一樣.

子華同溥儀兩個真係玩台下台下一樣 ...
你睇嘩眾時都睇過佢點講自己,一個人既形象太突出都唔知係咪好事!但我鐘意台下既佢,我覺得佢係比人睇唔透,係一本永遠都發掘唔完既書~~~

男爵府

laamling 發表於 12-5-9 14:32
你睇嘩眾時都睇過佢點講自己,一個人既形象太突出都唔知係咪好事!但我鐘意台下既佢,我覺得佢係比人睇唔透 ...
一個演員係一個無底深潭, 以為可以潛到去底, 點知係光既折射搞到有錯覺~~~~~~~~子華就係呢個潭.

有幾多個人覺得子華可以演活溥儀, 最終子華就令到個批人跌晒眼鏡

水晶宮

peggykeung 發表於 12-5-9 14:45
一個演員係一個無底深潭, 以為可以潛到去底, 點知係光既折射搞到有錯覺~~~~~~~~子華就係呢個潭.

有幾多個 ...
呢句我諗要好睇放落去邊一個演員身上,並不是每一個都係咁樣,呢個只係我覺得啫!子華就一定係你所講既潭啦~~~
如果你話香港既話︳我諗真係唔多,就算子華自己開頭都會有懷疑,好彩導演有眼光!唔知佢知到個劇名改左之後,會唔會有少少安慰~~~

男爵府

laamling 發表於 12-5-9 14:54
呢句我諗要好睇放落去邊一個演員身上,並不是每一個都係咁樣,呢個只係我覺得啫!子華就一定係你所講既潭啦 ...
我忘記左自己無睇劇集幾多年, 好多年前已經覺得所謂既 "演員" 得 "ABCDE" 幾個表情, 唔會有 "FGHIJ" 出現, 所以係叫我剩係睇 "ABCDE" 不如唔好睇.

"溥儀和他的五個女人" 係將一段好沉重既歷史改篇, 會係人性化同要靠演員點去感受一個 "人" 再去演繹出黎, 比一個 "洗手盤" 係做唔到架.

水晶宮

peggykeung 發表於 12-5-9 15:06
我忘記左自己無睇劇集幾多年, 好多年前已經覺得所謂既 "演員" 得 "ABCDE" 幾個表情, 唔會有 "FGHIJ" 出現, ...
ME2,我真係好耐冇坐定定咁去睇一套劇,最後咁做既咪就係絶代囉~~~
鐘意你所講既說話!但好多人之前都會認為子華就係你所講既"洗手盤",應該話,依家都仲係,因佢地只睇過TVB果啲劇,仲要只係睇表面~~~

男爵府

laamling 發表於 12-5-9 15:19
ME2,我真係好耐冇坐定定咁去睇一套劇,最後咁做既咪就係絶代囉~~~
鐘意你所講既說話!但好多人之前 ...
呢套會坐定定去睇真係久遺之作

而家出面既 "洗手盤" 自以為演技了得, 忘記左去睇返自己剩係得 "ABCDE", 子華係比人定格為 "ABCDE" 型之後玩個 "嚇你唔死身體好" 丫

水晶宮

peggykeung 發表於 12-5-9 15:34
呢套會坐定定去睇真係久遺之作

而家出面既 "洗手盤" 自以為演技了得, 忘記左去睇返自己剩係得 "ABC ...
我自己响屋企都唔知番睇左幾到次啦,剛剛又先睇完,睇到個女都話我"你又睇呀"~~~
但邊個叫果啲個樣得呀,咁好多人只係睇樣之嗎!就正如好多唱既,係咪真係唱得,咪又係得個樣!咁千里馬都要有伯樂先得既!仲要好在內地對子華既認識唔多,佢可以係一張白紙~~~

大宅

+3金熱血 畀面勳章 BK Milk勳章

sawanaca 發表於 12-4-24 01:13
完全唔似睇開無線劇集嘅黃子華雖然拍起咗好耐,但一直都冇睇過,睇海潤台播咗5集,估唔到一直都咁認 ...
海潤台??? 有冇 link???

洋房

報到 我都有睇

男爵府

laamling 發表於 12-5-9 15:44
我自己响屋企都唔知番睇左幾到次啦,剛剛又先睇完,睇到個女都話我"你又睇呀"~~~
但邊個叫果啲個樣 ...
邊度有溥儀 DVD 賣???? 想買返屋企慢慢再睇

正好就係子華係大陸係一張白紙, 可以點做都得, 無左一個固定既框框規範左佢去點做, 係邊個位應該用咩表情, 唔係既話呢套都會被視為爛劇.

男爵府

max1234 發表於 12-5-9 17:03
海潤台??? 有冇 link???
係 Now 105 劇集台, 專播國產劇既, 你睇下面條 Link 啦.

http://nowtv.now.com/now-hairun/

水晶宮

peggykeung 發表於 12-5-10 13:15
邊度有溥儀 DVD 賣???? 想買返屋企慢慢再睇

正好就係子華係大陸係一張白紙, 可以點做都得, 無左 ...
香港之前記得有人話好似旺角定尖沙咀有架,不過淘寶一定有,你可以去搵搵~~~
冇錯!就算子華唔受個框框咁規模去做,但如果大陸觀眾好似香港觀眾咁,知道子華既歷史,我諗都唔會有人話佢似,因第一個印象好緊要~~~

咁你有冇睇過"棟篤狀王"內地叫做"新九品芝麻官",子華做"宋世傑","大冒險家"既白活呢兩套???

男爵府

laamling 發表於 12-5-10 13:27
香港之前記得有人話好似旺角定尖沙咀有架,不過淘寶一定有,你可以去搵搵~~~
冇錯!就算子華唔受個框框咁規 ...
搵日去 MK & TST 搵下先~~~~

基本上我係 N 咁耐年前睇過一次子華同達明既鬚根 show, 之後都無乜再睇電視同電影 ........ 份工忙到死, 對子華既印象當係 "20%" 都得, 所以先可以用另一角度去睇溥儀呢套戲.

水晶宮

peggykeung 發表於 12-5-10 15:34
搵日去 MK & TST 搵下先~~~~

基本上我係 N 咁耐年前睇過一次子華同達明既鬚根 show, 之後都無乜再睇電視同 ...
祝你好運!
咁咪好囉,起碼你唔會戴住有色眼鏡去睇呢套劇,咁樣對你同子華都係好事~~~

男爵府

laamling 發表於 12-5-10 16:12
祝你好運!
咁咪好囉,起碼你唔會戴住有色眼鏡去睇呢套劇,咁樣對你同子華都係好事~~~
...
真係不停咁睇住 tbb 個 d 劇集同電影, 子華應該已經列入去 "ABCDE" 藝員列

水晶宮

peggykeung 發表於 12-5-10 16:15
真係不停咁睇住 tbb 個 d 劇集同電影, 子華應該已經列入去 "ABCDE" 藝員列
...
你有冇睇佢最近果個棟篤笑呀,佢都講左,啲人不論觀眾或導演都認為佢係做"呢啲戲"而唔係做"果啲戲",啫係劉華同梁朝偉就係做"果啲",佢就要做"呢啲"!其實現實裡面真係大多數人都係咁諗佢~~~

首頁
23456...7

尾頁

跳至